Malatya

Malatya Haberleri

Vali Şahin'den ilk ziyaret Pütürge'ye

Malatya'nın yeni Valisi Hulusi Şahin, ilk ziyaretini Pütürge ilçesine gerçekleştirerek, il ve ilçe kurum müdürleri ve muhtarlarla toplantı yaptı.

Malatya'da trafik kazası: 3 yaralı

Malatya'da üç aracın karıştığı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Hem öğrendiler hem eğlendiler

Malatya'da lise ve ortaokul öğrencileri gerçekleştirilen etkinlikte hem öğrendi hem eğlendi.

Doğanşehir'de tiyatro festivali

Malatya'nın Doğanşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilki gerçekleştirilen Tiyatro Festivaline 8 oyunla 8 okul katıldı.

Özcan: ''Türkiye 2022 ve 2023 yılını tarım yılı ilan etmeli''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Toprak Mahsulleri Ofisi buğday ve arpa alım fiyatları çiftçiyi memnun ederken, Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, 'Türkiye 2022 ve 2023 yılını kesinlikle tarım yılı ilan etmeli' dedi.

İletişimcilere teşekkür belgesi

Malatya İnönü Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü Uygulama Birimi İNÜHABER Merkezi ile Radyo Televizyon ve Sinema Bölümü Uygulama Birimi Radyo Kampüs'te çalışıp mezun olan öğrencilere teşekkür belgesi takdim edildi.

Dalbastı kirazında rekolte düştü kalite yükseldi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde yetişen dalbastı kirazında yeni mahsullerin hasadı 10 güne kadar başlayacak. Bu yıl rekoltede kısmi düşüş olsa da üretici, kalitesi yüksek olan kirazların özellikle ihracatçılar için aranan bir ürün olacağını söyledi.

Genç girişimciler Darende'ye hayran kaldı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) İstanbul Genç Girişimciler Kurulu'ndan bir heyet, Malatya'nın Darende ilçesini ziyaret ederek başta Somuncu Baba Külliyesi olmak üzere tarihi ve turistik mekanları gezdi.

Battalgazi'deki ulaşım yatırımlarında taviz yok

Kernek Mahallesinin ardından Fırat Mahallesindeki 10 sokakta 3.5 milyonluk ulaşım yatırımının daha startını verdirerek ilçenin kaderini değiştirmeye devam eden Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Söz konusu ulaşım olunca Battalgazi'de yatırımlardan asla taviz vermiyoruz' dedi.

' Şahintepe macera parkı ve sosyal tesisleri' hızla yükseliyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar tesis inşaatı incelemesinde, 'Yeşilyurt'umuzun en güzel noktalarından olan Şahintepe'sini Macera Parkımız ve Sosyal Tesislerimizle birlikte daha cazip ve tercih edilen bir merkeze dönüştüreceğiz' diye konuştu.

Öğrenciler maskelerden çiçek yaptı

Yeni tip korona virüs (Covid-19) pandemisi döneminde sıkıntı çekenlerin başında gelen öğrenciler, okulda taktıkları maskelere bugünlerde ihtiyaç kalmayınca, maskelerden bu kez çiçek ürettiler.

Yeniçağa Belediye Başkanı Çağlar, karaciğer nakli ile sağlığına kavuştu

Bolu'nun Yeniçağa ilçesi Belediye Başkanı Recai Çağlar, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 12 Mayıs'ta yapılan karaciğer nakli ile sağlığına kavuşarak taburcu oldu.

Başkan Gürkan, 'İşler Nasıl Karma Sergisi' açılışına katıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile İnönü Üniversitesi işbirliğinde, Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü ve Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Yüksek Lisans Öğrencileri tarafından düzenlenen 'İşler Nasıl Karma Sergisi' açıldı.

Türkiye'de ilk kez 'TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi' alan oda Malatya TSO oldu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Türkiye'de ilk kez 'TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi' alan Ticaret ve Sanayi Odası oldu.

Doğanşehirli yetiştiricilere sıvat desteği

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde, mera da hayvancılık yapılan alanlarda, büyükbaş ve küçükbaş hayvanların temiz su ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan sıvatların dağıtımı gerçekleştirildi.

Battalgazi'de öğrencilere ücretsiz deneme sınavı

Eğitime desteği ve bu konudaki önemli çalışmalarıyla dikkat çeken Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS), Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testleri (AYT) sınavlarına hazırlanan üniversite ve memur adayları için ücretsiz deneme sınavı düzenledi.

Özel güvelik görevlilerine denetim

Malatya'da polis görevlileri, özel güvelik görevlilerine denetim gerçekleştirdi.

Reşat Erdoğan taksici esnafın dertlerini dinledi

Faik Erdoğan Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı iş insanı Reşat Erdoğan, vakfın adını taşıyan cami inşaatının temelini attıktan sonra Malatya'daki taksi duraklarını gezerek şoför esnafıyla sohbet etti.

Yaralı dağ keçilerine jandarma şefkati

Malatya'da jandarma görevlileri tarafından yaralı bulunan 2 dağ keçisi, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.