Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ haber ekonomi, son dakika

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ iş dünyasından gelişmeler, Elazığ sanayisi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki son haberler Elazığ Haber Ekonomi sayfalarında!

Ekonomi Haberleri

Bölgeye dev yatırım

Elazığ'da bölge ziyaretleri yapan Alptekin Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Karaağaç, 'Tesislerimizi modernizasyonu maksimize ederek ve kapasitemizi arttırarak bölgemizin hem bugününü hem de yarınlarını kapsayacak biçimde, su ihtiyacını karşılamak adına çalışma ve yatırımlarımıza bütün gayretimizle devam ediyoruz' dedi.

Elazığ'da 52 üreticiye süt sağım makinası dağıtıldı

Elazığ'ın 2 ilçesinde yüzde70 hibe ile finansman sağlanan proje neticesinde 52 yetiştiriciye süt sağım makinası dağıtıldı.

Gurbetçiler, Kapalı Çarşı esnafına merhem oldu

Yurt dışından memleketleri Elazığ'a gelen ve dönüş hazıklarına başlayan gurbetçiler, alışveriş için tarihi Kapalı Çarşı'ya akın edince esnafın da yüzü güldü.

Elazığ'da 5 bin yıllık geleneksel üzüm hasadı başladı

Türkiye'nin üzüm yetiştiriciliğinde sayılı illeri arısında yer alan ve coğrafi işaretli türleri bulunan Elazığ'da, İlkeren ve Prima cinsi erkenci üzüm hasadına başlandı.

İnşaat sektöründe dijital medya yatırımları artış gösterdi

İnşaat mühendisi müteahhit Basri Tokgöz, inşaat sektöründe dijital medya yatırımlarının her geçen gün arttığını söyledi.

'Sarı altın' hasadında çiftçinin yüzü gülüyor

Elazığ'ın Baskil ilçesinde çiftçinin en önemli gelir kaynağı, mevsimlik işçilere de iş kapısı olan kayısıda 100 bin dekar alanda hasat mesaisi devam ediyor. Bölgeye önemli bir gelir sağladığı için kentte 'Sarı altın' olarak değerlendirilen kayısıda bu yıl verimin iyi olması çiftçinin yüzünü güldürüyor.

Meşhur Keban biberinde hasat başladı

Hava sıcaklığının 36 dereceye ulaştığı bugünlerde çiftçiler meşhur Keban biberinin hasadına başladı. Geçen sene 300 ton olan rekoltenin bu sene 400 tona yükselmesi beklenirken Türk Patent ve Marka Kurumuna coğrafi işaret belgesi alınması için başvuru yapıldı.

1 ton 200 kiloluk 'Kral' alıcısını bekliyor

Elazığ'da 1 ton 200 kilogramlık 'Kral' isimli tosun 65 bin liradan alıcısını bekliyor.

Elazığ'da kurbanlıklar pazara indi

Elazığ'da kurban bayramına sayılı günler kala kurbanlıklar pazardaki yerini alarak görücüye çıktı.

İki kadın arkadaş sırt sırta verdi ipek böcekçiliğine başladı, 45 günde 34 bin lira kazanacaklar

Elazığ'da 2 ev kadını aile ekonomisine katkı sağlamak için omuz omuza verip ipek böceği yetiştirmeye başladı. 45 gün süren yetiştirme süreci sonucunda ise ev ekonomisine 34 bin lira girecek.

Moleron, Doğu ve Güneydoğu Anadolu iş ortaklarıyla bir araya geldi

Türkiye'de 47 lüks mobilya firmasının bir araya gelerek kurduğu e-ticaret platformu Moleron, Elazığ ev sahipliğinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan iş ortaklarıyla bir araya geldi.

İş dünyasının sorunları Ekonomi Şurasına taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Ekonomi Şurasında iş dünyasının sorunları ve beklentilerini açıkladı.

Başkan Arslan: 'Bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır'

TRB1 illerinin önemli potansiyeller kaynakları arasında yer alan turizm, ihracat ve tarımın geliştirilmesini hedefleyen program kapsamında başarılı olan projelere 500 bin ile 2 milyon lira arasında faizsiz kredi verileceğini belirten Elazığ TSO Başkanı Asilhan Arslan, 'Krediler 6 ay geri ödemesiz olup, toplamda 30 ay vade ile geri ödenebilecektir. Toplamda 20 milyon desteğin sağlanacağı program ile bölgemizde 60 milyon TL bir yatırım planlanmaktadır' dedi.

Elazığ'da toplu taşıma ve ekmek fiyatlarında artış

Elazığ Şoförler Odası ve Fırıncılar Odasının aldığı karar doğrultusunda toplu taşıma ücretleri yüzde 50, ekmekte yüzde 33 artış gerçekleştirildi. Yeni tarifeye göre, 200 gramlık ekmek 3 liradan 4 liraya, 4 liralık şehir içi ulaşım bedeli de 6 liraya çıktı.

2 yıl aradan sonra işleri açıldı, hac malzemesi satan esnafın yoğunluğu başladı

Elazığ'da pandeminin bitmesinin ardından kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları hac malzemeleri satan esnafın yolunu tuttu. 2 yıl aradan sonra işleri açılan esnaf, gece geç saatlere kadar mesai yapıyor.

Elazığ'da yılın ilk arpa hasadı gerçekleştirildi

Elazığ'da 1 milyon dekar alanda ekim yapılan hububatta hasat başladı. Çiftçiler gün boyu tarlada mesai harcarken verimin geçen seneye göre daha iyi olduğu bildirildi.

Elazığ'da kurbanlıklar görücüye çıktı: Fiyatlar 2 bin 500 liradan başlıyor

Kurban Bayramı için geri sayım sürerken, Elazığ'da hayvan satış alanlarında hareketlilik yaşanmaya başladı. Yetiştiriciler, yaklaşık 30 kilogram gelen küçükbaş kurbanlıklara 2 bin 500 ila 3 bin 500 lira arasında değer biçiyor.

Tasarruf etmek için GES kurdu, günlük 360 kilowatt elektrik boşa gidiyor

Elazığ'da tasarruf etmek için 6 ay önce tarlasına güneş enerji santrali (GES) kuran Nahit Erbak, santralin olduğu yerin kapalı alanda kalmasından dolayı günlük 360 kilowatt elektriği kullanamıyor.

Elazığ'da çiftçilere 385 adet süt sağım makinesi dağıtıldı

Elazığ'da Murat Nehri Havzası Ohi Projesi çerçevesinde 385 adet süt sağım makinası dağıtımı gerçekleştirildi.

Toplam 261 haber.