Elazığ haber, Elazığ haberleri, Elazığ son dakika haber

Elazığ

Elazığ gündeminden sıcak gelişmeler, son dakika Elazığ haberleri farklı bakış açısıyla Elazığ haber sayfamızda.

Elazığ Haberleri

Türkiye'nin en genç belediye başkanından şehit ailesine anlamlı ziyaret

Elazığ Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan adayı Şahin Şerifoğulları, şehit Binbaşı Zafer Kılıç'ın babası Ahmet ve annesi Şehriban Kılıç'ı evlerinde ziyaret etti. Taziye dileklerini ileten Başkan Şerifoğulları, aynı zamanda şehidin doğum gününü unutmayarak, aileye Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim hediye ettti.

Fırat Üniversitesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi sergisi açıldı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Fırat Üniversitesi öğrencileri tarafından sergi açıldı.

Elazığ'da 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı

Elazığ'da Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle Garnizon Şehitliğinde tören düzenlendi.

Elazığ'da 1 metre 74 santimetrelik dev orkinos yoğun ilgi gördü

Elazığ'da balıkçı tezgahındaki 82 kilo ve 1 metre 74 santimetre boyutundaki devasa orkinos balığı görenleri şaşkına çevirdi.

Elazığ'daki 'Balık Müzesi' büyük ilgi görüyor

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü kampüsü içinde bulunan Balık Müzesi büyük ilgi görüyor.

Elazığ'da Ramazan etkinlikleri sürüyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayı boyunca her gün olan Elazığ Belediyesi Ramazan etkinlikleri, tasavvuf müziğinin güçlü sesi Abdurrahman Önül'ün dinleti programıyla devam etti.

Nesilleri tehlike altında, kendileri şehirde

Nesillerinin azalması nedeni ile koruma altında bulunan dağ keçileri sürü halinde tarihi Harput Mahallesi'nde görüntülendi.

Kedi kurtarma operasyonunda ilginç anlar

Elazığ'da bir apartmanın dış kapısına sıkışan kedi, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Kurtarma operasyonu sırasında bir kadının Kediler esnektir, kendisi çıkar yorumu dikkat çekti. İtfaiye personeli uyarılar üzerine işlerine odaklanırken, kendi yöntemleriyle kısa sürede kedi kurtarıldı.

Elazığ'da sağanak ve dolu etkili oldu

Elazığ'da kısa süreliğine sağanak yağış ve dolu etkili oldu.

Elazığ'da geleneksel Ramazan etkinlikleri sürüyor

Elazığ Belediyesi tarafından her gün gerçekleştirilen geleneksel Ramazan etkinliklerinin konuğu eğitimci-yazar Hayati İnanç oldu. Düzenlenen söyleşi programına Elazığlı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Elazığlılar Ramazan'ın ilk cumasında camileri doldurdu

Elazığ'da Ramazan ayının ilk cuma namazını kılmak için vatandaşlar camilere akın etti.

300 yıllık cami bakımsızlıktan harabeye döndü

Elazığ'da 24 Ocak 2020 depreminde hasar görerek boşaltılan 300 yıllık Aksaray Camii, bakımsızlık ve ilgisizlikten harabeye döndü. Ağır hasardan dolayı ibadete kapatılan cami yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya kalırken, mahalle sakinleri caminin restore edilerek yeniden ibadete açılmasını istiyor.

Dağ keçileri sürü halinde Harput'ta görüntülendi

Elazığ'da koruma altında bulunan dağ keçileri tarihi Harput Mahallesi'nde sürü halinde görüntülendi.

Elazığ'da yaşlı kadının yaşam mücadelesi

Elazığ'da tek katlı derme çatma evde kalan ve çocukları bakmayan 91 yaşındaki kadın yaşam mücadelesi veriyor.

Türk bilim adamı ürettiği cihazla ABD'li teknoloji devine rakip oldu

Fırat Üniversitesi (FÜ) Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Yakuphanoğlu, ithal cihazlara alternatif olarak ilk defa yerli 'Nanoteknolojik Kuantum Verım/Ipce' cihazı üretti. Bu sistemin şu anda ülkede üretilmediğini dile getiren Yakuphanoğlu, dünyadaki en güçlü rakibin ise Amerikalı bir firma olduğunu ifade etti.

Ekmek tekneleri yanan aile yardım bekliyor

Elazığ'ın Gözebaşı köyünde çıkan yangın sonucu park halindeki minibüsleri yanan aile, tüm varlıklarını kaybettiklerini belirterek yetkililerden yardım talebinde bulundu.

Elazığ'da Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve sema mukabelesi sahne alacak

Elazığ Belediyesinin birlik ve beraberliği güçlendiren, şehrin maneviyatını destekleyen Ramazan programında Konya Tasavvuf Musikisi Korosu ve sema mukabelesi sahne alacak.

Haydi Çocuklar Camiye Projesi'nin ödül töreni düzenlendi

Elazığ'da bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Haydi Çocuklar Camiye Projesi'nin ödül töreni düzenlendi. Minik öğrencilere teşvik için balonlarla süslenen camideki tören, renkli anlara sahne oldu.

Elazığ'da camiler gül suyu ile yıkanıyor

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte Elazığ'ın tarihi mahallesi Harput'ta bulunan camiler başta olmak üzere kent genelindeki bütün camiler gül suyu ile yıkanıyor.

Toplam 3210 haber.

Tarihi Harput şehrinin ovada kurulan devamı olan Elazığ ilimiz, Malazgirt Meydan Savaşı sonrası Türk Yurdu olan illerimizden biridir. Mezra ismiyle anılan Elazığ'a, Sultan Abdülaziz Han döneminde Mamürat-ül Aziz ismi verilmiş, halk arasında daha kolay telaffuz edildiği için Elaziz ismini almıştır. 1937 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından adı El-Azık olarak değiştirilen kadim şehir, ifade kolaylığı nedeniyle bugünkü ismi olan Elazığ adını almıştır. Musikisi, kültür ve sanatıyla öne çıkan Elazığ, doğası, tarihi ve turistik mekanları, sanayisi ve coğrafi konumuyla, ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesindeki en önemli şehirlerinden biridir. Elazığ haber sayfamızda, güncel Elazığ haberlerine, son dakika Elazığ gelişmelerine yer vererek, Elazığ gündemini okurlarımıza ulaştırıyoruz.