Malatya

Malatya Haberleri

Doç. Dr. Ucuz: ''Maalesef istismarcıların bir kısmı kendi çocukluğunda istismara maruz kalan kişilerdir''

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Ucuz, istismarın büyük bir travma olduğuna dikkat çekerek, 'Maalesef istismarcıların bir kısmı kendi çocukluğunda istismara maruz kalan kişilerdir' dedi.

'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri panelle son buldu

Cumhurbaşkanlığı himayesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteği ile 21-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 'Türk Mutfağı Haftası' etkinlikleri 'Malatya Kültürü, Yaşamı ve Gastronomisi' paneliyle sona erdi.

Başkan Güder'e AK Parti heyetinden anlamlı ziyaret

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, AK Parti AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Teşkilat Akademisi Mahalle Eğitim Programları' için Malatya'ya gelen AK Parti heyetini Battalgazi Belediyesi'nde ağırlayarak, hayata geçirdiği ve geçirmeyi planladığı prestij projeler hakkında brifing verdi.

Halk otobüsündeki uyku krizi ekipleri seferber ettirdi

Malatya'da bindiği halk otobüsü ile gitmek istediği adrese ulaşmasına rağmen araçtan inmeyerek 'uyumak' istediğini söyleyen kadın yolcuyu ne polis ne de sağlık ekipleri araçtan inmeye ikna edemedi.

Başkan Çınar, kentsel dönüşüm binalarını inceledi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, kentsel dönüşüm binalarıyla ilgili olarak ' Seçim vaatlerimiz arasında yer alan ve yapımı planladığı gibi ilerleyen Turgut Özal Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projemiz ile Yeşilyurt'umuza modern ve vizyonel bir eser daha kazandırmış olacağız' diye konuştu.

Bodrum katından dünyanın zirvesine

Malatya'da bodrum katında antrenmanlarını yaparak hazırlandığı Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan milli boksör Hatice Akbaş'ın memleketi Malatya'nın Akçadağ ilçesinde dünya şampiyonluğu sevinci sürüyor.

Minik basketbolcuların gözü yükseklerde

Malatya'da Okul Sporları Minik Kızlar Basketbol İl Şampiyonasında birinci olan Bostanbaşı İlkokulu Kızlar takımı Türkiye Şampiyonasına katılmayı hedefliyor.

Malatya'da feci kazada inanılmaz kurtuluş

Malatya'da otomobilin çarptığı yaya metrelerce havaya uçtu. Hastaneye kaldırılan şahıs tedavisinin ardından taburcu edildi.

Başkan Gürkan'dan katılımcı belediyecilik vurgusu

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Sigortacılık Meslek Komitesi, Sigortacılık Haftası dolayısıyla Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ziyarette yaptığı konuşmada katılımcı belediyecilik vurgusu yaptı.

AK Parti Malatya Teşkilat Akademisi Mahalle Eğitim Programı yapıldı

Malatya'da AK Parti Teşkilat Akademisi Mahalle Eğitim programına katılan AK Parti Demokrasi ve Hakem Kurulu Başkanı Yalçın Akdoğan, AK Parti'nin 11 buçuk milyon üye sayısı ile birçok siyasi partinin aldığı oydan fazla oya sahip olduğunu söyledi.

Neşet Ertaş türkülerinin söylendiği konsere ilgi

Malatya İnönü Üniversitesi'nde 'Neşet Ertaş Türküleri Konseri' gerçekleştirildi.

Başkan Çınar, lösemi için farkındalık yürüyüşüne katıldı

Malatya İnönü Üniversitesi'nde lösemi hastalığına dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen farkındalık yürüyüşüne katılan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Löseminin tedavi edilebilen bir hastalık olması umutları yeşerten bir olgudur. Lösemiyle mücadelede minik yüreklerin yanında yer almanın en büyük ve en etkili güç olduğuna inanıyorum' dedi.

Ustalar Yalova'da bir araya geldi

Malatya'nın Arapgir ilçesinde yarım asırdır tahta çividen ayakkabı üreten Erol usta, Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü'nün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü 'Anadolu'nun Ahisiyiz Üreten Türkiye'nin Hizmetindeyiz' projesi çerçevesinde Yalova'nın ünlü baklava ustası ile bir araya geldi. Programa Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu da katıldı.

Tüfenkci: 'Türkiye'nin neresinden baksanız AK Parti'nin eserlerini görürsünüz'

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci bir ziyarette yaptığı açıklamada AK Parti'nin 20 yıldır hizmet ürettiğini belirterek, 'Türkiye'nin neresinden baksanız AK Parti'nin eserlerini görürsünüz' dedi.

Battalgazi'de 10 bin öğrenciye geri dönüşüm eğitimi

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından çocuklara erken yaşlarda geri dönüşüm ve çevre bilinci kazandırılması amacıyla başlatılan Temiz Çevre ve Atık Eğitimi Projesi çerçevesinde toplam 10 bin öğrenciye oyunlarla geri dönüşüm eğitimi verildi.

Şehit Celal Tekedereli için Mevlid-i Şerif okutuldu

Kuzey Irak'ta teröristlere yönelik düzenlenen Pençe-Kilit Operasyonu'nda 4 silah arkadaşı ile birlikte şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Celal Tekedereli için Mevlid-i Şerif okutuldu.

AK Parti'den dünya şampiyonu Akbaş'a ziyaret

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık beraberindeki partililerle Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan milli boksör Hatice Akbaş'ı evinde ziyaret ederek tebrik etti.

Madde bağımlısı gence ilk müdahale polisten

Malatya'da aldığı maddenin etkisiyle fenalaşan genç polis ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.

Servis araçları çarpıştı: 4 yaralı

Malatya'da viyadükte iki servis aracının karıştığı trafik kazasında 4 kişi yaralandı.