Ağın Haberleri

Ağın Haberleri

MAGİNDER'den Vali Yavuz'a ziyaret

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Malatya Valisi Seddar Yavuz'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

MAGİNDER, Malatya'yı aşure programında birleştirdi

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) tarafından gerçekleştirilen Aşure programında birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Bakan Murat Kurum: '2025 yılına geldiğimizde deprem bölgesi 11 ilde evine girmeyen afetzede vatandaş kalmayacak'

2025 yılına geldiklerinde deprem bölgesi 11 ilde evine girmeyen afetzede vatandaşın kalmayacağını vurgulayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 'Bunun altını çizmek istiyorum. Vatandaşımızın devletine, cumhurbaşkanına olan güveni tamdır' dedi.

İkizce'de ulaşım ağı yenileniyor

İkizce Mahallesinde gerçekleşen sathi kaplama çalışmalarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, TOKİ Konutlarıyla birlikte hızlı bir değişime uğrayacak olan İkizce Mahallesinin ulaşım ağını konforlu ve güvenli hale getirmek için belediye ekiplerini seferber ettiklerini söyledi.

Diyarbakır'da yol kenarına tuzaklanmış 2 adet EYP bulundu

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde yol kenarında toprağın altına tuzaklanmış 2 adet El Yapımı Patlayıcı Madde (EYP), güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde bulunarak imha edildi.

Karademir: Esnafımızı ve yöneticilerimizi sağduyulu olmaya davet ediyoruz

Malatya'da rezerv alan ilan edildikten sonra yıkımına karar verilen Kışla Caddesi'ni ziyaret eden MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, 'Esnafımızı ve yöneticilerimizi sağduyulu olmaya davet ediyoruz' dedi.

Ölmek üzere olan yavru şahini hayata bağladı

Tunceli'de, ölmek üzere olan yavru bir şahin bulan Özgür Yeğin, yavruyu sahiplenerek hayata tutunmasını sağladı. Şahini elle besleyen Yeğin, tamamen büyümesiyle yeniden doğal ortamına bırakacağını ifade etti.

Çırmıhtı ve Gündüzbey aslına uygun yenileniyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, 6 Şubat'ta yaşanan asrın felaketinin ardından büyük yıkımların yaşandığı Yeşilyurt'taki Çırmıhtı ile Gündüzbey bölgelerinin aslına uygun yeniden inşası ve yöreye özgün mimarisi ile depreme dayanıklı yapıların yapılması için hazırlanan proje taslağının tamamlandığı söyledi.

Uzmanı, çağın sorunu olan unutkanlık ve dikkat dağınıklığı konusunda uyardı

Memorial Dicle Hastanesinde Klinik Psikolog Olcay Geçgel, çağın yaygın hastalığı olan unutkanlık ve dikkat dağınıklıklarının her yaştaki bireylerde görülebileceğini söyledi.

Parmağına sıkışan yüzüğü itfaiye ekipleri çıkardı

Elazığ'da bir kişinin parmağına sıkışan yüzük, itfaiye ekiplerinin çalışması sonucu çıkarıldı.

Elazığ Açık Cezaevine giren zanlılar bir kişiyi silahla yaraladı

Elazığ'da geçtiğimiz hafta Açık Cezaevinin tellerini keserek içeri giren şüpheliler, husumetlilerini ayağından yaralayarak kaçtı. Olaya karışan 5 şüpheli gözaltına alındı.

Bakan Kurum: 'Yıl sonuna kadar 200 bin konutu teslim edeceğiz'

Deprem bölgesi Malatya'da konuşan Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, deprem bölgelerinde yapılan 276 bin konuttan 76 bininin hak sahiplerine teslim edildiğini belirterek, yıl sonuna kadar toplam 200 bin konutun tesliminin sağlanacağını söyledi.

Sadece Tunceli'de yetişiyor: Toplamanın cezası 387 bin lira

Dünya üzerinde sadece Tunceli'de yetişen Tunceli dağ sarımsağını (Allium Tuncelianum) toplamanın cezası 387 bin 141 lira.

Kayısının dalından 115'den fazla ülkeye ihracat

'Güneşin altın yumurtası' olarak bilinen Malatya kayısısında hasat devam ediyor. Bin bir emekle dalından toplanan kayısılar, meşakkatli sürecin ardından tüm dünyanın damağını tatlandırmak için ihracata hazırlanıyor.

MAGİNDER Yönetim Kurulu Başkanı Karademir, Kışla Caddesi esnafını ziyaret etti

Malatya'da rezerv alanı içerisinde yer alan ve yakın zamanda yıkım işlemlerine başlanılması beklenen Kışla Caddesi'ni ziyaret eden Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir, Esnafımız mağdur edilmeden çözüm bulunmalı' dedi.

