Malatya

Malatya Haberleri

Öğrencilerin yıl sonu etkinliği heyecanı

Okulların eğitim ve öğretim süresinin tamamlanmasına az bir süre kala, öğrenciler yıl sonu etkinliğine başladı.

TÜFAD Şube Başkanı Muharrem Zeyno kalbine yenildi

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Malatya Şube Başkanı Muharrem Zeyno, geçridiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Tırda tonlarca kaçak tütün ele geçirildi

Malatya'da durdurulan bir tırın içerisinde 7 ton 300 kilogram kaçak tütün ele geçirilirken, olayla ilgili 3 kişi yakalandı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı'

İnönü Kapalı Çarşısı'nda bulunan işletmeleri ziyaret eden Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Ekonomide yaşanan değişimler çok sayıda firmanın sermayesine değer kaybettirdi. Bankaların firmalara sağlamış olduğu kredi limitleri yetersiz kalıyor. Bu nedenle firmaların ticari kredi limitleri artırılmalı' dedi.

Polis, dolandırıcılığı önledi

Malatya'da, kendisini polis olarak tanıtan bir şahsın yönlendirmeleri ile bankaya gelen şahıs, hesabındaki altın birikimini dolandırıcılara göndereceği esnada araya giren gerçek polisler tarafından engellendi.

Hedefler 12'den vuruldu

Malatya İnönü Üniversitesi Okçuluk Topluluğu tarafından Bahar Şenliği çerçevesinde ok atma yarışı gerçekleştirildi.

Polislerden çocuklara eğitim desteği

Malatya'nın Darende ilçesinde polis tarafından öğrencilere yönelik faaliyetlere ağırlık veriliyor.

AK Parti 'den Adnan Menderes açıklaması

AK Parti Malatya İl Başkan Yardımcısı Mahmut Boyraz, 27 Mayıs askeri müdahalesinin 62. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada ,' Vesayet, hüküm sürdüğü her dönemde haksız ve hukuksuz olarak masum insanların kanına girmiş, vatansever milletin evlatlarını postallarıyla ezmiştir' dedi.

Yeşilyurt'ta gençlere deprem eğitimi

Türkiye'nin sayılı afet eğitim merkezlerinden bir tanesi olan Malatya Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi'nde, 'Hayat Kurtaran Gençlik' Projesine katılan öğrencilere teorik ve pratik deprem eğitimi verildi.

''El Emeği Göz Nuru'' ürünler görücüye çıktı

Malatya'da hayat boyu öğrenme şenlikleri çerçevesinde düzenlenen El Emeği Göz Nuru ürünlerden oluşan sergisi büyük ilgi gördü.

AK Partili Tüfenkci'den 1960 darbesinin yıl dönümünde sert açıklama

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 27 Mayıs, 1960'ta eski Başbakanımız Adnan Menderes ve Demokrat Parti'ye yapılan darbenin 62. yıl dönümü. Menderes, döneminin bakanları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu başta olmak üzere Demokrat Parti çatısı altında hizmet veren tüm siyasetçileri hayırla yad ediyoruz dedi.

Malatya'da çilek 'kadın elinde' yetişiyor

Malatya'da 7 kadının girişimiyle kurulan Kadın Kooperatifi tarafından üretilen çilekte sezonun ilk hasadı yapıldı.

Başkan Güder'den eğitim istişaresi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, geçtiğimiz ay Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Hatice Özdemir'e 'hayırlı olsun' ziyareti gerçekleştirerek, yeni görevinin kendisine ve Malatya'ya hayırlı olması temennisini iletti. Başkan Güder, eğitim ile ilgili istişarede de bulundu.

Yanan araç için vatandaşlar seferber oldu

Malatya'da seyir halinde iken aniden alev alarak yanmaya başlayan aracın sürücüsü canını son anda kurtarırken, yangın çevredeki vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.

Battalgazi'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Cimnastikte Malatya başarısı

Anadolu Yıldızlar Ligi Doğu Anadolu Bölgesi Cimnastik Gurup Şampiyonası müsabakaları sonunda Malatya hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon oldu.

Malatya Badminton takımında şampiyonluk sevinci

Malatya Badminton yıldızlar takımı, Badminton grup final müsabakalarında hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon oldu.

Polislerden öğrencilere internet eğitimi

Güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak, siber güvenlik alanında siber farkındalık oluşturmak amacıyla polis tarafından SİBERAY eğitimleri devam ediyor. Her yaş grubundan bireyleri bilinçlendirmek amacıyla Malatya'nın Darende ilçesinde polis tarafından sağlık personeli ve öğrencilere güvenli internet eğitimi verildi.

Öğrenciler atık maddelerden sergi açtı

Malatya Yazıhan ilçesinde atık maddelerin geri dönüşümü ile öğrenciler tarafından yapılan el işleri sergilendi.