Maden Haberleri

Maden Haberleri

Başkan Seyrek: ''Atıl durumdaki tescilli 2 lojman, halk kütüphanesi yapılabilir''

Elazığ'ın 10 ilçesinden 9'unda halk kütüphanesi olduğunu belirten Bakır Maden Kültür, Turizm, Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, ''Demir yollarına ait olan ve zamanında lojman olarak kullanılan 2 tescilli yapı, halk kütüphanesi olarak değerlendirilebilir' dedi.

Maden arama helikopteri Tunceli'de acil iniş yaptı

MTA Jeofizik Etütleri Dairesi Başkanlığı için maden, enerji ve yapısal jeolojik unsurların araştırılması konusunda çalışma yapan helikopter, hava muhalefeti nedeniyle Tunceli'ye acil iniş yaptı.

Birçok ilde sinema yokken o ilçede vardı, şimdi turizme kazandırılmayı bekliyor

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan tarihi sinema, adeta zaman karşı direniyor. Koltukları, perdesi, locaları ve makine odası ile görenleri geçmişte götüren sinema, turizme kazandırılmayı bekliyor.

Eti Krom işçilerinin eylemi devam ediyor

Elazığ'da Eti Krom Yıldırım A.Ş'ye ait maden ocaklarında, çalışma şartlarının düzeltilmesini isteyen işçilerin başlattığı eylem 15 gündür sürerken, işçiler haklarını alana kadar eylemin devam edeceğini bildirdi.

Elazığ'da 200 yıllık Cami-i Kebir turizme kazandırılmayı bekliyor

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan 200 yıllık Cami-i Kebir ve minaresi, turizme kazandırılmayı bekliyor.

CHP heyetinden grevde olan işçilere destek

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve beraberindeki heyet, Eti Krom A.Ş'ye ait maden sahalarında 14 gün önce haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi başlatan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

AK Parti heyetinden grevde olan işçilere destek

AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş ve AK Parti İl Başkanı Şerafettin Yıldırım ile beraberindeki heyet, Eti Krom AŞ'ye ait maden sahalarında 13 gün önce haklarının iyileştirilmesi talebiyle iş bırakma eylemi başlatan işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Arkadaşlarının tavsiyesi ile muhtar oldu, 41 yıldır şevkle sürdürüyor

Elazığ'ın Maden ilçesinde arkadaşlarının tavsiyesi üzerine aday olan Mehmet Deniz, 41 yıldır aynı mahallede muhtarlık yapıyor.

Elazığ'daki maden işçilerinin eyleminin başlamasında 'intihar' detayı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde Eti Krom AŞ'ye ait maden sahalarında çalışan işçilerin 13 gün önce haklarının iyileştirilmesi talebiyle başlattıkları eylemler öncesinde bir işçinin intihar ettiğini iddia eden ve buna tepki gösterdikten sonra iş akdinin feshedildiğini savunan eski çalışan Vedat Aldanmaz isimli maden işçisi, sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda, ''Burada bizim insan gibi yaşamamızı istemeyenler önümüze set koydular. Kimse bizimle görüşme sağlamadı'' dedi.

Elazığ'da Eti Krom işçileri oturma eylemine başladı

Elazığ'da Eti Krom Yıldırım A.Ş'ye ait maden ocaklarında yaptıkları eylem sonucunda ücretsiz izne çıkartılan işçiler, fabrikanın önünde oturma eylemi başlattı.

Belediye Başkanı Altınışık eylem yapan Eti Krom işçilerine destek verdi

Elazığ'da Eti Krom Yıldırım AŞ'ye ait maden ocaklarında, çalışma şartlarının düzeltilmesini isteyen işçilerin başlattığı eylem sürüyor. Alacakaya Belediye Başkanı Zafer Altınışık işçileri ziyaret ederek, Orada 3 tane adam kazansın diye 3 bin kişiyi mağdur edemem. Ben de size sahip çıkacağım dedi.

Elazığ'da Eti Krom işçilerinin eylemi devam ediyor

Elazığ'da Eti Krom Yıldırım A.Ş'ye ait maden ocaklarında, çalışma şartlarının düzeltilmesini isteyen işçilerin başlattığı eylem 1 haftayı aşkın bir süredir sürüyor.

Elazığ'ın en büyük tarihi konağı, ilçeye hizmet veriyor

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan 133 yıllık tarihi konak hem turizme hem de hükümet konağı olarak vatandaşlara hizmet veriyor.

II. Abdülhamid'in tahta çıkışına özel yapılmıştı: Bölgede sadece o ayakta kaldı

Elazığ'ın Maden ilçesinde, Sultan II. Abdülhamid'in tahta çıkışının 25'inci senesine özel yaptırılan 125 yıllık saat kulesi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bugüne ulaşan tek saat kulesi olarak dikkat çekiyor.

