Toki Haberleri

Toki Haberleri

Büyükşehir Adayı Sami Er, depremzedelerle iftar yaptı

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, depremzedeler ile iftar açtı, sorunlarını dinledi. Göreve gelir gelmez kalıcı konutlar ve işyerlerinin yapımını hızlandıracaklarını ifade eden Er, kiracılar ve dar gelirli vatandaşlar içinde TOKİ konutları yapılacağını söyledi.

AK Parti Büyükşehir Adayı Sami Er: 'Malatya eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacak'

Yeşilyurt ilçesine bağlı Konak Mahallesi'nde vatandaşlarla buluşan AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, TOKİ ve Emlak Konut tecrübesi ile Malatya'yı en kısa sürede küllerinden ayağa kaldıracaklarını belirterek, 'Malatya eskisinden daha güçlü bir şekilde ayağa kalkacak' dedi.

Bakan Özhaseki: 'Önümüzdeki ay 75 bin konut yapmış olacağız'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'nın Doğanşehir ve Akçadağ ilçelerini ziyaret ederek TOKİ tarafından deprem sonrası yapılan çalışmaları inceledi. Bakan Özhaseki, önümüzdeki ay itibariyle yapacakları konut sayısının 75 bini bulacağını söyledi.

Sami Er, Salköprü Mahallesi'nde vatandaşlarla buluştu

AK Parti Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Er, Malatya'da tüm hak sahiplerinin konutlarının tesliminin ardından fazla konut üreterek kiracılar ve alt gelir grubundaki vatandaşlara da TOKİ konutları yapacaklarını söyledi.

Diyarbakır'da TOKİ Deprem Konutlarına iki yeni güzergah

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bağlar ilçesi Oğlaklı Mahallesi'nde yapılan TOKİ Deprem Konutlarına iki güzergahta dört araçla toplu taşıma hizmeti verecek.

Diyarbakır'da TOKİ şanslıları kura çekiminde ekrana odaklandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın katıldığı Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreninde hak sahipleri ekran kilitlendi. Evine kavuşanın kimisi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dua etti, kimisi de birkaç gün sonra evine taşınacağını söyledi.

Bakan Yerlikaya, Diyarbakır'da TOKİ kura çekimine katıldı: 'Diyarbakır'a 3 milyar lirayı aşkın kaynak aktarıldı'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Törenine katıldı. Diyarbakır'a 3 milyar lirayı aşkın kaynak aktarıldığını belirten Bakan Yerlikaya, 'Diyarbakır'da 14 bin 273 konut, bin 6 iş yeri, 583 ahır olmak üzere toplam 15 bin 862 hak sahibimiz bulunuyor. Bugün, bin 374'ü il ve ilçe merkezlerinde, 49'u kırsalda olmak üzere toplam bin 423 konutumuzun kuralarını çekip hak sahiplerine vereceğiz' dedi.

DSİ'nin TOKİ konutlarına içme suyu isale hattı çalışmaları sürüyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra sahada yoğun çalışmalarını sürdüren Devlet Su İşleri (DSİ) 10. Bölge Müdürlüğü ekipleri, depremin ilk sürecinde Hatay ve ilçelerinde 300 bin vatandaşın acil içme suyu ve kullanma ihtiyacını karşılarken, depremden sonra ise Diyarbakır'da yapımı tamamlanmak üzere olan TOKİ konutlarında içme suyu isale hattı çalışmalarını sürdürüyor.

Çınar: 'Yeşilyurt'u geleceğe hazırlıyoruz'

Yeşilyurt'un muhtelif bölgelerinde yer alan TOKİ Konutları ve Köy Evlerinin yanı sıra merkez ve kırsal bölgelerde yapılacak yeni konut alanlarının tüm süreçleri, Yeşilyurt Kaymakamı Kutsal Baytak, Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile Malatya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Cengiz Başer'in katıldığı istişare toplantısında ele alındı.

Asrın felaketinde evlerini kaybeden depremzedeler, yeni evlerine kavuşmaya çok yakın

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığlı afetzedeler için yapımına başlanan TOKİ konutlarında çalışmalar hızla devam ederken, yapımı tamamlanan 324 konut hak sahiplerini bekliyor.

TOKİ Başkanı Ömer Bulut: 'Şehir merkezlerinin ayağa kaldırılması adına büyük bir seferberlik içindeyiz'

TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Malatya'da yapımı süren çarşı projesini yerinde inceledi. Bulut, Saray Mahallesi'ndeki 1. Etap projesinin ise 10 gün içinde ihaleye çıkacağını belirterek, 'Şehir merkezlerinin ayağa kaldırılması adına büyük bir seferberlik içindeyiz' dedi.

Diyarbakır'da deprem konutları içme suyu projesinde çalışmalar sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından inşa edilen deprem konutlarının içme suyu ihtiyacını karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Çınar : 'Depremzede aileleri güvenli ve konforlu bir bölgeye taşıyacağız'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ilk etap konutlarının teslimatı için yakın bir zamanda kura çekimi yapılacak olan İkizce TOKİ Konutlarında incelemelerde bulunarak Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince bölgede sürdürülen yol açma ve yenileme çalışmaları hakkında yetkililerden bilgiler aldı.

