Malatya

Malatya Haberleri

Malatya Badminton takımında şampiyonluk sevinci

Malatya Badminton yıldızlar takımı, Badminton grup final müsabakalarında hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon oldu.

Polislerden öğrencilere internet eğitimi

Güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak, siber güvenlik alanında siber farkındalık oluşturmak amacıyla polis tarafından SİBERAY eğitimleri devam ediyor. Her yaş grubundan bireyleri bilinçlendirmek amacıyla Malatya'nın Darende ilçesinde polis tarafından sağlık personeli ve öğrencilere güvenli internet eğitimi verildi.

Öğrenciler atık maddelerden sergi açtı

Malatya Yazıhan ilçesinde atık maddelerin geri dönüşümü ile öğrenciler tarafından yapılan el işleri sergilendi.

Su Yönetimi Genel Müdürü Dikmen: 'Dünyada sabit kişi başına düşen su miktarı hızla azalıyor'

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Ulusal Su ve Atıksu Arıtma Çalıştayı' başladı. Çalıştayda, su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması, atık su yönetimi konusunda idarelerin güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması gibi konular konuşuldu.

Üniversite öğrencilerine KADES bilgilendirmesi

Malatya polisi tarafından İnönü Üniversitesi kampüs yerleşkesinde bulunan kız öğrenci yurdu öğrencileri ile çalışanlarına, acil durumlarda ilk akla gelecek acil müdahale uygulaması olan KADES ve '6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' hakkında bilgilendirme yapıldı. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, el broşürü dağıtımı yaparak KADES uygulamasının nasıl kullanılacağı hakkında önemli bilgiler verdi. Ayrıca kız yurdu içerisine bilgilendirici afişler asıldı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Bu zorlu süreçte işletmelere kolaylık sağlanmalı'

Malatya Vergi Dairesi Başkanı'nın ziyaretinde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Salgının bıraktığı ekonomik yarayı sarmaya çalışan üyelerimizin vergi dairesinde yaşadığı sorunların çözümü için kolaylık sağlanmalı' dedi.

Yeşilyurt'un yöresel lezzetleri tanıtıldı

Tarihi Yeşilyurt Konaklarında düzenlenen programda, Yeşilyurt'un zengin yemek mutfağında yer alan yöresel yemekler tanıtıldı.

Tıbbi bilmeceler yarışmasının birincisi Malatya'dan

Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 50. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Tıbbi Bilmeceler Yarışmasının birincisi Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Harun Karabiber oldu.

Tüfenkci'den Bakan Koca ile sağlık istişaresi

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret ederek, Malatya'daki sağlık yatırımlarıyla ilgili istişarede bulundu.

Juri, dereceye giren yemekleri belirlemede zorlandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Kale Turizm Otel İşletmeciliği ve Meslek Yüksekokulunda, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde yemek yarışması düzenlendi. Yemeklere not veren juri üyeleri, dereceye giren yemekleri belirlemede zorlandı.

Nezaket okullarında yıl sonu etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü ile İl Müftülüğü işbirliği ile açılan 'Nezaket Okulları'na kayıtlı öğrenciler tarafından yıl sonu gösterisi düzenlendi.

Orman yangınlarına müdahale için eğitime önem

Malatya'da 2022 yılı orman yangınları ile mücadele çerçevesinde yangın işçilerine işbaşı eğitimleri ile araçların telsiz ve arvento sorunlarının giderilerek güncellenmesi çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Down sendromlu çocukların Ebru Sanatı heyecanı

Malatya İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Öğr. Gör. Tahsin Bozdağ tarafından down sendromlu çocuklar için workshop etkinliği düzenlendi.

Başkan Güder, minik öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'e geçiş törenine katıldı

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kur'an-ı Kerime geçen 45 minik öğrenci için düzenlenen törene katıldı. Birbirinden renkli anların yaşandığı törende konuşan Başkan Güder, 'Göz aydınlığı yavrularımızı tebrik ediyorum' dedi.

Şehit Celal Tekedereli memleketinde son yolculuğuna uğurlandı

Kuzey Irak'ta teröristlere yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonunda 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit düşen Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli, memleketi Malatya'da gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Bitki koruma ilaçlarını ruhsatsız satanlar yandı

Bitki koruma ilaçlarını ruhsatsız satanlara büyük cezalar kesilmeye başladı. Bitki koruma ilaçları, Bitki Koruma Ürünleri Takip Sistemi üzerinden satılabilecek. Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satılması ile depolanması hakkında toplantı yapıldı.

Dolandırıcıların oyunu polis bozdu

Malatya'da kendini polis olarak tanıtarak bir vatandaşı 45 bin TL dolandırmaya çalışan şahsın oyunu polis bozdu.

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar yol yenileme çalışmalarını incelerken, ''Son yıllardaki fiziksel yatırımlar, çevre düzenleme, aydınlatmalar ve kültürel yatırımlarla daha cazip hale gelen İlyas Mahallemizdeki araç ve yaya trafiğini akıcı hale getirmek için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz' diye konuştu.

Çöp evden bir kamyon çöp çıkartıldı

Malatya'da koku nedeniyle rahatsız olan vatandaşların ihbarı üzerine bir eve giden ekipler, içeriden bir kamyon çöp çıkarttı.