Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

TBMM Başkanı Şentop: 'Annelerin eylem dünyanın en sivil, en doğal ve en güçlü eylemidir'

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 801 gündür HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, annelerin eyleminin dünyanın en sivil, en doğal ve en güçlü eylem olduğunu belirterek, 'Burada anlatılanlar çok üzücü şeyler' dedi.

TBMM Başkanı Şentop: 'Darbelerinin ne manaya geldiğini, en iyi bilen yerlerden birisi de Diyarbakır'dır'

Dicle Üniversitesi Akademik Yıl açılış töreninde konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, '15 Temmuz, Türkiye'de 60 yıl hakim olmuş kirli bir tertip geleneğinin son halkasıdır. Bu çirkin, baskıcı geleneğin her 10 yılda bir tekrarlanan darbelerinin ne manaya geldiğini, en iyi bilen yerlerden birisi de Diyarbakır'dır. Zira bu darbe geleneği gerçekleştiğinde dönüp ilk zarar verdiği yerlerin başında Diyarbakır gelmektedir' dedi.

Hak-İş Konfederasyonundan Diyarbakır annelerine destek ziyareti

Çocuklarının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır annelerinin, 3 Eylül 2019'da başlattığı oturma eylemi 801'inci gününde sürüyor. Evlat nöbetinde 801 günü geride bırakan aileler, teröre karşı, Şehitlere saygı adıyla yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe Hak-İş Konfederasyonundan destek geldi.

Pandemiye rağmen 22 bin 829 öğrenciye kurs verildi

Diyarbakır'da eğitime dost belediye olarak adından söz ettiren Kayapınar Belediyesi, pandemi koşullarına rağmen eğitime olan desteğini sürdürdü.

Evlat eylemindeki aileler, şehitlere saygı yürüyüşü düzenledi

Diyarbakır'da oğlu Mehmet Akar'ın terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığını belirterek HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi başlatan Hacire Akar'ın evladına kavuşması, diğer aileler için de umut oldu. Hacire Akar'ın da çağrısıyla çocuklarını bulmak isteyen aileler, 3 Eylül 2019'da HDP binası önünde oturma eylemine başladı. 240 ailenin 801 gündür sürdürdüğü evlat nöbetinde Hacire Akar ile birlikte 33 aile çocuklarına kavuşurken, evlat nöbeti tutan aileler şehitlere saygı yürüyüşü düzenledi.

İhtiyaç sahibi çocuklara kışlık giysi yardımı

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, gerçekleştirdiği sosyal içerikli çalışmalarla gönüllere dokunmaya devam ediyor.

İzol'dan 4. kitap başarısı

Araştırmacı Yazar Ramazan İzol 4. kitabı için çalışma başlattı. Künyesizler ismini verdiği 4. kitap için çalışmalara başlayan İzol, özellikle üçüncü kitabı olan Nizamülmülk'ün diğer kitapları gibi bir belgesel kıvamında olduğunu bu sebeple çok sevildiğini ve bir ay gibi kısa bir süre içerisinde ikinci baskısının yapıldığını belirtti.

Dicle ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü etkinliği

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla Kocaalan Mahallesinde bulunan muhtarlık irtibat bürosu ve taziye evi alanında toplu fidan dikimi gerçekleşti.

Diyarbakır'da toplu taşıma kadınlara emanet

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde şehir içinde yolcu taşıyan kadın otobüs şoförleri, zorlu görevlerini başarıyla yapmanın gururunu yaşarken, kadın sürücüler, yolcuların kendilerini görünce argo kelime kullanmayıp nezaketli davrandığını söyledi.

Silvan'a bağlı 19 kırsal mahallenin su sorunu çözülüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, çalışmaları devam eden Silvan Eskiköy Grup İçme Suyu Projesi'ni tamamlandığında 19 mahallenin içme suyu sorununu çözecek.

Ek yerleştirmeyle üniversiteye kaydolan öğrencilere destek müracaatları başladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, merkez ve ilçelerde bu yıl üniversitelerin ek yerleştirme kontenjanlarına ilk defa kayıt yaptıran Diyarbakırlı gençlere 750 lira katkı verilmesi için müracaatların başladığını duyurdu. Karaloğlu, 'Söz verdiğimiz gibi. Bu yıl ek yerleştirme ile üniversiteye kayıt yaptıran gençlerimize de Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olarak 750 lira eğitim desteği vereceğiz. Güzel günlerde harcamanız dileğiyle dedi.

Diyarbakır'da feci kaza: 6 yaralı

Diyarbakır'da hafif ticari araç, karayolunda seyir halinde bulunan bir başka araçla çarpıştı Kazada 2'si ağır 6 kişi yaralandı.

Başkan Beyoğlu, ilk kez asfaltla tanışan caddede çalışmaları denetledi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, belediye tarafından yeni yapılan ve aynı zamanda ilk kez asfaltlandırma çalışmalarına başlanan Bağcılar Mahallesi 1216. Sokakta incelemelerde bulunarak Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarını yakından takip etti.

Bağlar Belediyesi güneşli havayı fırsata çevirdi

Diyarbakır'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcak havalar nedeni ile Bağlar Belediyesinin asfalt sezonu da uzadı.

Devegeçidi Piknik Alanında yenileme çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli vakit geçirmesine olanak sağlayan Devegeçidi Piknik Alanında başlattığı yenileme çalışmaları devam ediyor.

Yenişehir belediyesi ışık oldu

Hayatlarında hiç okula gidemeyen kadınlar Yenişehir İlçe Belediyesinin açtığı kurslar sayesinde okul sıralarına kavuşarak okuma ve yazmayı öğreniyorlar. Rabia-Tül Adeviyye Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde yaşları 40 ile 60 arasında değişen kursiyerlerin hayallerini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyorlar.

MHP Diyarbakır İl Başkanlığı, şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Kütüphanesine bilgisayar hediye etti

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, 2015'te Ege Üniversitesinde çıkan olaylarda terör yandaşları tarafından bıçaklanarak öldürülen Fırat Yılmaz Çakıroğlu adına 24 Şubat 2021 tarihinde açılan kütüphanede eksikler giderilmeye devam ediliyor. Bu kapsamda MHP Diyarbakır İl Başkanlığı, kütüphaneye bilgisayar desteğinde bulundu.

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'a bir tepki de evlat nöbetindeki şehit annesinden

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat 800 gündür evlat nöbeti tutan ve aynı zamanda oğlu terör örgütü PKK tarafından şehit edilen anne Necibe Çiftçi, Bingöl'de şehit yakınına küfürler savuran İYİ Parti'li Lütfü Türkkan'a tepki göstererek, 'Küfür hepimize şehit ailelerine ve yakınlarına yapılmıştır. O bizi temsil etmiyor ve mecliste görmek istemiyoruz' dedi.

HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 800. gününde devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 800. gününde de devam ederken, aileler, saatler 09.05'i gösterdiğinde, 83'üncü ölüm yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ellerinde Türk bayraklarıyla saygı duruşuna geçerek, İstiklal Marşı'nı okuyup andı.