Malatya

Malatya Haberleri

Malatya'da kumar baskınında silah ve uyuşturucu ele geçirildi

Malatya'da bir adreste kumar oynatıldığı bilgisi üzerine operasyon düzenleyen polis ekipleri, ruhsatsız 1 adet pompalı tüfek, 9.11 gram sentetik kannabinoid uyuşturucu madde ile 8 adet uyuşturucu hap ele geçirdi.

Fendoğlu helikopter ambulans konusunu dile getirdi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu, TBMM Genel Kurulunda söz alarak bölgede hizmet veren helikopter ambulans hizmetinin tekrar verilmesini talep etti.

Üstündağ'a hemşeri desteği

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanlığına yeniden seçilen Akif Üstündağ'a Malatya'dan tebrik yağıyor.

Başkan Gürkan, TİHEK 2. Başkanı Tiryaki'yi kabul etti

Malatya'da gerçekleştirilecek olan İstişare Kurulu Toplantısına katılmak üzere Malatya'ya gelen Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK) ikinci Başkanı Alişan Tiryaki ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret ederek bir süre görüştüler.

Yeni Malatyaspor'da Kasımpaşa maçı hazırlıkları sürüyor

Yeni Malatyaspor, Süper Lig'in 11. haftasında deplasmanda karşılaşacağı Kasımpaşa maçı hazırlıklarını iddialı sürdürüyor. Yeni Malatyaspor, yeni teknik direktörü Marius Sumudica ile 3'te 3 yapma peşinde.

Alzheimer hastası yaşlı şahsı iz takip köpeği buldu

Malatya'da kaybolan Alzheimer hastası yaşlı şahıs, dadı isminde iz takip köpeği vasıtasıyla bulundu.

Yeşilyurt Belediyesi, kent estetiğine değer katıyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptıkları parklarla ilgili yaptığı açıklamada, 2,5 yıl içerisinde toplam maliyeti 27 Milyon 105 bin TL olan 23 yeni parkı ilçemize kazandırıp mahallelerimizin sosyal yaşam seviyesinin artmasına ciddi katkılar sunduk' diye konuştu.

Köpekleri poşetleyip bagaja koyan çalışanın iş akdi fesih edildi

Malatya'da bir şantiyede 3 köpeği poşete koyarak bagajda götürmeye çalışırken bir hayvan sever tarafından fark edilen şantiye çalışanının iş akdi fesih edildi.

Taraftarlardan Başkan Güder'e ziyaret

Derebeyleri Taraftar Derneği Başkanı Ender Kaya ve dernek üyeleri, Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'i makamında ziyaret ederek, Yeni Malatyaspor'a verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Yavru köpekleri poşetleyip bagaja koymuşlar

Malatya'da bir şantiyede yavru köpekleri canlı canlı poşete koyup bagaja koyan kişilere Hayvanlara işkence yapmak veya acımasız ve zalimce muamelede bulunmak suçundan ceza kesildi. Olayı görüntüleyen hayvansever ise kendisinin de darp edildiğini iddia ederek şikayetçi oldu.

Tarımı ilk yapılan bitkiler germik ve siyez buğdayı

Malatya İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Ulaş, tarımı ilk yapılan bitkilerin germik ve siyez buğdayı, arpa, mercimek, nohut, keten ve bezelyeler olduğunu söyleyerek, 'Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Göbekli Tepe, Demir Köy ve Körtik Tepe'de aynı tarz yerleşmeler tespit edildi dedi.

Öğrenciler, başarı hikayelerini anlattı

Malatya'da, TÜBİTAK, Teknofest, spor, müzik ve birçok alanda derece elde etmiş olan öğrenciler, başarı hikayelerini anlattı.

Tütün kooperatifi kurulması için ilk adım atıldı

Yeni tütün yasasına uyum sağlanması konusunda Malatya'nın Doğanşehir İlçesi'nde tütün üreticileri ile toplantı düzenlenip, kooperatif kurulması için ilk adım atıldı.

Malatya merkezli 3 ilde uyuşturucu operasyonu

Malatya merkezli İstanbul ve Kocaeli illerinde uyuşturucu sokak satıcılarına yönelik gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda gözaltına alınan 21 zanlıdan 18'i tutuklandı.

Gagası ile balıkları besleyen kuğu görenleri şaşırttı

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan bir süs havuzundaki kuğunun balıkları kendi yemiyle beslemesi, görenleri şaşırttı. Kuğunun balıkları gagası ile beslediği o anlar, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Cezaevinden izinli çıktı, husumetlisi tarafından silahla vuruldu

Malatya'da cezaevinden izinli olarak çıkan şahıs, tartıştığı husumetlisi tarafından tabanca ile ayağından vuruldu. Olay sonrası kaçan şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.

Meme kanserine kamu spotuyla dikkat çekildi

Malatya İnönü Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi ile Kadın, Aile ve Toplum Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (İNÜKATUM) işbirliğiyle Ekim ayının 'Meme Kanseri Bilgilendirme ve Farkındalık Ayı' olması nedeniyle etkinlikler düzenleniyor.

Yenikapı'da Yeşilyurt standı büyük ilgi gördü

'Arslantepe'den Yenikapı'ya' 4. Malatya Tanıtım Günlerine katılan Yeşilyurt Belediyesi'nin standı, kayısı çekirdeği kahvesi ve yöresel ikramların yanı sıra sıcak ve samimi ortamıyla gelen ziyaretçilerin büyük ilgisini çekti.

Malatya'daki Sivas Caddesi yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sivas Caddesi'nde yapılan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte üst yapı çalışmalarına devam ediliyor.