Malatya

Malatya Haberleri

Define uğruna 2 bin yıllık kaya mezarlar tahrip edildi

Malatya'da bulanan Roma dönemine ait 2 bin yıllık kaya mezarlar, defineciler tarafından tahrip edildi. Definecilerden bıkan bölge insanı, mezarların turizme açılarak hem definecilerden kurtulmak hem de bölgeye turizm geliri kazandırılmasını istiyor.

Vali Şahin brifing aldı

Malatya Valisi Hulusi Şahin, İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret ederek genel asayiş durumu ve faaliyetler hakkında bilgi aldı.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Laparoskopik Böbrek Tümörü Kursu

Malatya'da İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Üroloji Anabilim Dalı ve Türk Üroloji Derneği iş birliğinde böbrek üstü bezi kanserleriyle ilgili çevrim içi Laparoskopik Böbrek Tümörü Kursu gerçekleştirildi.

Malatya'ya 4 milyon metrekarenin üzerinde yeşil alan

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Fidan Dikim Töreni'ne katılan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Türkiye'deki yeşil alanların dönüştürülmesinin mimarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu belirterek, Malatya'da 4 milyon metrekare yeşil alanın 3 yıl içerisinde kazandırıldığını ifade etti.

11 teknik destek projesi başarılı bulundu

Fırat Kalkınma Ajansı 2022 Yılı Yönetim Danışmanlığı Teknik Destek Programı (Mart-Nisan Dönemi) değerlendirme sonuçları açıklandı.

Gençler bilgide yarışıyor

Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının Doğu Anadolu Bölge Finali yarışmaları Malatya'da başladı.

Yasak avlananlara gece baskını

Malatya'da su ürünleri yasak avcılık denetimleri çerçevesinde, yasak avcılıkta kullanılan 3 bin metre ağ ve bot ele geçirildi.

Minik öğrenciler kep atarak mezun oldu

Malatya'nın Darende ilçesinde minik öğrenciler kep atarak mezun oldu.

Battalgazi'deki gül bahçesinin yüzde 75'i tamamlandı

Malatya Battalgazi Belediyesi tarafından Tandoğan Mahallesi'nde yapımı sürdürülen 'Gül Bahçesi Projesi'nin çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3 milyon TL'yi aşan maliyeti ile bu yıl içerisinde tamamlanacak olan projenin yüzde 75'i ise tamamlanmış durumda.

Başkan Sadıkoğlu: 'İstişare kültürünü önemsiyoruz'

İYİ Parti Malatya İl Başkanı Hakan Yılmaz'a iadeyi ziyarette bulunan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Üyelerimizin ve ilimizin problemlerini siyasi partilerle paylaşarak istişare etme kültürünü önemsiyoruz' dedi.

Yeşilyurt'ta yeni sağlık merkezi için eski binaların yıkımına hız verildi

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Ekipleri, vatandaşlara sağlık hizmetlerinin modern ve kaliteli bir ortamda sunulması adına mevcut yere yapılacak yeni bina için Çavuşoğlu Aile Sağlığı Merkezinin arka tarafında İl Sağlık Müdürlüğüne ait lojman binasının yıkımını gerçekleştirdi.

Hatice Akbaş gözünü olimpiyatlara dikti

Malatya'da bodrum katında antrenmanlarını yaparak hazırlandığı Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli boksör Hatice Akbaş yeni hedefinin 2024 Paris Olimpiyatları olduğunu söyledi.

Yolcu otobüsünde yastık arasında silah bulundu

Malatya'da bir yolcu otobüsünde yapılan aramada yastık içerisine gizlenmiş 2 adet silah ele geçirildi.

Milletvekili Kahtalı'dan 'sosyal medya yasa teklifi' açıklaması

Basın, sosyal medya ve internet haberciliğine ilişkin düzenlemeler içeren teklifle ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Amaç tamamen dezenformasyonun önüne geçmek. Çok gerekli bir düzenlemeydi. Teklifle gerçek hayatta suç olan unsurlar sanal ortamda da suç sayılacak dedi

Yıldırım düşen ağaç parçalandı

Malatya'nın Akçadağ ile Darende ilçelerinde düşen yıldırım, ağacı parçaladı.

Başkan Zelyurt'dan Boks Şampiyonu Akbaş'a tebrik

Malatya Doğanşehir Belediye Başkanı Ziraat Mühendisi Durali Zelyurt, Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalyaya uzanan milli boksör Hatice Akbaş'ı evinde ziyaret ederek tebrik etti.

Bankta ölü bulunmuştu, kimliği belli oldu

Malatya'da bankta ölü bulunan şahsın kimliği belirlendi.

Traktörün altında kalan sürücü öldü

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti.

Yattığı bankta ölü bulundu

Malatya'da alkol komasına girdiği ileri sürülen şahıs, park içinde yattığı bankta ölü bulundu.