Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ haber ekonomi, son dakika

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ iş dünyasından gelişmeler, Elazığ sanayisi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki son haberler Elazığ Haber Ekonomi sayfalarında!

Ekonomi Haberleri

Elazığ, Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rekorunu kırdı

Elazığ, 2021 yılında 335 milyon 893 bin dolar seviyesinde ihracat ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rekorunu kırdı.

Elazığ'da Agropark İnovasyon ve Eğitim Merkezi Projesi protokolü imzalandı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) tarafından hazırlanan Elazığ Agropark İnovasyon ve Eğitim Merkezi Projesi Protokolü imzalandı.

Elazığ'da teşvikler 1 yıl uzatıldı

Elazığ'ın da içinde bulunduğu Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımların desteklenmesiyle ilgili sağlanan teşvikler, 1 yıl süreyle uzatıldı.

Elazığ TSO Başkanı Arslan'dan Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı açıklaması

Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı uygulaması sonrasında dövizdeki kara tablonun dağıldığını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TOS) Başkanı Asilhan Arslan, Hem piyasalarda hem de iş dünyasında olumlu karşılık görmüştür. Döviz kurunun ani dalgalanmalar ve kırılmalar yaşanmadan devamlılığı iş dünyasının ön görebilirliği açısından çok değerli olacaktır dedi.

Elazığ'da bakkal sahibi indirim yaptı, astığı yazılarla da dikkat çekti

Döviz kurundaki düşüş sonrası vatandaşların indirim beklentilerine ilk olumlu yanıt Elazığ'ın Yazıkonak beldesinde bulunan küçük bir bakkaldan geldi. Bakkal ürünlerde büyük indireme giderken, vatandaşlar ise memnuniyetlerini dile getirdi.

Elazığ ve Diyarbakır TSO arasında kardeş oda protokolü imzalandı

Elazığ ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odaları arasında 'Kardeş Oda' protokolü imzalandı.

Vatandaş doysun diye 3 çeşit yemeği 10 liradan satmaya başladılar

Elazığ'da Çözüm Kültür Derneği tarafından işletilen kafede, son dönemlerde artan fiyatlar karşısında vatandaşlar uygun fiyata yemek yesin diye 3 çeşit yemek 10 liradan satılıyor.

Yılbaşı öncesi yurt dışına 15 bin adet hindi gönderdi

Elazığ'da hindi ve tavuk yetiştiriciliği yapan Mehmet Doğruel, çoğunluğu Orta Doğu'da olmak üzere birçok ülkeye yaklaşık 15 bin adet hindi gönderdi. Doğruel, yılbaşının yaklaşması ile birlikte talep patlaması yaşandığını belirterek hindi siparişi almayı durdurdu.

Başkan Arslan: İş dünyasının yeniden normalleşmeye başladığını görüyoruz

Kur korumalı Türk Lirası adımı ile firmaların maliyetlerini yapıp fiyatlandırma yapabilmeye başladıklarını belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı Asilhan Arslan, 'İş dünyasının yeniden normalleşmeye başladığını görüyoruz' dedi.

Öğrencilerden ekonomiye ciddi destek

Elazığ bir lisede öğrenci ve öğretmenler, korona virüs sürecinde salgınla mücadeleye destek vermek için kamu kurumlarının kullanımına yönelik 2 yılda 2 milyon cerrahi maske üretti. 400 bin lira ciro elden eden ve hedefleri 1 milyon liraya ulaşmak olan öğrenciler, aynı zamanda kendi ekonomilerine de katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Elazığ'ın ihracatta dünyaya açılan kapısı: Saka Holding

ELAZIĞ (İHA) – Elazığlı iş adamı Ramazan Saka, 'Dünyada Türkiye'den, Türkiye'de Elazığ'dan başka yere yatırım yapmam diyerek kente 150 milyon euroluk dev yatırımla tekstil entegre tesisi kurdu. Pamuğun hammadde olarak girip elbise olarak çıktığı fabrikada 3 bin 500 kişi istihdam edilirken, tesis kendi elektrik ve suyu dahil tüm ihtiyaçlarını karşılaması ile Türkiye'de sayılı işletmeler arasında yer alıyor.

Elazığ'da 'Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler' bilgilendirme toplantısı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 'Yatırımlarda uygulanan güncel teşvikler' bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

İş dünyasının sorunları gündeme taşındı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun iş dünyası temsilcilerinin Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile yaptığı toplantıda enerji maliyetlerindeki artış, medikal firmalarının ödemeleri, kamuya iş yapan firmaların durumu, fiyat farkı kararnamesi, KDV alacakları, piyasadaki dalgalanmanın etkileri gibi konularda iş dünyasının taleplerinin aktardığını söyledi.

Elazığ'da arı yetiştiricilerin destek verildi

Elazığ'da arı yetiştiricilerine destek amacıyla ilaç dağıtıldı.

İş adamı Koyuncu'dan memleketi Elazığ'a Bungalov ev yatırımı

Elazığ'da yaşayan iş adamı Arda Koyuncu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin tek bungalov ev fabrikasını kente kazandırdı. Uzun uğraşları sonucu bungalov ev fabrikasını faaliyete geçiren Koyuncu, şimdi ise gelen taleplere yetiştirmeye çalışıyor.

Elazığ TSO, Kuzey Makedonya'da temaslarda bulundu

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Kuzey Makedonya'da temaslarda bulundu.

Şenol Arslan, Elazığ Ticaret Borsası Başkanlığına aday olduğunu açıkladı

ELKAS AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Arslan, Elazığ Ticaret Borsası Başkanlığına aday olduğumu açıklayarak, 'Elazığlı hemşerilerimizin hizmetine talip olmaktan çok büyük bir onur duyduğumu ifade etmek istiyorum' değerlendirmesinde bulundu.

Elazığ'da 'finansal okuryazarlık ve kadının ekonomik güçlenmesi' eğitimi

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinasyonunda kurum hizmet modellerinden faydalanan kadınlara yönelik 'finansal okuryazarlık ve kadının ekonomik güçlenmesi' eğitimi verildi.

TSO Meclis Başkanı Yaşar'dan birlik ve beraberlik mesajı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Ahmet Yaşar, 'Biz reel sektör olarak ülkemiz için çalışmaya, üretmeye, istihdam oluşturmaya gönüllüyüz. Öncelikli talebimiz ise belirsizlik ortamının bir an önce son bulması ve iş dünyasının önünü görmesidir' dedi.

Toplam 264 haber.