Malatya

Malatya Haberleri

Başarılı olan takımlara çiçek hediyesi

Malatya'nın Darende ilçesinde düzenlenen sportif müsabakalarda başarı olan takımlara, Çevre Haftası nedeniyle saksıda çiçek hediye edildi.

Malatya'da silah ticaretine 2 gözaltı

Malatya'da polis ekipleri tarafından bir araçta yapılan aramada 8 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Darende'den Bükreş'e staj

Malatya'nın Darende ilçesinden bir grup öğrenci, Romanya'nın Bükreş şehrine staj ve eğitim için gidecek.

Sigarayı bırakmak isteyenlere ''yardım alın'' önerisi

Malatya İnönü Üniversitesi Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü Tütün Bağımlılığı Komisyon Başkanı Prof. Dr. Metin Genç, söyleşi programında sigarayı bırakmak isteyenlere çağrıda bulunarak, 'Sigarayı bırakmak isteyenler kendi kendilerine bırakmaya çalışmasınlar. Mutlaka yardım alsınlar''dedi.

Tazelenme Üniversitesi'nde ilk ders heyecanı

Yaşlı bireylerin sağlıklı ve kaliteli bir yaşlılık geçirmeleri amacıyla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 60 yaş ve üzeri bireylere yönelik yürütülen '60 artı Tazelenme Üniversitesi' projesine Doğu Anadolu bölgesinde ilk katılan üniversite olan Malatya Turgut Özal Üniversitesi'nde (MTÜ) ilk ders heyecanı yaşandı.

Eğlence merkezinde bıçaklı kavga: 3 yaralı

Malatya'da bir eğlence merkezinde işletme sahipleri ile müşteriler arasında çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı.

Battalgazi meclisi Haziran toplantısı tamamlandı

Malatya'nın Battalgazi Belediye Meclisi, Haziran ayı Olağan toplantısının 2.birleşim 1.oturumunda bir araya geldi. Toplam 3 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda ağırlıklı olarak imar plan değişikliği ile ilgili gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Yeni Malatyaspor Kulübü'nde hesap bilmecesi

Spor Toto Süper Lig'den 1. Lig'e düşen Yeni Malatyaspor'da yıllık olağan mali genel kuruluna saatler kala Divan Kurulu'na hesaplarla ilgili bilgilendirme yapılmadığı ortaya çıktı.

Esenlik marketlere 3 yeni şube daha katıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Esenlik Süper Marketler, aynı anda açılışı yapılan 3 yeni market ile şube ağını genişletti. Açılışa katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, 'Malatya'daki alışverişin yüzde 57'sinin yapıldığı market Esenlik Market'tir dedi.

Malatya'da hedef 100 bin kursiyer

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hayat boyu öğrenme haftası şenliği başladı. Halk Eğitim olarak hedefin 100 bin kursiyere eğitim vermek olduğu vurgulandı. Törende, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonu Hatice Akbaş'a ödüller de verildi.

Malatya'daki kriket sporcularına milli davet

Malatya'dan Kriket sporcular Murat İpek ve Eren Şimşek, Milli Takım Aday kampına davet edildi. Milli takım kampına davet edilen iki sporcu da Dünya Kupasına iddialı hazırlanacaklarını söylediler.

Genç girişimciler Malatya TSO'da bir araya geldi

TOBB İstanbul ve Malatya Genç Girişimciler Kurulu Üyeleri Malatya TSO'da bir araya geldi. Toplantıda gençlere hitap eden Malatya TSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Artık çok sermaye değil, doğru fikir iş yapıyor. İyi bir fikir sizi sadece ülkemizde değil, dünyada marka yapabilir' dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yabancı hastalar da şifa buluyor

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, açılışta yaptığı konuşmada, 'Uluslararası hastalarımız da göz hastalıkları polikliniklerimizden hizmet alıyor' diyerek, 'Buradan hiçbir yere hasta sevk edilmiyor, her yerden buraya hasta sevk ediliyor' ifadelerini kullandı.

Başkan Çınar, Gündüzbey sosyal tesislerinde mahalle sakinlerini ağırladı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yapımı tamamlanan Gündüzbey Sosyal Tesislerinde mahalle sakinlerini misafir ederek, sosyal tesislerde verilecek hizmetlerin yanı sıra bölgede devam eden yatırımlar hakkında bilgiler paylaştı.

Çevre dostu bir yaşam için pedal çevirdiler

Çevre Haftası nedeniyle Malatya Valiliği, Malatya Büyükşehir Belediyesi ve Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından organize edilen, bisikletin günlük hayattaki kullanımını yaygınlaştırmak, çevre dostu ulaşım alanında farkındalık oluşturmak amacıyla 'Çevre Dostu Bir Yaşam' için bisiklet turu etkinliği gerçekleştirildi.

Faik Erdoğan Vakfı, Malatya'ya ikinci camiyi kazandırıyor

Faik Erdoğan Vakfı tarafından İnönü Mahallesi'nde yapılacak olan caminin temeli dualarla birlikte atıldı.

Çiftlik gibi okul

Malatya'daki proje ve Ar-Ge okulları arasında yer alan Fırat Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde kurulan bin 500 kanatlı hayvan kapasiteli atölyede 500 tavuk yetiştiriliyor. Okuldaki öğretmen ve öğrenciler hem uygulamalı ders işliyor hem de para kazanıyor.

Lise öğrencilerinden boksta büyük başarı

İstanbul'da düzenlenen ve 52 ülkeden 3 binin üzerinde sporcunun katıldığı 7. Uluslararası Kick Boks Dünya Kupası'nda Malatyalı öğrenciler üçüncülük birde beşincilik elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

MTÜ'de mezuniyet töreni

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Battalgazi yerleşkesinde, 2021-2022 eğitim-öğretim yılı çerçevesinde mezuniyet töreni gerçekleştirildi.