Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ haber ekonomi, son dakika

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ iş dünyasından gelişmeler, Elazığ sanayisi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki son haberler Elazığ Haber Ekonomi sayfalarında!

Ekonomi Haberleri

Elazığ'da 4.5 milyon liralık hibe sözleşmeleri imzalandı

Elazığ'da 'Uzman Eller Projesi' çerçevesinde 18 projeye verilecek olan 4.5 milyon liralık hibenin sözleşmeleri imzalandı.

Başkan Alan, 'Üyelerimin ve hemşerilerimin içi rahat olsun'

ELAZIĞ(İHA) Deprem bölgesi 11 ilin MTV ek vergisinden muaf tutulmadığı söylentilerine yanıt veren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, 'İlimizdeki kayıtlı ve tescilli araçlar, ek motorlu taşıtlar vergisinden müstesnadır. Üyelerimin ve hemşerilerimin içi rahat olsun' dedi.

Elazığ'ın patentli lezzeti 'vişne dondurması'na yoğun talep

Elazığ'ın C vitamini deposu olarak bilinen patentli 'vişne dondurması', kavurucu sıcaklarda yoğun talep görüyor.

ETSO Başkanı Alan: ''11 ilin MTV ek vergisinden muaf tutulması önemli''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı İdris Alan, depremden etkilenen 11 ilin MTV ek vergisinden muaf tutulmasının önemli olduğunu söyledi.

Isparta gülünden 'gül toniği' ürettiler

Elazığ'ın dünyaya açılan penceresi ve Türkiye'nin en büyük Ar-Ge merkezini kompleksini barındıran İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde, Isparta gülünden 'Gül toniği' elde edildi.

''İkinci el araç piyasasında ciddi düşüşler bekliyoruz''

İkinci el araç piyasasının son dönemlerde durma noktasına geldiğini belirten araç alım satım danışmanı Furkan Subaşı, alınacak tedbirlerle fiyatların düşeceğini söyledi.

Elazığ'dan ülke ekonomisine 120 milyon liralık katkı

Elazığ'da üretim yapan boya firması 24 ülkeye ihracat gerçekleştirirken, ülke ekonomisine yılda 120 milyon liralık katkı sağlıyor.

Elazığ'da 7 bin dekar alanda kiraz hasadı sürüyor

Elazığ'da 7 bin dekar alanda başlanılan kiraz hasadı sürüyor.

Elazığ'da 'Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi' çalıştayı

Pilot 10 ilden biri olarak seçilen Elazığ'da 'Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi' çalıştayı düzenlendi

ETSO'dan asgari ücret değerlendirmesi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan yılın ikinci yarısı için geçerli olacak asgari ücretin 11 bin 402 liraya yükselmesini ''Memnuniyet verici'' olarak değerlendirdi.

Elazığ'dan dünyaya Türk somonu: İhracat yüzde 100 artarak 60 milyon dolara ulaştı

Keban ve Karakaya Baraj göllerinin üzerinde kurulu 174 aktif işletme ile iç sularda en fazla alabalık üreten iller arasında birinci sırada yer alan Elazığ'da üretilen somon ve alabalıklar, başta Japonya ile Kanada olmak üzere Rusya, Hollanda, Almanya ve 25 Avrupa ülkesine ihraç ediliyor. Bu çerçevede üretim 31 bin tona ulaşırken ihracat ise yüzde yüz artarak 60 milyon dolara ulaştı.

Keban'da 6,5 milyonluk alabalık üretim sözleşmesi

Keban Baraj Gölünde toplam yatırım tutarı yaklaşık 6 milyon 500 bin lira olan ve yıllık 200 ton alabalık üretimi yapacak olan işletme için Pasifik Hayvancılık sözleşmesi imzalandı.

Çiftçilere 1 milyon lira değerinde yüzde 100 hibeli makine desteği

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçilere yüzde 100 hibeli 1 milyon 300 bin lira değerinde 8 adet yem işleme ve makine dağıtımı gerçekleştirildi.

16 şehri birbirine bağlayan 'Fırat'ın gerdanlığı' Kömürhan Köprüsünü 7 milyondan fazla araç kullandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsünü, açıldığı 2 Ocak 2021 tarihinden bu yana 7 milyon 250 bin araç kullandı.

Elazığ'da üreticilere süt sağım makinası desteği

Elazığ 'Hayvancılık Altyapısını Geliştirme Projesi' çerçevesinde üreticilere yüzde 70 DAP destekli 100 adet süt sağım makinesi dağıtıldı.

Deprem tarımı da vurdu, mevsimlik işçi bulunamıyor

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Elazığ'da çiftçiler mevsimlik işçi bulmakta zorlanıyor. Depremden dolayı işçilerin dağıldığını aktaran çiftçiler, zorluk çektiklerini söyledi.

Baskil'de kayısı ağaçları boş kaldı, rekolte yüzde 80 düştü

Baskil'de kayısı rekoltesi bu yıl aşırı yağış ve çiçeklenme sorunu nedeniyle yüzde 80 düştü. Bölgede yaklaşık 1 milyon ağaçta yetiştirilen kayısılar, hastalıklar nedeniyle çiçek açamadı ve tozlaşma gerçekleşmedi. Bu durumda her bir ağaçtan sadece 30 kilogram civarında kayısı elde edileceği öngörülüyor.

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, 85 işçi kadrosu için 4 bin 741 başvuru aldı

DSİ 9. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Bingöl illerinde çalıştırmak üzere 85 sürekli işçi kadrosu için sınavsız kura yöntemiyle personel alımı gerçekleştirdi.

Kuyumcuların gözü, gurbetçi ve düğünlerde

Elazığ'da durgun bir sezon yaşayan kuyumcular, dört gözle gurbetçilerin gelmesini ve düğün sezonunun açılmasını bekliyor.

Toplam 261 haber.