Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ haber ekonomi, son dakika

Ekonomi

Elazığ ekonomi haberleri, Elazığ iş dünyasından gelişmeler, Elazığ sanayisi, tarım ve hayvancılık alanlarındaki son haberler Elazığ Haber Ekonomi sayfalarında!

Ekonomi Haberleri

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Çakmakçı: ''Altın fiyatlarında düşüş beklemiyoruz''

Elazığ Kuyumcular Odası Başkanı Fikret Çakmakçı son dönemlerde değişkenlik gösteren altın fiyatlarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, ''Biz altın fiyatlarında hiçbir şekilde bir düşüş beklemiyoruz. Gram altının seçim sonrası ve yıl sonu bin 500 ile bin 800 bandında olacağı kanaatindeyiz'' dedi.

Elazığ'da örtü altı çileğin ilk hasadı gerçekleşti

Elazığ'da örtü altında yetiştirilip 10 ay hasadı yapılan çilek bahçesinde yılın ilk hasadı başladı.

ETSO Başkanı Alan, şehir için talepleri açıkladı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, Elazığ iş dünyasının taleplerini ve atılması gereken adımları açıkladı.

Prof. Dr. Açık Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını arasında yer aldı

Elazığlı iş kadını Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye Dergisinin Türkiye'nin en güçlü 50 iş kadını listesinde yer aldı.

Kayısıları don vurdu, üretici zor durumda kaldı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde vatandaşın en önemli gelir kaynağı olan kayısı, hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi ve ardından oluşan don nedeniyle yandı.

Başkan Şerifoğulları'ndan vatandaşlara 75 bin lira kira desteği

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, kentsel dönüşüm çalışmaları çerçevesinde 2 Mart 2023 tarihli meclis kararı itibariyle riskli yapısını yenilemek isteyen vatandaşlara 50 bin ile 75 bin lira aralığında hibe şeklinde kira desteği' sunacaklarını ve konunun altyapısını oluşturduklarını kaydetti.

FÜ Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 1. sırada

TÜBİTAK tarafından hazırlanan 2022 Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi sonuçları Bilim ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal'ın katıldığı programda açıklandı.

Elazığ TSO mart ayı olağan meclis toplantısı yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) mart ayı olağan meclis toplantısı, düzenlenen iftar programı ile birlikte gerçekleştirildi.

Balıkçı tezgahlarında çeşit arttı, fiyat düştü

Elazığ'da sağanak yağış sonrası balık bolluğu yaşanıyor. Fiyatı 25-30 liraya kadar düşen balık hem balıkçıların hem de vatandaşların yüzünü güldürdü.

ETSO Başkanı Alan, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İdris Alan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile bir araya geldi.

Depremden sonra tonlarca kayısı depoda kaldı: Elazığ'dan Şire Pazarı talebi

Kahramanmaraş merkezli depremlerle Malatya'nın ve şehirdeki ticaretin tarihi merkezi Şire Pazarı ile çevresi ağır hasar gördü. 100 bin dekar alanda yaklaşık 1 milyon ağaç kayısının olduğu Elazığ'ın Baskil ilçesindeki STK temsilcileri ile çiftçiler ise bölgenin tekrar ayağa kalkabilmesi için Şire Pazarı'nın oluşturulmasını talep ediyor.

Deprem korkusu altını 'yastık altından' çıkardı

Deprem olur ve evdeki altınım enkazda kalır korkusu küçük yatırımcının güvenli limanı olan altını yastık altından çıkarttı. Kimi vatandaş fiziki altınını kendi takmayı tercih ederken kimi de kasa kiralama yolunu tercih ediyor.

ETSO Başkanı Alan: ''KGF destek paketleri konusunda müdahalemizi gerçekleştirdik''

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İdris Alan, yaşanılan depremler sonrası açıklanan KGF destek paketlerinin Elazığ'ı barındırmaması üzerine TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu ve Kredi Garanti Fonu Başkanı Erdoğan Özegen'i arayarak durumu bildirdiklerini ve çözüm talep ettiklerini belirtti.

Başkan Alan, 'Bu şehir kenetlendiği zaman elde edemeyeceği hiçbir şey yok'

Deprem sebebiyle ağır bir mağduriyet yaşayan Elazığ'ın genel hayata etkili afet bölgesi ilan edildiğini aktaran Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkan İdris Alan, Biz birlikte güzlüyüz. Bu şehir kenetlendiği zaman elde edemeyeceği hiçbir şey yok dedi.

200 yıllık at gerdanlığı, fiyatı ile dudak uçuklattı

Elazığ'da bir tespih dükkanında bulunan 200 yıllık damla kehribardan yapılan at gerdanlığı 50 bin liraya alıcısını bekliyor.

16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsünü 6 milyon araç kullandı

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Orta Anadolu ve Akdeniz bölgelerini birbirine bağlayan yollar üzerinde stratejik konuma sahip olan 660 metre uzunluğundaki Kömürhan Köprüsünü, açıldığı 2 Ocak 2021 tarihinden bu yana 6 milyon araç kullandı.

Besiciler 20 bin liraya çoban bulamıyor

Elazığ'da besiciler tüm masraflarını karşılayıp 20 bin liraya vermelerine karşın çoban bulamadıklarını ifade etti.

Başkan Alan, 'Elazığ, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2022 yılında kırdığı ihracat rekorunu geliştirecektir'

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan 2022 ihracat rakamlarını değerlendiren Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası (Elazığ TSO) Başkanı İdris Alan, Elazığ'ımızın tarihinin en büyük ihracat rakamına ulaştığını görüyoruz. Elazığ cumhuriyetimizin 100. yılında, 2022 yılında kırdığı ihracat rekorunu geliştirecektir dedi.

Elazığ'da anaç koyun ve keçi tespit çalışmaları sürüyor

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından her yıl çiftçilere verilen hayvancılık destekleri çerçevesinde yer alan anaç koyun ve keçi 2022 yılı destekleri verilmeye devam ediyor.

Toplam 261 haber.