Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ haber ekonomi, son dakika

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ iş dünyasından gelişmeler, Elazığ sanayisi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki son haberler Elazığ Haber Ekonomi sayfalarında!

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da badem hasadı sürüyor

Elazığ'da kent genelinde toplamda 23 bin dönüm alan üzerinde ekili olan bademde hasat sürüyor.

TOBB Elazığ genç girişimciler ve kadın girişimciler kurulu aday başvuruları tamamlandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 19 Ekim'de gerçekleştirilecek Elazığ genç girişimciler ve kadın girişimcilerin aday başvuruları tamamlandı.

Elazığ'da çiftçiler 40 bin lira maaşa çoban bulunmuyor

Elazığ İli Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Sezer, çoban sıkıntısı çok çektiklerini, aylık 40 bin lira maaşa bile çoban bulamadıklarını söyledi.

Elazığ Belediyesi, 4 yılda yaklaşık 600 milyon liralık çevresel yatırım gerçekleştirdi

Önceliği insan ve doğayı korumak, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak ve iklim değişikliğiyle mücadelede uyumlu projeler üretmek olan Elazığ Belediyesi, çevresel yatırımlarıyla şehrin bugününe ve yarınlarına hizmet etmeye devam ediyor.

Nohudun 200 derecelik meşe ateşinde başlayan yolculuğu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde yöreye özel kumda sıcaklığı 200 dereceyi bulan meşe ateşi eşliğinde nohudun kavrulmasıyla üretilen 'Coğrafi Tescilli' leblebinin yapımı başladı.

ETSO Başkanı Alan OVP'yi değerlendirdi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı (OVP) değerlendirdi ve programın iş dünyası için sunduğu fırsatları vurguladı.

Elazığ'da ilk defa düzenlenen güzellik fuarı büyük ilgi gördü

Elazığ'da ilk defa düzenlenen ve 3 gün süren güzellik fuarı 'Beauty Life Expo' büyük ilgi gördü.

Başkan Alan, 'Elazığ'ın ihracat performansı göz kamaştırıcı bir ivme kazanmış durumda'

Son verilere göre, 2023 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatının 57 milyon 323 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'Bu rakam, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık olarak yüzde 147'lik bir artışı temsil ediyor. 2022 Ağustos ayında Elazığ'ın ihracatı 23 Milyon 221 Bin dolar seviyesindeydi. Bu da demek oluyor ki, Elazığ'ın ihracat performansı göz kamaştırıcı bir ivme kazanmış durumda' dedi.

Elazığ Belediyesinde işçilerin ücretlerine yüzde 103 zam yapıldı

Elazığ Belediyesi toplu iş sözleşmesi İmzalandı. Sözleşmeye göre işçilerin ücretlerine yüzde 103.8'lik zam yapıldı.

Elazığ'ın 'Hoş üzümü'nün hasadı başladı

Türkiye'nin üzüm yetiştiriciliğinde sayılı illeri arasında yer alan ve coğrafi işaretli türleri bulunan Elazığ'ın Hoş köyünde, İlkeren ve Prima cinsi erkenci üzüm hasadına başlandı.

Başkan Alan, Ekonomi Şurası'nda deprem bölgesinin sesi oldu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, dün düzenlenen Türkiye Ekonomi Şurası'nda deprem bölgesinin sesi oldu.

Kurutmalık domateslerle Türkiye haritası oluşturulup 'Türkiye Yüzyılı' yazıldı

Elazığ'da 20 bin dekar alanda yetiştirilen yaklaşık 100 bin tonluk kurutmalık domates dünya sofralarını süslerken, Kurutmalık ve Salçalık Domates Hasadı etkinliği düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde güneşe bırakılan kuru domateslerle Türkiye haritası oluşturuldu ve yine domateslerle 'Türkiye Yüzyılı' ile 'Üreticinin ve Üretimin Yüzyılı' yazıldı.

İklim değişikliği ve sıcaklık son 3 yılda bal rekoltesini yüzde 100 düşürdü

Türkiye'deki bal üretiminin önemli merkezlerinden Elazığ'da hasat devam ediyor. Aşırı sıcaklık ve iklim değişikliğinden dolayı son 3 yılda bal rekoltesinde yüzde 100 düşüş yaşandığı bildirildi.

Elazığ'da üretilen boyalar, depremde hasar gören okulları renklendiriyor

Elazığ'da üretilen boyalar, 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen 5 okulu renklendirecek.

2000 rakımda tescilli geven balının hasadı başladı

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 2300 rakımlı Hazar Baba Dağı'nın eteğine 6 ay önce kovanlarını bırakan üreticiler, bir yıl önce coğrafi işaretli ürün olarak tescillenen 'geven balı'nda hasada başladı.

Elazığ domatesi dünya sofralarını renklendiriyor

Elazığ'da 3 bin dönüm alana ekilen ve bu sene 25 bin ton rekolte beklenen domateste hasat başladı. ABD, Almanya, İspanya ve İngiltere başta olmak birçok ülkeye ihraç edilen domates, dünya sofralarını süslüyor.

Çiftçilere yüzde 70 hibe ile 122 adet süt sağım makinesi dağıtıldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçilere yüzde 70 hibe ile 122 adet süt sağım makinesi dağıtıldı.

Elazığ2da Meslek Komite Toplantısı sona erdi

Elazığ'da 3 gün süren Meslek Komite Toplantısı sona erdi.

Elazığ'a 350 milyon dolarlık dev yatırım

Elazığ'da 350 milyon dolarlık yatırımla yapımı sürdürülen yeni tesiste her yıl ortalama 1 milyon ton bakır cevheri işlenecek.

Toplam 261 haber.