Malatya

Malatya Haberleri

Uluslararası Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali hazırlıkları devam ediyor

Bu yıl 25'incisi düzenlenecek olan Uluslararası Malatya Kültür Sanat ve Kayısı Festivali istişare toplantısı Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan Başkanlığı'nda gerçekleştirildi.

Kuru kayısı rekolte çalışması tamamlandı

Malatya'da kuru kayısı rekoltesi ve kayısıda hasar tespitleriyle çalışmaları hakkında bilgi veren Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, ' 23 Mayıs'tan itibaren Valiliğimiz talimatlandırdığı Malatya Tarım İl Müdürlüğümüz 'ün de kurmuş olduğu komisyonla birlikte şu anda kuru kayısı rekolte çalışmaları sona erdi' dedi.

Sporcuların Türkiye Şampiyonası başarısı

Malatya'dan Badminton Türkiye Şampiyonasına katılan sporculardan 3'ü altın, 1'i ise bronz madalya aldı.

Malatya'da ''İşte kadın'' çalıştayları yapıldı

Fırat Kalkınma Ajansının (FKA) yararlanıcısı olduğu İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Programı çerçevesinde yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen 'TRB1 Bölgesinde Dezavantajlı Kişilerin İşgücü Piyasasına Sürdürülebilir Entegrasyonu' projesi 'İşte Kadın'' çalıştayları düzenlendi.

Başkan Güder: 'Yılın 365 günü aynı heyecan ve tempo ile çalışıyoruz'

2022 yılı içerisinde tamamlanmasıyla Battalgazi'deki vatandaşların rahatça zaman geçirebilmelerinin yanı sıra görsel bir şov sunacak olan Gül Bahçesi Proje alanında incelemelerde bulunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'İlçemize en güzel hizmeti sunmanın yoğun gayreti içerisindeyiz. Yılın 365 günü aynı heyecan ve tempo ile çalışıyoruz' dedi.

Türkiye'nin tek tahta çivili ayakkabı üreten ustası zamana direniyor

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki ayakkabı ustası Erol Hakan 55 yıldır tahta çividen ayakkabı üretiyor. Türkiye'de mesleğin son temsilcisi olan Erol ustailerleyen yaşına rağmen mesleğini yaşatmaya çalışıyor.

Kasten yaralama ile ikamet kurşunlamaya 4 tutuklama

Malatya'da kasten yaralama ikamet kurşunlama ile hırsızlık olaylarına karıştığı belirlenen 10 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 4'ü tutuklandı.

Koronadan ölen Çelik'e vefa

Anadolu Spor Medyası ve Yazarlar Derneği Başkanlığı yapan ve 30 Kasım 2020'de yeni tip korona virüsten hayatını kaybeden Akif Çelik'in adı, U-12 Futbol Ligi'ne verildi.

Dünya şampiyonu Akbaş'a bir altın da Başkan Kazgan'dan

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan milli boksör Hatice Akbaş için memleketi Malatya'nın Akçadağ ilçesinde mevlit okutuldu. Program da Dünya Şampiyonuna Başkan Kazgan altın hediye etti.

Başkan Çınar, yol düzenleme çalışmalarını inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, devam eden yol yapım çalışmalarını inceleyerek, ''Yoğun bir araç ve yaya trafiğinin olduğu Hoca Ahmet Yesevi Mahallemizin yollarını yeni yatırımlarımızla sağlıklı ve güvenli bir hüviyete ulaştırıyoruz' diye konuştu.

MTÜ'de 'Sıra Dışı İşler' Mezuniyet Sergisi açıldı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Hekimhan Mehmet Emin Sungur Meslek Yüksekokulu'nda Dünya Çevre Günü ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen 'Sıfır Atık' projesi çerçevesinde 'Sıra Dışı İşler' Mezuniyet Sergisinin açılışı yapıldı.

Dr. Aydoğdu'dan kadavralı eğitim

Koruyucu rinoplasti alanında uzmanlaşan Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oğuzhan Aydoğdu, bilgilerini genç meslektaşlarıyla paylaşmaya hazırlanıyor. Dr. Aydoğdu, Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği'nin Ankara'da organize ettiği program çerçevesinde eğitim verecek. Kursta uygulamalar kadavra üzerinde gösterilecek.

Gelinle damat nikaha bisikletle gitti

Malatya'da evlilik kararı alan Mesut Sancar ve Gülnaz Beyoğlu çifti, nikah törenine gelin arabası yerine bisikletle gitmeyi tercih etti.

Malatya'da kayıp 3 çocuk ekipleri alarma geçirdi

Malatya'da 2'si kardeş 10 yaşlarında 3 çocuğun kayıp olduğu iddiası üzerine polis, jandarma ve AFAD ekipleri alarma geçti. Yapılan çalışmalar sonucunda parkta bulunan 3 kayıp çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Dünya Boks Şampiyonu Akbaş, Doğanşehir'de coşku ile karşılandı

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli boksör Hatice Akbaş, Malatya'nın Doğanşehir Belediye Başkanı Durali Zelyurt tarafından ailesiyle birlikte Doğanşehir'e davet edilerek ağırlandı.

Gürkan, TOBB İstanbul genç girişimciler kurulu üyeleriyle bir araya geldi

Malaya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çeşitli temas, gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen TOBB İstanbul Genç Girişimciler Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Çınar, açık hava müzesindeki son çalışmaları inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, açık hava müzesi incelemesinde yaptığı açıklamada, 'Yapımı büyük oranda tamamlanan Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzemiz iç ve dış tasarımı, sergilenen nostaljik askeri teçhisatları, yeşil alanları ve görselliğiyle Beylerderesi'nin cazibesini artıracaktır' dedi.

Malatya TSO'dan başarıya plaket

'İSO 500-2021' Araştırmasında 2020 yılına göre 5 sıra yükselerek 379. sırada yer alan Baykan Denim Konfeksiyon A.Ş.'yi ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Baykan Denim Konfeksiyon A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Baykan'a başarı plaketi takdim etti.

Güder'den LGS'ye giren öğrencilere destek ziyareti

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Liselere Geçiş Sınavı'na (LGS) giren öğrencilere, sınav öncesi moral ve motivasyon ziyaretinde bulundu. Sınav öncesi öğrencilere ve ailelerine çay ikramında da bulunan Güder, 'Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin her daim yanındayız' dedi.