Keban Haberleri

Keban Haberleri

Elazığ'da otomobilin baraja düştüğü anlar kamerada

Elazığ'da park halindeki otomobilin Keban Baraj Gölü'ne düştüğü anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Elazığ'da park halindeki otomobil Keban Barajına uçtu

Elazığ'da Keban Baraj gölü kenarında park halindeki otomobil kayarak suya uçtu. Olayda aracın içerisinde kimsenin olmaması büyük bir facianın önüne geçti.

Elazığ'da 39 kiloluk dev Fırat turnası yakalandı

Elazığ'da Keban baraj gölünde 1 buçuk metre uzunluğunda 39 kilo ağırlığında dev Fırat turnası yakalandı.

Çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için ücretsiz eğitimler veriyor

Elazığ'da yıllardır dövüş sanatlarıyla uğraşan milli antrenör ve hakem Fethi Oruç, çocukları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak ve spora yönlendirmek için Keban ilçesinde kurduğu kulüpte, miniklere yaklaşık 30 yıldır ücretsiz eğitim veriyor.

Elazığ'da sulan alan çalıştayı düzenlendi

Elazığ'da, güney Keban baraj gölü sulak alanı ve Hazar gölü sulak alanı revize yönetim planı ve sulak alan çalıştayı gerçekleştirildi.

Elazığ'daki höyük manzarası ile dikkat çekiyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde bulunan höyük manzarası ile dikkat çekerken, köylüler kazı çalışması başlatılarak alanın turizme kazandırılmasını istiyor.

Keban'da balık işleme fabrikasının atıklarının arıtılmadan çaya döküldüğü iddiası

Elazığ'ın Keban ilçesinde, balık işleme ve paketleme fabrikasının kimyasal atıklarının arıtılmadan çaya döküldüğünü iddia eden vatandaşlar, duruma tepki gösterdi.

Feribottan baraja atlayan şahsın cansız bendeni bulundu

Elazığ-Pertek arasında sefer yapan feribottan Keban Baraj Gölü'ne atlayan şahsın cansız bedeni bulundu.

Feribottan baraja atlamıştı, o anlar kameraya yansıdı

Elazığ-Pertek arası sefer yapan feribottan Keban Baraj Gölü'ne atlayan bir şahıs kayboldu. Bölgeye sevk edilen ekipler arama kurtarma çalışmalarına başlarken, şahsın feribottan atladığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Feribottan baraj gölüne atlayan şahıs kayboldu

Elazığ-Pertek arası sefer yapan feribottan Keban Baraj Gölü'ne atlayan bir şahıs kayboldu. Olay, Elazığ-Pertek arası sefer yapan feribotlarda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, bir şahıs Elazığ'dan Pertek yönüne hareket halinde olan feribottan Keban Baraj Gölü'ne atladı. Şahıs kısa sürede gözden kaybolurken, feribot yetkilileri ve yolcuların çabaları başarılı olmadı. Haber verilmesi üzerine olay yerine AFAD, UMKE, sağlık ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliğine bağlı dalgıçlar gönderildi.

Dalgıçlardan su altında şampiyonluk kutlaması

Elazığspor'un Play-off turlarında rakiplerini eleyerek TFF 2. Lig'e yükselmesi kentte coşkuyla kutlanırken, Keban Baraj Gölü'ne dalan dalgıçlar, su altında Elazığspor bayrağı açtı.

Görenlerin hayran kaldığı köy yağışlarla eski güzelliğine kavuştu

Elazığ'da Keban Baraj Gölü havzasında yer alan ve son yıllarda kuraklıkla boğuşan Aşağı İçme köyü, yağışların ardından eski güzelliğine kavuştu.

'Kuraklığın en net fotoğrafı' yerini bolluğun en net fotoğrafına bıraktı

Elazığ'da bir yıl önce çekilen görüntüde 'Suya girmek, yüzmek tehlikelidir' tabelası var fakat su yoktu. Bahar yağışlarıyla birlikte Keban Baraj Gölü Havzası ve Murat Nehrinde su seviyesi yükselerek bir zamanlar suyun bile gözükmediği o tabelalara kadar ulaştı. Aynı yerden farklı zamanlarda çekilen görüntüler, yağışların etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.

Keban'da Deneyap Atölyesi öğrencilerle buluştu

Elazığ'ın Keban ilçesinde Deneyap Atölyesine katılan öğrencilere eğitimler verildi.

