Palu Haberleri

Palu Haberleri

Yüzyıllardır süregelen 'kelekçilik' zamana ve teknolojiye direniyor

Elazığ'ın tarihi Palu ilçesinde Fırat Nehri üzerinde bir dönemler ulaşımın vazgeçilmezi olan 'kelek', son temsilcileriyle zamana ve teknolojiye direniyor.

Elazığ'da ilk defa dron gören vatandaşın tavırları tebessüm ettirdi

Elazığ'ın tarihi Palu ilçesini havadan görüntüleyen bir vatandaşın kamerasına, ilk defa dron gören bir amca yansıdı. Bir süre havada bulunan dronun ne olduğunu çözmeye çalışan yaşlı amca daha sonra yürüyerek bölgeden uzaklaştı.

Tarihi Palu ilçesinde gezen dağ keçileri dron ile görüntülendi

Elazığ'ın tarihi Palu ilçesinde bulunan Palu Kalesi civarında gezen dağ keçileri dron ile görüntülendi.

Elazığ'daki maden olayında göçükte kalan işçilerden biri, maden sahibinin oğluymuş

Elazığ'ın Palu ilçesinde Bedri Aydın Madencilikte dün meydana gelen göçük olayında, çalışanlardan Zülfi Aydın'ın maden işletmecisi Bedri Aydın'ın oğlu olduğu öğrenildi.

Göçükten sağ kurtarılan madencilerden ilk görüntü

Elazığ'ın Alacakaya-Palu ilçesi sınırındaki Kayaönü köyünde bulunan maden ocağında göçüğün altında kalan işçilerden 2'si Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırıldı. Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları da hastaneye giderek başhekimden bilgi aldı, daha sonra hastaları ziyaret ederek ailelere geçmiş olsun dileklerini iletti.

Elazığ'ın zirvesinde doğum günü kutladılar

Elazığ'ın Palu ilçesi Güllüce köyünde toplanan 10 dağcı, kentin zirvesi olan Büyükakdağ'a tırmanış gerçekleştirdi. Zorlu tırmanışın ardından, arkadaşları zirvede bir sürpriz organize ederek doğum günü kutlaması yaptı. Dağcıların zirveye ulaştıklarında pasta kestikleri ise kameraya yansıdı.

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilmişti: Ülkenin dört bir yanından ziyaretçi geliyor

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen ilk günkü ihtişamıyla ayakta durmaya devam ederken, tarihi köprü başta yerli olmak üzere yabancı turistlerin de ilgi odağı durumunda. 'İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü' olarak da bilinen tarihi Palu Köprüsü'nü görmek isteyen vatandaşlar İstanbul'dan gelerek bölgeyi geziyor.

Kurumuş ağaç kökü ve dalları, sanata dönüşüyor

Elazığ'ın Palu ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Murat Bahçeci, çevreden topladığı kurumuş ağaç kökü ve dallarını sanat eserine dönüştürüyor.

Üniversite öğrencileri tarihi Palu ilçesini gezdi

Fırat Üniversitesi tarafından öğrencilere Elazığ'ın tarihi ve turistik bölgelerini tanıtmak amacıyla başlatılan gezi etkinlikleri çerçevesinde 500 öğrenci Palu ilçesini gezdi.

Elazığ'da yasa dışı avcılık yapan 3 kişiye idari işlem yapıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde avlaklarda avlanma belgesi olmadan avlanan 3 kişiye idari ceza kesildi.

Elazığ'da 4 milyon kaçak makaron ele geçirildi

Elazığ'ın Palu ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 4 milyon 480 bin adet bandrolsüz makaron ele geçirildi.

Elazığ'da belgesi olmadan avlanan 2 kişiye idari ceza

Elazığ'ın Palu ilçesinde avlaklarda avlanma belgesi olmadan avlanan 2 kişiye idari ceza kesildi.

Ağaçtan düşerek demir korkuluklara saplanan sansar kurtarıldı

Elazığ'ın Palu ilçesinde ağaçtan düşerek demir korkuluklara saplanan sansar, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Kayalıklardan düşen şahıs, hayatını kaybetti

Elazığ'ın Palu ilçesinde incir toplamak için evde çıkan Zülfü Karatağ, kayalıklardan düşerek hayatını kaybetti.

