Malatya

Malatya Haberleri

MGTC'de basın konuşuldu

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel seçiminde Başkan Yardımcılığı görevine getirilen Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti(MGTC) Başkanı Mehmet Aydın'a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Başkan Gürkan meydana indi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, kente kazandırılan yeni meydan alanındaki yıkım çalışmalarını inceledi.

Sumudica: 'Yeni Malatyaspor'a kazanmak için geldim'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Marius Sumudica, Türkiye'de Süper Lig'in zor olduğunu ifade ederek, Yeni Malatyaspor'a kazanmak için geldiğini söyledi.

Fendoğlu, Arslantepe arkeoloji müzesinin yatırım programına alınmasını talep etti

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulunda söz alarak Arslantepe'nin tanıtımı için kaynak oluşturulmasını, yeni Arslantepe Arkeoloji Müzesi projesinin yatırım programına alınmasını talep etti.

Malatya-Filistin arasında iş birliği mutabakatı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ile Filistin'in Tubas şehri Ticaret Sanayi ve Ziraat Odası arasında kültürel, teknolojik, ticari ve ekonomik ilişkileri güçlendirmek adına mutabakat zaptı imzalandı.

Malatya'da tandır ekmeği ile analı-kızlı köftesine coğrafi işaret tescil belgesi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Malatya'nın yöresel yemeklerden tandır ekmeği ve analı kızlı kaföstesine tescil aldıklarını hatırlatarak, Bölgemizde en fazla Coğrafi İşaret Tescil Belgesi alan yerel yönetim olmanın gururunu yaşıyoruz' diye konuştu.

El yapımı halıya en büyük talep Amerika'dan

Malatyalı girişimci Şerafettin Yamanca, iplikten boyaya, üretim aşamasına kadar her şeyiyle kendi ürettiği halı ve kilimleri birçok ülkeye ihraç ediyor.

Başkan Güder'den öğrencilere altın öğütler

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, ÖNDER İmam Hatipliler Derneği'nin yurtlarında kalan üniversite öğrencileriyle düzenlenen söyleşi programında bir araya gelerek, öğrencilere 'Ufkunuzu geniş tutun' tavsiyesinde bulundu.

Kamu, üniversite ve sanayi iş birliği arttırılacak

Malatya'da düzenlenen Kamu-Üniversite-Sanayi İş birliği (KÜSİ) Planlama ve İstişare Toplantısı'nda, kamu, üniversite ve sanayi iş birliğinin daha da arttırılmasına karar verildi.

Öğrencilere güvenli internet eğitimi

Öğrencilerin internet ile suça ve zararlı konulara karışmamaları için eğitime ağırlık veren Malatya polisi, iki günde 350 öğrenciye eğitim verdi.

Yeşilyurt'ta liseye covid 19 denetimi

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Kaymakamı Osman Uğurlu, okulda denetim yaparak Covid-19 kurallarına uyulup uyulmadığını kontrol etti.

13. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi ve SİNETOP öğrenci topluluğu tarafından organize edilen 13. Uluslararası Kısa Film Festivali başladı.

Malatya'da kumar baskınında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Malatya'da bir adreste kumar oynatıldığı bilgisi üzerine operasyon düzenleyen polis ekipleri, ruhsatsız 1 adet pompalı tüfek, 9.11 gram sentetik kannabinoid uyuşturucu madde ile 8 adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Fendoğlu helikopter ambulans konusunu dile getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulunda söz alarak bölgede hizmet veren helikopter ambulans hizmetinin tekrar verilmesini talep etti.

Üstündağ'a hemşeri desteği

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanlığına yeniden seçilen Akif Üstündağ'a Malatya'dan tebrik yağıyor.

Başkan Gürkan, TİHEK 2. Başkanı Tiryaki'yi kabul etti

Malatya'da gerçekleştirilecek olan İstişare Kurulu Toplantısına katılmak üzere Malatya'ya gelen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ikinci Başkanı Alişan Tiryaki ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Yeni Malatyaspor'da Kasımpaşa maçı hazırlıkları sürüyor

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Kasımpaşa maçı hazırlıklarını iddialı sürdürüyor. Yeni Malatyaspor, yeni teknik direktörü Marius Sumudica ile 3'te 3 yapma peşinde.

Alzheimer hastası yaşlı şahsı iz takip köpeği buldu

Malatya'da kaybolan Alzheimer hastası yaşlı şahıs, dadı isminde iz takip köpeği vasıtasıyla bulundu.

Yeşilyurt Belediyesi, kent estetiğine değer katıyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptıkları parklarla ilgili yaptığı açıklamada, 2,5 yıl içerisinde toplam maliyeti 27 Milyon 105 bin TL olan 23 yeni parkı ilçemize kazandırıp mahallelerimizin sosyal yaşam seviyesinin artmasına ciddi katkılar sunduk' diye konuştu.