Malatya

Malatya Haberleri

Malatya'da kayısı fiyatlarında istikrar arayışı sürüyor

Kuru kayısı üretiminde dünya liderliğini elinde bulunduran Malatya'da hasat devam ederken, üreticiler bir önceki yıla kıyasla ürün fiyatlarında önemli bir gerileme yaşandığını belirterek, fiyatlarda istikrar beklediklerini söyledi.

Malatya'da torbacı operasyonunda 12 tutuklama

Malatya'da torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda çok sayıda sentetik ecza maddesi ele geçirilirken, gözaltına alınan 12 kişi tutuklandı.

Malatya'da, kaçakçılık operasyonları

Malatya'da polis tarafından gümrük kaçağı ürün satışı yapan adreslere operasyon düzenlendi. Operasyonlarda 2 şahıs hakkında işlem yapıldı.

Eski milli boksör Muhittin Ertüzün'den gençlere tavsiyeler

Eski milli boksör ve antrenör Muhittin Ertüzün, gençlere sigaradan uzak durmaları tavsiyesinde bulundu.

Patlayan lastiği tamir etmeye çalışırken hayatını kaybetti

Malatya'da seyir halindeyken lastiği patlayan sürücü yol kenarında tamir için durduğu esnada başka bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Taşkın: 'Yoğun bir tempo ile çalışmalarımız devam ediyor'

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, deprem sonrasında yeni yerine taşınan Kuyumcular Çarşısı'nı ziyaret ederek esnafın taleplerini dinledi ve çalışmalara hız kesmeden devam edeceklerinin mesajını verdi.

Geçit: 'İnsan ve toplum odaklı hizmet anlayışıyla çalışıyoruz'

Yeşiltepe'de düzenlenen 'Başkanım Yanımda' toplantısında mahalle sakinlerinin talep ve önerilerini dinleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, insan ve toplum odaklı hizmet anlayışıyla çalışarak gece gündüz sahada olduklarını belirterek, Malatya ve Yeşilyurt'ta planlanan yatırımlar hakkında vatandaşlara bilgiler aktardılar.

Kışla Caddesi'nde elektrik kesintisine esnaftan tepki

Malatya'da 6 Şubat depremleri sonrası rezerv alan ilan edilen ve yıkım çalışmaları yapılacak olan Saray Mahallesi'nde esnafa iş yerlerini tahliye etmeleri için tanınan sürenin dolmasının ardından Kışla Caddesi'nde elektrik kesintileri devam ediyor.

Önümüzdeki aylarda 8 bin deprem konutu daha teslim edilecek

Malatya Valisi Seddar Yavuz, önümüzdeki aylarda yapımı tamamlanan 8 bin deprem konutunun daha hak sahiplerine teslim edileceğini söyledi.

Yeşilyurt'ta yaz akşamları etkinlikleri başladı

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit'in talimatıyla, konteyner kentlerde kalan vatandaşların moral ve motivasyonlarını yükseltmek amacıyla hayata geçen 'Yeşilyurt Yaz Akşamları' etkinlikleri coşku dolu bir programla başladı.

Battalgazi'de müftü Özdemir'e veda programı

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Battalgazi İlçe Müftüsü iken Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesine tayini çıkan Hüseyin Özdemir için düzenlenen veda programına katıldı.

Feci kazada ölen kardeşler defnedildi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 11 yaşındaki çocuğun kullandığı traktörün çarpması sonucu hayatını kaybeden iki kız kardeşler gözyaşları arasında defnedildi.

Malatya Turgut Özal üniversitesi tanıtım günleri başladı

Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarının açıklanmasıyla üniversite adayı öğrenciler tercih edecekleri üniversite ve bölümleri araştırmaya başladı. Üniversite tercihlerinde gençleri yalnız bırakmayan Malatya Turgut Özal Üniversitesi, aday öğrencilere üniversitenin akademik ve sosyal imkanları hakkında bilgi vermek, bireysel tercihleri doğrultusunda yerleşebilecekleri bölüm ve programlar hakkında yol gösterici bilgiler sunmak üzere Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tanıtım Günleri'ni başlattı.

Sadıkoğlu: 'Hazine ve Tarım bakanlıklarına dosyalarımızı gönderdik'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Mücbir Sebep süresinin uzatılması ve TMO'nun kuru kayısıda taban fiyat açıklaması hakkında hazırladıkları kapsamlı dosyaları Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'na gönderdiklerini, sürecin takipçisi olduklarını söyledi.

Ayçiçeği tarlaları hasat için gün sayıyor

Malatya'nın Yazıhan ilçesinde 20 bin dönümlük alanda çerezlik ayçiçeği yetiştiren çiftçiler bugünlerde hasat telaşı yaşıyor.

Kontrolden çıkan traktör dehşet saçtı: 2 ölü, 2 yaralı

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde 11 yaşındaki çocuğun kullandığı traktör, yol kenarında oyun oynayan çocukların arasına daldı. Feci kazada 2 çocuk hayatını kaybetti, 2 çocuk da yaralandı.

Derende'deki eski otelde restorasyon çalışmaları sürüyor

Malatya'nın Darende ilçesinde kültür varlığı olarak tescillendikten sonra restorasyona alınan eski otelde ki çalışmalar sürüyor.

Geçit: 'Belediyemizin tüm imkanlarını seferber ettik'

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 'Bostanbaşı mahallemizde inşaatı tüm hızıyla devam eden TOKİ Konutlarının bir an önce tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilmesi noktasında bizden talep edilen hizmetler için belediyemizin tüm imknlarını seferber ettik' dedi.

Malatya'da bir hektarlık alanda anız yangını

Malatya'nın Arguvan ilçesinde bir hektarlık alanda çıkan anız yangını kontrol altına alınarak söndürüldü.

Toplam 10066 haber.