Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ haber ekonomi, son dakika

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ iş dünyasından gelişmeler, Elazığ sanayisi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki son haberler Elazığ Haber Ekonomi sayfalarında!

Ekonomi Haberleri

Başkan Alan'dan Elazığspor'a 200 bin TL prim

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Elazığspor'a 200 bin TL galibiyet primi verdiklerini açıkladı.

Başkan Alan, Elazığ'ın problemlerini Bakan Şimşek'e iletti

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Elazığ iş dünyasının talep ve beklentilerini Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'e iletti.

Başkan Alan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüştü

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Ankara temasları çerçevesinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Mehmet Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Alan: ''Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan Elazığ'a savunma sanayii yatırımlarının başlatılması müjdesini bekliyoruz''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ''Cumhurbaşkanımız Erdoğan'dan Elazığ'a savunma sanayii yatırımlarının başlatılması müjdesini bekliyoruz'' dedi.

Bu maaşı duyan makas operatörlüğü için sıraya girecek: Aylık 300 bin lira

Depremlerin etkisiyle yıkılma riski taşıyan binaların yıkımı için Elazığ'daki bir firma tarafından makas operatörleri için 300 bin liraya kadar maaş teklifi sunulmasına rağmen, operatör bulunamıyor.

Gerçeğinden ayırt etmek neredeyse imkansız: Elazığ'da imitasyon ürünlere yoğun ilgi

Elazığ'da altın kaplama imitasyon ürünlere ilgi gün geçtikçe artıyor. Gerçeğinden ayırt etmenin neredeyse imkansız olduğu ürünlere vatandaşlar rağbet gösteriyor.

Elazığ'da en çok tercih edilen balık çeşitleri hamsi, istavrit ve alabalık oldu

Elazığ'da balık tezgahlarında özellikle hamsi, istavrit ve alabalık için yoğunluk yaşanırken esnaf sezon sonu olmasına rağmen vatandaşların balığa olan ilgisinin arttığını belirtti.

Başkan Alan, 'Hizmetlerin kaynağı vergidir'

Verginin önemine değinen Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'Ülkemizin ve şehrimizin gelişmesi ve kalkınması yanında başta eğitim, sağlık, güvenlik, yollar ve tüm kamu hizmetlerinin halkımıza eşit olarak ulaştırılmasında vergilerin önemi elbette büyüktür' dedi.

Başkan Alan, mimar ve mühendislerle bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, mimar ve mühendislerle bir araya geldi.

Elazığ'da 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliği

Elazığ'da düzenlenen ve iki gün sürecek olan 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' etkinliğine katılan gençler, stantları gezerek hem bilgi aldı hem de savunma sanayiinden, güvenliğe, iletişimden, tarıma kadar birçok alanda yapılanları gözlemledi.

Başkan Alan: ''Sorunun parçası değil, çözümü olmayı tercih ettik''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odasının ocak ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi.

Elazığ'da 200 gram ekmek 8 lira oldu

Elazığ'da Fırıncılar Odası tarafından 200 gram ekmeğin fiyatı 7 liradan 8 liraya çıkartıldı. 1 liralık zam, fırıncıları memnun etmedi.

Elazığ'da 10 yılda 578 projeye 2,2 milyar lira hibe desteği verildi

Elazığ'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından bir yılda 102 projeye 130,6 milyon lira hibe desteği verilirken son 10 yılda ise 578 projeye 2,2 milyar lira destek verildiği bildirildi.

Başkan Alan, STK temsilcileri ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, ekonomik alanda faaliyet gösteren STK temsilcilerini ziyaret etti.

(Düzeltme) Tescilli Elazığ vişne mermeri: Kabe ve Beyaz Saray'dan 68 ülkeyi süslüyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye ihraç edilen damarlı yapıya sahip vişne rengi mermer, coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Elazığ'da üretim yapan Alacakaya Mermer Fabrikası satış müdürü, 'Bu tescili coğrafi işaretli ürünümüz artık dünyada kabul edilir hale geldi. Buna yakın mermer ocakları, vişne mermerin adını kullanarak muhakkak ki satışlara başlamışlardı. Artık bu coğrafi işaretten sonra kaliteli ürünün nerede olduğu, nerede doğduğu ve büyüdüğünü göreceğiz. Bu bizim için çok başarılı bir üründür' dedi.

Tescilli Elazığ vişne mermeri: Kabe ve Beyaz Saray'dan 68 ülkeyi süslüyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtada 60'ın üzerinde ülkeye ihraç edilen damarlı yapıya sahip vişne rengi mermer, coğrafi işaret tescil belgesi aldı. Elazığ'da üretim yapan Alacakaya Mermer Fabrikası satış müdürü ise 'Bu tescili coğrafi işaretli ürünümüz artık dünyada kabul edilir hale geldi. Buna yakın mermer ocakları, vişne mermerin adını kullanarak muhakkak ki satışlara başlamışlardı. Artık bu coğrafi işaretten sonra kaliteli ürünün nerede olduğu, nerede doğduğu ve büyüdüğünü göreceğiz. Bu bizim için çok başarılı bir üründür' dedi.

Kabe ve Beyaz Saray'da kullanılan dünyaca ünlü Elazığ vişne mermeri tescillendi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde çıkarılan ve 4 kıtada 60 ülkeye ihraç edilen damarlı yapıya sahip vişne rengi mermer tescillendi.

Lokantalarda fiyat oyunlarına son: Denetimler devam ediyor

Elazığ'da Ticaret İl Müdürlüğü ve zabıta ekipleri tarafından, iş yerlerinde fiyat denetimi gerçekleştirildi.

Elazığ'da ekonomik ve altyapı yatırımları bilgilendirme toplantısı

Elazığ'da 15. Etap Ekonomik Yatırımlar ile Altyapı Yatırımları Bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplam 261 haber.

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası raporlarına göre, Elazığ ekonomisi için madencilik (Mermer, krom), yapı malzemeleri (taş, çimento, plastik), yenilenebilir enerji, mobilya, bilişim, savunma sanayi, tekstil sektörü, tarımsal sanayiler, su ürünleri, tarım, hayvancılık ve bazı hizmetler (sağlık, eğitim, sanat, spor, vb.) önemli sektörlerdir. Sanayi ve Ticarette Elazığ Organize Sanayi Bölgesi, Bilişimde Fırat Teknokentte başarılı firmalar, savunma sanayinde SUHA (Savunma Uzay ve Havacılık Kümelenmesi Derneği)’nın üniversiteler ve diğer paydaşlar işbirliğindeki Ar-Ge çalışmaları, tekstil sektörüyle işbirliğinde devam eden tekstil kent yatırımları ve limana mesafesi gelişmede avantaj oluşturmaktadır. İlin su, toprak, iklim ve kültürü Bağ-Bahçe-Balık-Bal-Besi (5B) faaliyetlerini devam ettirmektedir. İlde suyun toprakla buluşturulmasına hız verilmesi adete bereketli hilal olacaktır. İlçeleriyle birlikte Elazığ’da turizm, tarım turizmi, orman içi yaban hayatı turizmi gibi önemli bir turizm potansiyeli vardır. Elazığ Ekonomi haberleri, sanayi, ticaret ve iş dünyasından son gelişmeler Elazığ Haber Ekonomi sayfalarımızda!