Depremden etkilenen Doğanyol'un yeni halini görenler gözlerine inanamıyor

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4 yıl önce yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alan Malatya'nın Doğanyol ilçesinin şimdiki halini görenler gözlerine inanamıyor. Adeta sil baştan yenilenen Doğanyol, TOKİ konutları ile güvenli bir ilçe haline geldi.

Göl manzaralı TOKİ konutlarında yaşayan depremzedeler: 'Ölünceye kadar devletimizin arkasındayız'

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesinde, göl manzaralı evlerinde oturmanın mutluluğu yaşayan depremzedeler, Allah devletimizden razı olsun. Önceki evlerimiz sağlam değildi ve korkuyorduk. Ölünceye kadar devletimizin arkasındayız dedi.

Malatya'da deprem konutlarında sona doğru

Asrın felaketini yaşayan Malatya'da depremzedeler için yapımına başlanılan TOKİ deprem konutlarında tamamlanan konutlar teslim edilmeye hazırlanıyor. Depreme dayanıklı olarak inşa edilen konutların için kura çekimlerinin ay sonu yapılması planlanıyor.

Malatya'daki deprem konutlarında sona doğru

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 9 Haziran'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan 316 kalıcı konut inşaat çalışmalarında sona gelindi. Konutların Mart ayında hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Diyarbakır'da konteyner kentte kalan depremzedeler TOKİ konutlarına geçmeyi bekliyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Diyarbakır'da inşası süren 6 bin 40 konutun bir kısmında çalışmalar son aşamaya geldi. Konteyner kentte kalan depremzedeler, evlerine geçmek için gün sayıyor.

Diyarbakır'da kamyon altında kalan işçi hayatını kaybetti

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde TOKİ'nin deprem konutlarının yapıldığı şantiye alanında kamyon altında kalan işçi hayatını kaybetti.

Depremzedeler konutlarına kavuşmak için artık gün sayıyor

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Elazığlı afetzedeler için yapımına başlanan 220 TOKİ konutunun kısa süre içerisinde depremzede vatandaşlara teslim edilmesi planlanıyor.

Malatya'da TOKİ deprem konutları hızla yükseliyor

Deprem bölgesi Malatya'da yapımı süren TOKİ deprem konutlarından binin bittiği, 2 bin 700 konutun ise bitmek üzere olduğu öğrenildi. Malatya Valisi Ersin Yazıcı önümüzdeki Ocak ayı sonu itibariyle yaklaşık 5 bin konutun teslim edileceğini söyledi.

Çermik'te TOKİ konutlarında sona gelindi

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde yapımı devam eden 158 TOKİ konutlarında sona gelindi.

Çınar: 'İkizce TOKİ konutları için tüm imkanlarımızı seferber ettik'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, depremzede ailelere tahsis edilecek olan İkizce TOKİ Konutlarının olduğu bölgeye ulaşımı rahatlatmak amacıyla başlatılan yol düzenleme ve otopark alanında devam eden çalışmaları inceledi.

Diyarbakır'da deprem konutlarında ulaşım ve alt yapı çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, 6 bin 40 adet TOKİ deprem konutlarında devam eden alt yapı ve ulaşım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çınar: 'Yeşilyurt'u daha güzel yarınlara taşıyacağız'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremlerin ardından Yeşilyurt İlçesindeki barınma sorununun giderilmesi adına başlatılan TOKİ Konutları, Köy Evleri, muhtelif bölgeleri kapsayan yeni planlamalar ve yerinde dönüşüm yatırımları hakkında bilgiler aktardı.

Çınar: 'Çayırköy'e yeni bir yaşam alanı kuruluyor'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Çayırköy mahallesinde depremzede aileler için TOKİ tarafından inşa edilen Köy Evlerini inceledi. Çınar, Çayırköy mahallesine depreme dayanıklı konutlarla birlikte yeni bir yaşam alanı inşa edildiğini söyledi.

Yeşilyurt'taki deprem konutlarında sona gelindi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 6 Şubat 2023 tarihindeki depremlerin ardından evleri ağır hasar alan ya da yıkılan depremzede ailelere tahsis edilmek üzere TOKİ tarafından inşaatına başlanan İkizce Mahallesindeki TOKİ Konutlarının 3.Etabında yer alan 736 konutun bulunduğu şantiye alanında incelemelerde bulundu.

Vali Toraman, yapımı devam eden deprem konutlarını inceledi

Elazığ Valisi Ömer Toraman, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen vatandaşlar için yapılan TOKİ konutlarında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Malatya'daki deprem konutları rekor hızla yükseliyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 9 Haziran'da Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından temeli atılan 316 kalıcı konut inşaatında 139 günde yüzde 60 fiziki tamamlanmaya ulaşıldı. Konutların 2024'ün ilk aylarında hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniyor.

Doğanşehir ilçesinde köy konutlarının yapımı sürüyor

Asrın felaketinde büyük yıkıma uğrayan Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde Toplu Konut İdaresince (TOKİ) tarafından afetzedeler için yapılan köy tipi konutların yapımı devam ediyor.