Malatya

Malatya Haberleri

Akçadağlıların yeni gözdesi Akçahan

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde yenilenen konsepti ile hizmete açılan 'Çay Bahçesi' ilçede bir asırdır vatandaşların gözde mekanı olan 'Şeytan Çarşısı'nı' tahtından etti.

Sınır kapısında yakalanan maymunlar Malatya'da

Türkiye-İran sınırında yakalan 3 makak maymunu Malatya Hayvanat Bahçesi'ne getirildi.

Sağlık çalışanlarından örnek davranış

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi Servisi'nde yatarak tedavi gören çocukların moralini yükseltmek isteyen sağlık çalışanları, çocuklara oyuncak hediye edip resim yaptırarak motive ediyor.

Malatya'da proje okulu öğrenci ve öğretmenlerine ödül

TEKNOFEST gibi çeşitli proje yarışmalarında Türkiye birincisi ve ikincisi olan TOBB proje okulu Malatya Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından ödüllendirildi.

Malatya'da 186 bin 857 öğrencinin karne heyecanı

2021-2022 eğitim ve öğretim döneminin tamamlanmasıyla birlikte Malatya'da 186 bin 857 öğrenci karne aldı.

Jandarmadan silah operasyonu

Malatya'da Jandarma silah operasyonunda 4 zanlıyı gözaltına aldı. İki kişi tutuklandı.

Karne töreninde şehit Akın anıldı

Malatya'nın Arguvan ilçesinde Şehit Birol Akın Cumhuriyet Ortaokulunda karne töreni ile birlikte okula adı verilen Şehit Astsubay Birol Akın da unutulmadı.

Çocuk ve gençler yazı sporla geçirecek

Okullarda 2021-2022 eğitim öğretim dönemi geride kalırken, yaz dönemini olumlu geçirmek isteyen çocuk ve gençler için GSB Spor Okulları devreye giriyor. Tüm branşlar ücretsiz gerçekleşecek.

Pes etmedi, 63 yaşında kep fırlattı

Malatya'da yaşayan 63 yaşındaki emekli bankacı ekonomik nedenlerle yarım bıraktığı okulunu 47 yıl sonra tamamlayarak kep fırlattı.

Yeşilyurt'ta 'sokak sağlıklaştırma' yatırımlarına önem

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde sokak sağlıklaştırma yatırımlarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ''Yeşilyurt'un güzelliklerine yeni güzellikler kazandırıyoruz' diye konuştu.

İletişimcilere moral ve motivasyon aşılandı

İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri, Malatya'nın Darende ilçesine gezi düzenlendi. İletişim öğrencilerine, moral ve motivasyon aşılamayı amaçlayan gezide öğrenciler Darende ilçesini beğendi.

Malatya Büyük Şehir Belediyesinden anlamlı etkinlik

Malatya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Atık Yönetimi Şube Müdürlüğü tarafından Orduzu Katı Atık Entegre Tesisinde elektrik enerjisi üretimi devam ederken, tesiste açığa çıkan ısı değerlendirilerek 1 dönümlük alan üzerinde kurulan serada sebze fidesi ile süs bitkisi üretimi yapılıyor.

20 yıldır kan bağışında bulunuyor

Malatya'da Battalgazi Belediyesinde çay ocağında çalışan Serhat Kuzucu, 2001 yılından beri her zaman düzenli olarak kan bağışında bulunduğu için bronz madalya ile ödüllendirildi.

Malatya'da kuru kayısıda tahmini rekolte 75 bin 776 ton

Ünü ülke sınırlarını aşan ve lezzetli dünyaya yayılan Malatya kuru kayısısında tahmini rekolte 75 bin 776 ton olarak açıklandı.

Cem Vakfı'ndan Başkan Güder'e anlamlı ziyaret

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cem Vakfı Malatya Şube Başkanı Eşref Doğan ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Başkan Güder, 'Toplumsal dengenin ve sosyal barışın sağlanmasında Cem Vakfı önemli bir role sahiptir' dedi.

Afetlere hazırlık için gençlere eğitim

Afetlere hazırlık olunması için düzenlenen 'Hayat Kurtaran Gençlik' projesi kapanış programı düzenlendi.

Yeşilyurt'ta yol düzenleme çalışmaları

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yol düzenleme çalışmalarını inceledi. Çınar, 'Verimli tarım arazilerinin yanı sıra kırsal bölgelere ulaşımın sağlandığı Gündüzbey mahallemizin Kuşgöze bölgesindeki trafik akışını akıcı ve güvenli hale getirmek için yol düzenleme ve sıcak asfalt serim çalışmalarımız sürüyor' diye konuştu.

Teknoloji laboratuvarı törenle hizmette

Elektrikli Araçlar ve Kaynak Teknolojileri Sanal Simülasyon Laboratuvarı İnönü Üniversitesi Malatya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Meslek Yüksekokulunda gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı.

Malatya'da uyuşturucu operasyonu

Malatya'da düzenlenen uyuşturucu operasyonda göz altına alınan 14 zanlıdan 13'ü tutuklandı.