Elazığ'da Eti Krom işçilerinin eylemi devam ediyor

Elazığ'da Eti Krom Yıldırım AŞ'ye ait maden ocaklarında, çalışma şartlarının düzeltilmesini isteyen işçilerin başlattığı eylem devam ediyor.

Eti Krom işçileri, çalışma şartlarının düzeltilmesi için eylem başlattı

Elazığ'da bulunan Eti Krom Yıldırım A.Ş'ye ait maden ocaklarında işçiler, çalışma şartlarının düzeltilmesi taleplerinin yerine getirilmemesi nedeniyle eylem başlattı.

Elazığ'da orman yangını kontrol altına alındı, yüzlerce dönümlük alan kül oldu

Elazığ'ın Maden ilçesinde Gezin ile Tepecik köyleri arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın, ekiplerin yaklaşık 7 saatlik müdahalesi ile kontrol altına alınırken, yüzlerce dönümlük alan kül oldu.

Elazığ'da orman yangını: Ekiplerin havadan ve karadan müdahalesi sürüyor

Elazığ'ın Maden ilçesine bağlı Gezin ile Tepecik köyü arasındaki ormanlık alanda yangın çıktı. Ekiplerin yaklaşık 4 saat önce çıkan yangına havadan ve karadan müdahalesi sürüyor.

Elazığ'da korkutan deprem

Elazığ'ın Maden ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

260 yıllık Hükümet Konağının restorasyonu bitti, hizmete başladı

Elazığ'ın Maden ilçesinde bulunan ve 260 yıllık tarihi ile Türkiye'nin en eski hükümet konaklarından birisi olan Maden Hükümet Konağı yapılan restorasyon çalışmalarından sonra hizmet vermeye başladı.

Bakır-Maden-Der Başkanı Seyrek'ten, Maden'deki 26 kültür varlığı için koruma vurgusu

Maden ilçesinde bulunan 26 tescilli kültür varlığından 14'ünün merkezde, 12'sinin köylerde yer aldığını dile getiren Bakır Maden-Der Başkanı Süleyman Deniz Seyrek, 'Yöneticilerimiz, ilçemiz değerlerinin korunması noktasında gerekli inceleme ve tespitleri yaparak vatandaşlarımıza rehberlik etmeli, yol göstermelidir. Aksi takdirde tarihi öneme sahip geleneksel Maden Evleri başta olmak üzere birçok değerimizi kaybetmiş olacağız' dedi.

Valilikten göçük açıklaması

Elazığ Valiliği Palu ilçesi Kayaönü köyünde 2 işçinin yaralandığı maden ocağındaki göçük ile ilgili açıklama yaptı.

Elazığ'da maden ocağında göçük: 2 yaralı

Elazığ'da maden ocağında göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 2 işçi yaralı olarak kurtarıldı.

Elazığ'daki maden olayında göçükte kalan işçilerden biri, maden sahibinin oğluymuş

Elazığ'ın Palu ilçesinde Bedri Aydın Madencilikte dün meydana gelen göçük olayında, çalışanlardan Zülfi Aydın'ın maden işletmecisi Bedri Aydın'ın oğlu olduğu öğrenildi.

Elazığ'da maden ocağında göçük: 4'üncü işçi de kurtarıldı

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bedri Aydın Madencilik'e ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. Göçük altında bulunan 4'üncü işçi de sağ olarak kurtarıldı.

Göçükten sağ kurtarılan madencilerden ilk görüntü

Elazığ'ın Alacakaya-Palu ilçesi sınırındaki Kayaönü köyünde bulunan maden ocağında göçüğün altında kalan işçilerden 2'si Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırıldı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da hastaneye giderek başhekimden bilgi aldı, daha sonra hastaları ziyaret ederek ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

(Düzeltme) Göçüğün yaşandığı Bedri Aydın Madencilik'e ait alan dron ile görüntülendi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bedri Aydın Madencilik'e ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. 3 işçinin kurtarıldığı, 1 işçiyi arama çalışmalarının devam ettiği bölge dron ile görüntülendi.

(Düzeltme) Elazığ'da maden ocağında göçük: 3 işçi kurtarıldı, 1 işçi göçük altında

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bedri Aydın Madencilik'e ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. 3 işçi göçük altından kurtarılırken, 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Göçüğün yaşandığı Bilfer Madencilik'e ait alan dron ile görüntülendi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bilfer Madencilik'e ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. 3 işçinin kurtarıldığı, 1 işçiyi arama çalışmalarının devam ettiği bölge dron ile görüntülendi.

Elazığ'da maden ocağında göçük: 3 işçi kurtarıldı, 1 işçi göçük altında

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde bulunan Bilfer Madenciliğe ait krom madeninde yerin bin 400 metre altında göçük meydana geldi. 3 işçi göçük altından kurtarılırken, 1 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.