Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da temizlik kampanyası devam ediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki ana arterlerde kırılan ve eksik olan yerlere çöp kovaları yerleştirmeye başladı.

Diyarbakır'da kaybolan gencin cesedi bulundu

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 6 gündür kayıp olan gencin cesedi gölette bulundu.

Diyarbakır'da kayıp gençten 6 gündür haber alınamıyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 6 gündür kayıp olanı çoban; arazi, gölet, mağara ve metruk yapılar gibi yerlerde aranıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin 3 milyar 345 milyon TL borcu olduğu açıklandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, 31 Mart yerel seçimleriyle sona eren 8 yıllık kayyum sürecinin Büyükşehir Belediyesi'ne devrettiği borcun 3 milyar 345 milyon TL olduğunu açıkladı.

Toz taşınımında 2,5 mikronun altındaki partiküller kana karışıp çeşitli sağlık risklerine neden oluyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Sinan Bodur, 'Türkiye de bazı dönemlerde yoğun bir şekilde toza maruz kalmaktadır. 10 mikronun üzerindeki toz partikülleri alt sonum yollarına iletilmeden üst solunum yollarında tutunmaktadır ve üst solunum yolu semptomlarına neden olmaktadır. Ama 10 mikronun altındaki partiküller alt solunum yollarına ulaşmakta, özelikle 2,5 mikronun altındaki partiküller alvollere kadar giderek ve kana karışarak çeşitli sağlık risklerine neden olmaktadır' dedi.

Diyarbakır'da 'ters laleler' doğayı renklendiriyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde yüksek kesimlerde açan ters laleler olarak bilinen endemik çiçekler, doğayı renklendiriyor.

Ofis Semti'ndeki altgeçit temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde başlattığı temizlik kampanyası kapsamında Yenişehir ilçesindeki Ofis altgeçidini temizleyerek köpüklü su ile yıkadı.

Diyarbakır'da temizlik kampanyası başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Serra Bucak ve Doğan Hatun, temizlik ekipleriyle birlikte Bağlar ilçesi Dörtyol mevkiinde temizlik kampanyasının startını verdi.

Dicle Nehri'nde arama kurtarma faaliyetinde olan ekibin 'Türk bayrağı' hassasiyeti

Diyarbakır'da Dicle Nehri'nde kayıp aramasında bulunan ekip, nehirde bulduğu Türk bayrağını yıkadıktan sonra muhafaza altına aldı.

Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye'yi temsil ediyor

Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi'nde düzenlenen Conrad Challenge 2024'te Türkiye'yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye'deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA'nın Houston Uzay Merkezi'ne gitmeye hak kazandı.

Kayıp çoban 3 gündür arazi, gölet, mağara ve metruk yapılarda aranıyor

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 4 gündür kayıp olanı çoban; arazide, gölet, mağara ve metruk yapılar gibi yerlerde aranıyor.

Ermenilerin 1915'te çıkardığı olaylarda Diyarbakır'da 120 civarında yönetici tutuklandı

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarına açıklık getiren tarihçi Prof. Dr. Oktay Bozan, '24 Nisan tarihinde bir karar alınmış olunuyor. Bu kararda, Ermeni komitelerinin kapatılması, buradaki kişilerin tutuklanması ve bu kişiler hakkında gerekli tahkikatın yapılması istenmiş oluyor. 24 Nisan 1915'teki Osmanlı Devleti'nin aldığı bu karar üzerine Taşnak, Hınçak gibi cemiyetlerin kapatıldığını ve yetkilerinin tutuklandığını görüyoruz. Bu kapsamda Diyarbakır'da da 120 civarında yönetici tutuklanmış' dedi.

Diyarbakır'da günlük 150 bin metrekarelik yeşil alanda çalışma yürütülüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeşil örtü olarak bilinen çimlerin sağlıklı şekilde gelişmesini, park ve refüjlerin daha estetik görünmesini sağlamak için günlük 150 bin metrekare alanda çalışma yürütüyor.

Diyarbakır'da vektörlere karşı ilaçlama çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kent genelinde ilaçlama çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor.

Okul Sporları Basketbol 2. Küme Mahalli Müsabakaları başladı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü tarafından düzenlenen Okul Sporları Basketbol 2. Küme Mahalli Müsabakaları 24-26 Nisan 2024 tarihleri arasında yapılıyor.

Su samuru havuzdaki balıkları yerken görüntülendi

Dünya Doğa ve Doğal Kaynaklarını Koruma Birliği (IUCN) tarafından 'nesli tükenme tehdidine yakın' kategorisinde sınıflandırılan su samuru, Diyarbakır'da havuzdaki balıkları yerken bir vatandaş tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Bırkleyn Caddesi'ndeki yol yapım çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesine bağlı Yukarıkılıçtaşı Mahallesi'nde yeni açılan Bırkleyn Caddesi'ndeki yol yapım çalışmalarına devam ediyor.

Diyarbakır'da temizlik kampanyası başlatılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez ilçe belediyelerinin desteğiyle kent genelinde temizlik kampanyası başlatacak.

Diyarbakır'da kontrolden çıkan otomobil takla attı: 3 yaralı

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil takla attı. Kazada, 3 kişi yaralandı.

Toplam 8663 haber.