Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

YEDAM Diyarbakır'da açıldı

Yeşilay'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirdiği Yeşilay Danışmanlık Merkezleri'nin (YEDAM) toplu açılış töreninde Diyarbakır YEDAM'ın da açılışı yapıldı.

Mezopotamya Kuyumculuk, Kuyum Makineleri ve Franchise Fuarı kapılarını açtı

Mezopotamya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenen törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, kuyumculuk ve mücevher sektörünün stratejik bir sektör olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da eğitimlerini tamamlayan motosikletli polisler sertifikalarını aldı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğünce düzenlenen kursta, 14 polis memuru 120 saat eğitim alırken, eğitimin tamamlayan motosikletli trafik polisleri merkez Kayapınar ilçesi Diyarbakır Yeni Stadyumu yanında düzenlenen 'Motosikletli Polis Timleri Temel Eğitimi Sertifika' töreninde sertifikaları verildi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Aslan, evlat nöbetindeki ailelerle buluştu

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen, 15 Temmuz hain darbe girişiminde gazi olan eski Terörle Mücadele Daire Başkan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı eski 1'inci Sınıf Emniyet Müdürü Turgut Aslan, evlat nöbetindeki aileleri ziyaret ederek, destek verdi.

Diyarbakır'ın fethine katılan iki sahabenin adı bulvarlarda yaşatılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çevre yollarına Sultan Sasa ve Halid Bin Velid adını verdi.

DİSMEK kursu terapi oldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 74 farklı branşta açtığı mesleki kurslarda eğitimler devam ediyor.

DİSKİ akıllı sayaç okuma uygulamasını yaygınlaştırıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kayıp-kaçak su kullanımının önüne geçmek ve vatandaşların hakkını korumak için haziran ayı itibariyle başladığı akıllı sayaç uygulamasını yaygınlaştırıyor.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Erbaş, Diyarbakır'da 'Hadis Meseleleri ve Babanzade Ahmed Naim Uluslararası Sempozyumuna' katıldı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyarbakır'da 'Hadis Meseleleri ve Babanzade Ahmed Naim Uluslararası Sempozyumuna' katıldı.

Başkan Beyoğlu, kırsal mahallelerde vatandaşlarla buluştu

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, son 2 buçuk yılda yapılan hizmetlerle çehresi değişen yerleşim yerlerinden olan Karacadağ bölgesindeki Develi Mahallesi'nde vatandaşların davetine katıldı.

Evladıyla buluşan anneden, çocukları dağda olan ailelere çağrı

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 795 gündür evlatları için nöbette olan Halil İbrahim Görmez'in annesi Özlem Görmez, 8 yıl sonra evladına kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduğunu ifade ederek, 'Çocuğu dağda olan buradaki annelere de sesleniyorum. Gelin kuzularımıza sahip çıkalım, kurtlara teslim etmeyelim. Evlatlarımızı kolay büyütmedik. Hepimiz fakirlik içinde büyüttük çocuklarımızı PKK'ya vermeyelim' dedi.

ADEM'li kadınlar hünerlerini sergiledi

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamlığı bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Aile Destek Merkezlerinde (ADEM) eğitim gören kursiyer kadınlar hünerlerini sergiledi.

Dicle'de çiftçi ve muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ve kırsal ekonomik altyapı yatırımlarının desteklenmesine dair bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Ailelerin direnişi zafere ulaşıyor

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde 795 gündür evlatları için nöbette olan bir aile daha evladına kavuştu. Bu buluşma ile birlikte evlat nöbeti tutan 33'üncü aile çocuğuna kavuşmuş oldu. Ailelerin direnişi zafere ulaşmaya devam ederken, terör örgütün pençesinden kurtularak ikna yolu ile teslim olan bir örgüt mensubunun ailesi ile buluşması duygusal anlara neden oldu.

Tugay müzik Eurovision'da Türkiye'nin adayı oldu

Türkiye'de Eurovision adaylarından birisi olan Belçikalı Türk popçu Tugay Müzik gündemde yer aldı. Ünlü popçu, 'Küçüklüğümden beri müziğe olan ilgim ve sevgim hiçbir zaman bitmedi. Eurovision adaylar arasında daha önce Hadise içinde teklifler oluşmuştu. Bu sene tekrar Türk bir sanatçının gündemde olması bizi mutlu etti dedi.

Diyarbakır'da hastane çalışanlarına müzikli moral

Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi tüm sağlık çalışanlarına yönelik moral ve motivasyon günü etkinliği düzenlenirken, etkinlikte konuşan hastanenin Başhekimi Doç. Dr. Muhammet Asena, Diyarbakır için daha iyi hizmet anlamında ne gerekiyorsa hastane olarak her zaman hazır olacaklarını söyledi.

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın: 'Çözüm süreci, Kandil'deki terör baronları tarafından baltalanmış ve bitirilmiştir'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığının 'ilçe ilçe 2023'e' sloganıyla gerçekleştirdiği çalışmalara merkez Yenişehir ilçesi ile devam edildi. Burada konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, çözüm sürecinin Kandil'deki terör baronları tarafından baltalanıp bitirildiğini söyledi.

Vali Karaloğlu, engelli öğrencilerle bir araya geldi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu eşi Sevim Karaloğlu ile Türkiye Beyazay Derneği Diyarbakır Şubesi tarafından engelliler için düzenlenen programa katıldı.

Pişirmede kullanılan yağlar denetim altında

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi güvenli gıda, hijyenin sağlanması, bilinçli, sağlıklı beslenme ve doğru üretim çalışmaları konularında işletmeleri bilgilendirerek denetlemeye devam ediyor.

Evlat nöbetindeki ağabey, kardeşini HDP ve PKK'dan istiyor

Çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde başlattığı evlat nöbeti 794'üncü gününe girdi. Kardeşi Mahsum'un terör örgütü PKK tarafından 17 yaşındayken zorla dağa kaçırıldığını belirten Serdar Yıldız, kardeşini HDP ve PKK'dan istediğini söyledi.