Malatya

Malatya Haberleri

Malatya'da 3 günde bin 135 kaçak göçmen sınır dışı edildi

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren bin 135 Afganistan uyruklu düzensiz göçmen Malatya'da düzenlenen 5 charter seferle ülkelerine gönderildi.

Evinin ağılını atölyeye çevirdi yıllardır bağlama yapıyor

Malatya'da yaşayan 45 yaşındaki bağlama ustası İnan Karakış, evinin ağıl olarak kullanılan bölümünü atölyeye çevirerek yıllardır hem bağlama yapıyor hem de saz çalıp türkü söylüyor.

Afgan göçmenler charter seferlerle ülkelerine gönderiliyor

Türkiye'ye yasadışı yollardan giren Afganistan uyruklu 227 göçmen daha Malatya'dan uçakla ülkelerine gönderildi.

Sporcu Harun Şahin'e milli davet

Malatyalı Hokey sporcusu Harun Şahin, Hokey Milli Takım aday kadrosuna davet edildi.

Gürkan ve Tüfenkci, 100. yıl kent parkında incelemelerde bulundu

Malatya'nın yeşil dokusunu artırmak amacıyla şehrin birçok noktasında çalışmalar yürüttüğü belirtilen Malatya Büyükşehir Belediyesi, Tecde Mahallesi Altın Kayısı Bulvarı üzerinde bulunan ve 300 dönümlük alana sahip 100. Yıl Kent Parkını Malatya'ya kazandırıyor.

Battalgazi Devlet Hastanesi Çarşamba günü açılıyor

Malatya'da yapımı tamamlanan Battalgazi Devlet Hastanesi 22 Haziran çarşamba günü hizmet vermeye başlıyor. Hastaneyi ziyaret eden AK Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Bülent Tüfenkci, yeni hastanenin Malatyalılara hayırlı olmasını diledi.

Kutsal topraklara gidişler sürüyor

Malatya'dan 40 kişilik hacı adayı, hava yolu ile kutsal topraklara doğru yola çıktı.

Yeşilyurt'ta tarımsal üretim hız kazandı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar tarımsal üretimle ilgili açıklamasında, ' Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda arpa, buğday, kuru fasulye ve yeşil alan çalışmalarımızda kullandığımız rulo çim üretimlerimize aralıksız devam ediyoruz. Tarımsal alanlardaki hizmetlerimizle ülkemizin tarım politikalarına katkı sunuyoruz' diye konuştu.

Başkan Poyraz, MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısını değerlendirdi

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya Şube Başkanı Muharrem Poyraz, MÜSİAD Genel İdare Kurulu toplantısını değerlendirerek, 'Yatırım, üretim ve istihdam odaklı strateji devam edecek' dedi.

Yolcu otobüsüyle kargo kamyonu çarpıştı: 17 yaralı

Malatya'da yolcu otobüsüyle kargo kamyonu çarpıştı. Feci kazada toplam 17 kişi yaralandı.

FKA'dan KOBİ'lere finansman desteği

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), TRB1 Bölgesinde (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) bölgesel kalkınmaya katkı sağlayabilecek projeleri destekleyerek hayata geçiriyor. FKA, KOBİ'lere yönelik '2022 Yılı Turizm, İhracat ve Tarımın Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı'nı başlattı.

Malatya'da kayısı üreticisi hasat için gün sayıyor

Dünya kayısı başkenti olarak anılan Malatya'da kayısı üreticileri açıklanan rekolteden memnun olduklarını belirterek, yeni dönem hasat için ise hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

İnönü Üniversitesi Kampüsü dünyanın en güzel kampüslerinden biri seçildi

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, radyo söyleşi programında, dünyanın en güzel kampüslerinden birine sahip olduklarını belirterek, 'Kanada'da saygın bir araştırma kuruluşu bizi 2022 yılının en iyi kampüsü seçti' dedi.

Yeşilyurt'ta 226. park yapılıyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, parklarla ilgili açıklamasında, 'İlçede kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak amacıyla yürüttüğümüz park ve yeşillendirme çalışmalarımıza, Karakavak Mahallesinde yapımına başladığımız 226'ncı parkımızı da ekledik'' diye konuştu.

Başkan Güder'den örnek babalar günü buluşması

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, 19 Haziran Babalar Günü dolayısıyla örnek bir buluşma etkinliğine imza attı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, düzenlenen etkinlikte Battalgazi Belediyesi'nde uzun yıllar çalışarak emekli olan personellerle bir araya gelerek Babalar Günü'nü kutladı.

Afganlı 227 göçmen daha ülkelerine gönderildi

Türkiye'ye yasa dışı yollardan giren Afganistan uyruklu 227 göçmen daha Malatya'dan uçakla ülkelerine gönderildi.

Tüfenkci: 'Ama altılı masalarla ama altılı masanın altındakilerle bir takımoyunlar oynanmaya çalışılıyor'

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci yaptığı konuşmada, 'Ama altılı masalarla ama altılı masanın altındakilerle Türkiye üzerinden bir takım oyunlar oynanmaya çalışılıyor' dedi.

Malatya'da şarampole uçan araçta can pazarı: 2'si ağır 6 yaralı

Malatya'da sürücüsünün kontrolünde çıkan hafif ticari araç şarampole uçtu. Feci kazada 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

El emekleri görücüye çıktı

Malatya Battalgazi Şehit Oğuzhan Günaydın Halk Eğitim Merkezi öğretmen, kursiyer ve usta öğreticilerinin hazırladıkları yıl sonu sergisi açıldı.