Keban'da eğitim şenliği

Elazığ'ın Keban ilçesinde eğitim şenliği düzenlendi.

Fırat Nehri üzerinde erkek cesedi bulundu

Elazığ'ın Keban ilçesinde, Fırat Nehri üzerinde erkek cesedi bulundu.

Su üzerinde 9 saatte 200 kilometre yol yaptılar!

Elazığ’da araştırmacı yazar Aygün Çam ve su sporları ile ilgilenen gezgin Vahit Dartay, Keban Baraj Gölünün potansiyelini göstermek amacıyla Elazığ’ın Palu ilçesinden Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde tekne ile su üzerinde yolculuk yaptı.

Piyasada ölü balık tedirginliği

Elazığ'ın Keban ilçesinde somon ve alabalık üreten işletmeci Samettin Tokgöz, kilo maliyeti 150 lira olan somon balığının bazı yerlerde 130 liraya satıldığını kaydederek, ''Bu balıklar ya dip balık ya da ölü balıktır. Bu insan sağlığına da, sektöre de zararlıdır'' dedi.

Elazığ'da yılkı atları görüldü

Elazığ'ın Keban ilçesinde ıssız adada yaşayan yılkı atları fotoğraflandı.

'Yalancı veba' martıları vurdu: Binlercesi telef oldu, bir o kadarı da ölmek üzere

Elazığ'ın Ağın ilçesinde Keban Baraj Gölü kıyısında binlerce martı telef oldu. Hayvan ölümlerinin nedeninin yalancı veba hastalığı olduğu belirtilirken, bölge halkı hastalığın diğer hayvanlara bulaşmasından endişeli.

Elazığ'da insan figürünü andıran milyonlarca yıllık oluşumlar hayranlık oluşturuyor

Elazığ'ın Keban ilçesinde yer alan ve yaklaşık 200 metre derinliği ile 10 bin metrekarelik alana sahip olduğu öğrenilen Keban Gümüşkaya Mağarasında bulunan milyonlarca yıllık oluşumlar hayranlık oluşturuyor.

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Yüzer GES Projesini inceledi

Elazığ'da Keban Barajı üzerinde bulunan Yüzer GES'i inceleyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de içme suyu hariç belli bir seviyede olan tüm su rezervuarlarının yüzde 10'nunu bile kullandığımızda Türkiye'nin yıllık elektrik ihtiyacının 4'te birini karşılama potansiyeline sahip dedi.

Elazığ'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'ın Keban ilçesinde neslinin tükenme tehlikesi altında olması nedeniyle koruma altında olan dağ keçileri sürü halinde görüldü.

Elazığ'da misket büyüklüğünde dolu yağdı

Elazığ'ın Keban ilçesinde misket büyüklüğünde dolu yağdı.

Leylekler mevsimleri karıştırdı

Kış mevsiminin ılıman geçtiği Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çok sayıda leylek Keban Baraj Gölü kıyısında görüntülendi.

Elazığ'da ağa takılan yaklaşık 2 metrelik dev turna şaşırttı: tam 28 yaşında

Keban Baraj Gölünde ağa takılan ve 1 metre 92 santim uzunluğunda 93 kilo ağırlığında olan Fırat Turnası'nın, yapılan incelemeler neticesinde 28 yaşında olduğu belirlendi.

Elazığ'da elma ağacı mevsimleri şaşırdı, kış ayında yaprak verdi

Elazığ'ın Keban ilçesinde elma ağacı kış ayında yaprak açtı. O anları görenler şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Deneme amaçlı ektiler, bol verimle mutlu oldular

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesine bağlı Bağsuyu köyü ve Keban Baraj Gölüne yakın köylerde deneme amaçlı ekilen zeytin ağaçları ürün vermeye başladı. İlçenin iklimine uyum sağlayan zeytin ağaçları, bol verimiyle şaşırttı.

Keban'da Trabzon Hurması hasadı yapıldı

Elazığ'ın Keban ilçesinde Trabzon Hurması Hasat Etkinliği yapıldı.

Arkadaşı ile tartıştıktan sonra feribottan kendini suya attı

Elazığ-Pertek arasında Keban baraj gölünde sefer halinde olan feribotta bulunan bir bayan, arkadaşı ile tartıştıktan sonra kendini suya attı. Kadın, personelin suya bıraktığı can simidi sayesinde kurtarıldı.