Çocukken hayalini kuruyordu: Çıktığı zirveye Türk bayrağını dikti

Türkiye'nin farklı illerindeki dağların zirvelerine tırmanışlar gerçekleştiren dağcı Bülent Balcı, Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde bulunan Kırklar dağı ve Baliyurdu tepesine tırmanarak zirveye Türk bayrağı dikti.

Bingöl Belediyesinden ulaşım ağını rahatlatacak çalışma

Bingöl Belediyesi, şehir merkezindeki dört ana kavşağı yeniden düzenleyerek, hem ulaşım ağını daha konforlu hale getirmeyi hem de vatandaşlara kolay ve güvenli ulaşım imkanı sağlamayı hedefliyor.

Diyarbakır'da İranlı bacağından vuruldu

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesinde annesiyle kalan İranlı, bacağından vuruldu.

Ağaçta asılı kalan kargayı itfaiye kurtardı

Elazığ'da ayağına dolanan ip nedeniyle ağaçta asılı kalan karga itfaiye ekiplerince kurtarıldı.

MAGİNDER'den Milletvekili Tüfekci'ye sorunları içeren dosya verildi

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, kentin sorunlarını içeren dosyayı AK Parti Milletvekili Bülent Tüfenkci'ye sundu.

Diyarbakır'da silahlı kavga: 1'i çocuk 2 yaralı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde iki grup arasında çıkan silahlı kavgada kavgaya karışan bir kişi ve o esnada yoldan geçen kadının kucağındaki çocuk ağır yaralandı.

Sadece cüceler girebiliyor: Elazığ'daki o dağ yıllardır gizemini koruyor

Elazığ'ın Nimri Dağında altın çıkarmak için açılan ve sadece cücelerin girip çalışabildiği iddia edilerek efsanelere konu olan tüneller, halen gizemini koruyor. Vatandaşlar tarafından büyük ilgi gören tüneller, görenleri şaşırtıyor.

MAGİNDER Başkanı Karademir: 'Şehrimizi hep birlikte ayağa kaldıracağız'

MAGİNDER Başkanı Salih Karademir, asrın felaketi sonrası ağır yara alan Malatya'nın ayağa kaldırılması için hep birlikte mücadele ettiklerini söyledi.

Elazığ'da ahır ve kümes yangını: 15 keçi, 29 tavuk telef oldu

Elazığ'da ahır ve kümeste çıkan yangında 15 keçi, 29 tavuk telef oldu. İtfaiye ekipleri yangını söndürürken, tek geçim kaynağını bir yangında kaybeden Ümit Mutlu, telef olan hayvanlarının başında çaresizce olanları izledi.

Milletvekili Ölmeztoprak, 'Malatya'mızı birlik ve beraberlik içerisinde ayağa kaldırılacağız'

Kale ilçesinde düzenlenen 2. Geleneksel Çilek Festivali'ne katılan AK Parti Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, depremlerde büyük yıkım yaşayan Malatya'da, devam eden imar ve ihya çalışmalarının beraberinde kültür sanat faaliyetlerinin de gerçekleştirilmesinin önemine vurgu yaparak, birlik ve beraberlik içerisinde Malatya'nın ayağa kaldırılacağını söyledi.

MAGİNDER konteyner kentte kalan çocuklarla bir araya geldi

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Karademir ve yönetim kurulu üyeleri, konteyner kentte düzenlenen etkinlikte çocuklarla bir araya geldi.

Kardiyoloji uzmanı Bulut: 'Et tüketiminin yanında yeşil yapraklı sebze tercih edilmelidir'

Elazığ Medilines Hastanesinde görevli kardiyoloji uzmanı Dr. Musa Bulut, Kurban Bayramına sayılı günler kala, fazla et tüketecek vatandaşları uyararak, etin yeşil yapraklı sebze ile tüketildiğinde sindirim ve kabızlık problemlerinin de yaşanmayacağını belirtti.

Karademir: 'Malatya'nın suni gündemlerden uzak tutulması gerekiyor'

Malatya Girişimci İş İnsanları Derneği (MAGİNDER) Başkanı Salih Karademir, Malatya'nın artık suni gündem ve asparagas haberlerden uzak tutulması gerektiğini belirterek şehri el birliği ile ayağa kaldırmaları gerektiğini söyledi.

Yeşilyurt Belediyesi Bayrama hazır

Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. İlhan Geçit, Yeşilyurt İlçesinde 36 ayrı noktada kurban satış ve kesim yerinin vatandaşların hizmetine sunulacağını söyleyerek, bayramı bayram tadında yaşamak için Yeşilyurt Belediyesi olarak tüm tedbirleri aldıklarının altını çizdi.

Elazığ'da yangın: Dumandan etkilenen 2 çocuk tedavi altına alındı

Elazığ'da bir evin mutfağında çıkan yangın sonucunda dumandan etkilenen 2 çocuk tedavi altına alındı.