Tam 3 saat fırında pişiyor, vatandaşlar yemek için bir gün önceden sipariş veriyor

Elazığ yöresine özgü bir yemek çeşidi olan ve 3 saatte pişen Palu tavayı yemek isteyen vatandaşlar kasaplara 1 gün önceden sipariş veriyor.

Yavru kedi, 2 metrelik yılanı yakalayıp yemeye çalıştı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yavru bir kedi, eve girmeye çalışan 2 metre uzunluğundaki yılanı yakalayarak yemeye çalıştı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Koruma altındaki dağ keçileri tarihi ilçede görüntülendi

Elazığ'da koruma altında olan ancak genelde yüksek kesimlerde bulunan dağ keçileri, tarihi Palu ilçesinde görüldü.

Sigara izmariti otluk alanı tutuşturdu

Elazığ'ın Palu ilçesinde, sigara izmaritinin atılması sonucu otluk alanda yangın çıktı. Yangın çevredeki vatandaşlar ve itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu kontrol altına alınıp söndürüldü.

Atı aracın arkasına bağlayıp koşturan şahsa ceza

Elazığ'ın Palu ilçesinde bir atı aracın arkasına iple bağlayıp kilometrelerce koşturan şahsa 5 bin 505 lira para cezası uygulandı.

Atı aracın arkasına bağlayıp koşturdu, görüntüler pes dedirtti

Elazığ'ın Palu ilçesinde ön ayağından seken at, bir aracın arkasına bağlanarak koşturuldu. Atın durumunu görenler duruma tepki gösterdi.

Hastanedeki tatbikat gerçeği aratmadı

Elazığ'ın Palu İlçe Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahale ve tahliye tatbikatı gerçeği aratmadı.

Palu'nun Osmanlıya kazandırılmasında büyük rol oynadı, türbesi yıllara meydan okuyor

Doğu Anadolu Bölgesinin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Elazığ'ın Palu ilçesinde bulunan 523 yıllık Karacimşit Bey Cami ve türbesi tüm heybetiyle ziyaretçilerini bekliyor.

Elazığ'da trenin çarptığı işçiler ağır yaralandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde yük treninin çarptığı 2 demiryolu işçisi ağır yaralandı.

Elazığ'da 1 ton kaçak balık ele geçirildi

Elazığ'ın Palu ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda 1 ton kaçak balık ele geçirildi.

Palu'daki bademler yöre halkına gelir kapısı olacak

Elazığ'ın Palu ilçesinde yapılan gelir getirici tür ağaçlandırma çalışmaları çerçevesinde dikilen badem fidanları, bölge ekonomisine katkı sağlamaya hazırlanıyor.

Depremlere meydan okuyan tarihi Palu Köprüsü ilk günkü ihtişamını koruyor

Türkiye'nin en prestijli köprüleri arasında gösterilen tarihi Palu Köprüsü, 24 Ocak 2020 Elazığ depremi ve 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen ilk günkü ihtişamıyla ayakta durmaya devam ediyor. Bazalt taşıyla yapılan ve eskiden 'İstanbul'u Bağdat'a bağlayan köprü' olarak da bilinen tarihi Palu Köprüsü araç trafiğine açılmasıyla birlikte yerli ve yabancı turistlerin gözde tarihi mekanları arasında yer alıyor.

7 bin yıllık tarihi Palu ilçesi, sezonun ilk ziyaretçilerini ağırladı

Yaklaşık 7 bin yıllık tarihe sahip olan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Elazığ'ın Palu ilçesi, sezonun ilk turistlerine ev sahipliği yaptı.

Palu'yu ziyaret edenler tarihi ilçeyi artık faytonla gezebilecek

Elazığ'ın Palu ilçesinde turistik fayton seferleri başlatıldı.

Elazığ'da yol genişletme çalışmaları sürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi, Palu Gökdere-Akbulut-Gemtepe grup köy yolunda asfaltlama öncesi yol genişletme ve sanat yapıları çalışması gerçekleştiriyor.

Cebinizde 244 bin lira olmadan bu çiçeği kopartmayın

Elazığ'ın Palu ilçesinde ters laleler çiçek açtı. Bu sene 15 gün geç açan ve görüntüsüyle görsel şölen sunan çiçeği koparmanın cezası 244 bin 315 lira olarak açıklandı.