Malatya

Malatya Haberleri

Yeşilyurt'ta gençlere deprem eğitimi

Türkiye'nin sayılı afet eğitim merkezlerinden bir tanesi olan Malatya Yeşilyurt Belediyesi Deprem Eğitim Simülasyon Merkezi ve Bilim Atölyesi'nde, 'Hayat Kurtaran Gençlik' Projesine katılan öğrencilere teorik ve pratik deprem eğitimi verildi.

''El Emeği Göz Nuru'' ürünler görücüye çıktı

Malatya'da hayat boyu öğrenme şenlikleri çerçevesinde düzenlenen El Emeği Göz Nuru ürünlerden oluşan sergisi büyük ilgi gördü.

AK Partili Tüfenkci'den 1960 darbesinin yıl dönümünde sert açıklama

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, 27 Mayıs, 1960'ta eski Başbakanımız Adnan Menderes ve Demokrat Parti'ye yapılan darbenin 62. yıl dönümü. Menderes, döneminin bakanları Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu başta olmak üzere Demokrat Parti çatısı altında hizmet veren tüm siyasetçileri hayırla yad ediyoruz dedi.

Malatya'da çilek 'kadın elinde' yetişiyor

Malatya'da 7 kadının girişimiyle kurulan Kadın Kooperatifi tarafından üretilen çilekte sezonun ilk hasadı yapıldı.

Başkan Güder'den eğitim istişaresi

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, geçtiğimiz ay Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü görevine atanan Hatice Özdemir'e 'hayırlı olsun' ziyareti gerçekleştirerek, yeni görevinin kendisine ve Malatya'ya hayırlı olması temennisini iletti. Başkan Güder, eğitim ile ilgili istişarede de bulundu.

Yanan araç için vatandaşlar seferber oldu

Malatya'da seyir halinde iken aniden alev alarak yanmaya başlayan aracın sürücüsü canını son anda kurtarırken, yangın çevredeki vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.

Battalgazi'de TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı açıldı.

Cimnastikte Malatya başarısı

Anadolu Yıldızlar Ligi Doğu Anadolu Bölgesi Cimnastik Gurup Şampiyonası müsabakaları sonunda Malatya hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon oldu.

Malatya Badminton takımında şampiyonluk sevinci

Malatya Badminton yıldızlar takımı, Badminton grup final müsabakalarında hem kızlarda hem de erkeklerde şampiyon oldu.

Polislerden öğrencilere internet eğitimi

Güvenli ve bilinçli internet kullanımını sağlamak, siber güvenlik alanında siber farkındalık oluşturmak amacıyla polis tarafından SİBERAY eğitimleri devam ediyor. Her yaş grubundan bireyleri bilinçlendirmek amacıyla Malatya'nın Darende ilçesinde polis tarafından sağlık personeli ve öğrencilere güvenli internet eğitimi verildi.

Öğrenciler atık maddelerden sergi açtı

Malatya Yazıhan ilçesinde atık maddelerin geri dönüşümü ile öğrenciler tarafından yapılan el işleri sergilendi.

Su Yönetimi Genel Müdürü Dikmen: 'Dünyada sabit kişi başına düşen su miktarı hızla azalıyor'

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Ulusal Su ve Atıksu Arıtma Çalıştayı' başladı. Çalıştayda, su kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılması, atık su yönetimi konusunda idarelerin güçlendirilmesi, geliştirilmesi ve farkındalık oluşturulması gibi konular konuşuldu.

Üniversite öğrencilerine KADES bilgilendirmesi

Malatya polisi tarafından İnönü Üniversitesi kampüs yerleşkesinde bulunan kız öğrenci yurdu öğrencileri ile çalışanlarına, acil durumlarda ilk akla gelecek acil müdahale uygulaması olan KADES ve '6284 sayılı Ailenin Korunması Ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun' hakkında bilgilendirme yapıldı. Malatya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü görevlileri, el broşürü dağıtımı yaparak KADES uygulamasının nasıl kullanılacağı hakkında önemli bilgiler verdi. Ayrıca kız yurdu içerisine bilgilendirici afişler asıldı.

Başkan Sadıkoğlu: 'Bu zorlu süreçte işletmelere kolaylık sağlanmalı'

Malatya Vergi Dairesi Başkanı'nın ziyaretinde konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Salgının bıraktığı ekonomik yarayı sarmaya çalışan üyelerimizin vergi dairesinde yaşadığı sorunların çözümü için kolaylık sağlanmalı' dedi.

Yeşilyurt'un yöresel lezzetleri tanıtıldı

Tarihi Yeşilyurt Konaklarında düzenlenen programda, Yeşilyurt'un zengin yemek mutfağında yer alan yöresel yemekler tanıtıldı.

Tıbbi bilmeceler yarışmasının birincisi Malatya'dan

Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin 50. yıl etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Tıbbi Bilmeceler Yarışmasının birincisi Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Harun Karabiber oldu.

Tüfenkci'den Bakan Koca ile sağlık istişaresi

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı ziyaret ederek, Malatya'daki sağlık yatırımlarıyla ilgili istişarede bulundu.

Juri, dereceye giren yemekleri belirlemede zorlandı

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Kale Turizm Otel İşletmeciliği ve Meslek Yüksekokulunda, Türk Mutfağı Haftası çerçevesinde yemek yarışması düzenlendi. Yemeklere not veren juri üyeleri, dereceye giren yemekleri belirlemede zorlandı.

Nezaket okullarında yıl sonu etkinliği

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yaygın Eğitim ve Kültür Tesisleri Şube Müdürlüğü ile İl Müftülüğü işbirliği ile açılan 'Nezaket Okulları'na kayıtlı öğrenciler tarafından yıl sonu gösterisi düzenlendi.