Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da 'İkram Çeşmesi' ile her gün 6 bin kişiye sıcak çorba ikramı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin 8 noktasına kurduğu 'İkram Çeşmesi' ile hafta içi her gün 6 bin kişiye ücretsiz çorba dağıtıyor.

Lösemili çocuklar için seminer düzenlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle bilgievleri ve akademi liselerde eğitim gören öğrenciler için seminer düzenledi.

Diyarbakır'da uyuşturucu tacirleri polisin hedefinde

Diyarbakır polisi tarafından 21 Eylül tarihinde bin 200 polisin katılımıyla başlatılan 'Narko Alan' projesi kapsamında, Bağlar ilçesindeki uygulamalarda 60 kişi tutuklanırken, haklarında yakalama kararı bulunan 105 kişi de yakalanarak işleme tabi tutuldu.

Diyarbakır'daki terör operasyonunda gözaltı sayısı 19'a yükseldi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında, dün Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Mardin illerinde 19 adrese eş zamanlı operasyon yapılmasıyla gözaltına alınan 18 kişinin emniyetteki sorgusu sürerken, hakkında yakalama kararı bulunan Sur Belediyesinde HDP'li eski meclis üyesi Ö.F. Van'da gözaltına alınarak Diyarbakır'a getirilmesiyle sayı 19'a çıktı.

DİSKİ'den enerji nakil hatlarında bakım-onarım çalışması

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Diyarbakır kent merkezine kesintisiz içme suyu sağlamak amacıyla enerji nakil hatlarında bakım ve onarım çalışması yaptı.

Kayapınar'da 4 bin 595 öğrenci yüzme öğrendi

Diyarbakır'ın Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç'un talimatları ile yaz ayında başlatılan 'Yüzme Bilmeyen Kalmasın' projesi kapsamında ilçedeki 2'si kapalı 4 yüzme havuzunda 4 bin 595 çocuğa yüzme öğretildi.

Terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı ablası için annesiyle nöbette

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 799'uncu gününde de devam ediyor. Kaçırılan ablası için annesiyle nöbet tutan Fadile Koç, ablasını HDP ve PKK'dan istedi.

Silvan Kaymakamı Öztürk, evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Öztürk, HDP il binası önünde 799 gündür evlat nöbetinde olan ailelere destek ziyaretinde bulunarak, acılarını paylaşıp gül verdi. Burada açıklamada bulunan Kaymakam Öztürk, 'Diyarbakır anneleri Türkiye'de terörün etkisiz hale getirilmesi konusunda dönüm noktası olmuştur. Tarih ve destan yazdılar burada. Bu şekilde terörü bertaraf edeceğiz' dedi.

Diyarbakır'ın güzellikleri gün yüzüne çıkıyor

Diyarbakır'ın doğa harikalarının gün yüzüne çıkarılması için başlatılan çalışmalar kapsamında Vali Münir Karaloğlu başkanlığındaki kalabalık bir heyet Çermik ilçesinde bulunan Yabanardı ve Şeyhandede şelaleleri arasında doğa yürüyüşü yapıldı. Yürüyüş sonrasında Çermik'te, Büyükşehir Belediyesi tarafından 29 milyon liraya mal olan 147 kilometre grup mahalle yollarının açılışı yapıldı.

Diyarbakır'da evlat nöbetine katılan anneden şok iddia

Diyarbakır'da çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin eylemi gece de sürerken, eyleme bir aile daha katıldı. 2017 yılında oğlu terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan Sabire Aydın, 'Oğlumu HDP'li İzmir Milletvekili Murat Çepni kandırıp dağa gönderdi' dedi.

İzol'un kitapları film oluyor

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun önemli kanaat önderlerinden olan ve geçtiğimiz günlerde üçüncü kitabı raflarda yerini alan Araştırmacı-Yazar Ramazan İzol'un kitapları büyük yapım şirketleri tarafından film yapılmak üzere markaja alındı.

Öğrenciler üretiyor, kamu kurumları kullanıyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesindeki Şükrü Ayna Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, eğitim gördükleri okulda kurulan atölyede maske üretiyor.

Kırık far ve tampon parçalarından yola çıkan jandarma, bir kişinin ölümüne neden olan sürücüyü yakaladı

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinden yolda yürüyen H.A. isimli vatandaşa çarparak ölümüne sebep olan ve ardından olay yerinden kaçan kamyon sürücüsü, plaka tanıma sistemi (PTS) ile plakası ve sürücüsünün ismi tespit edilmesi sonrası Çüngüş ilçesi Yeniköy Mahallesinde yakalanarak jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.

Diyarbakır'da amca yeğen arasındaki arazi kavgasında kan aktı: 1 ölü, 1 yaralı

Diyarbakır'da arazi meselesi yüzünden yeğeniyle tartışan 64 yaşındaki amca, 47 yaşındaki yeğenini silahla vurarak öldürdü, diğer yeğenini ise yaraladı.

Anneler PKK'yı bitirmek için direniyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 798'inci gününde de devam ediyor.

Bağlar'daki okul yollarına kilitli parke taşı döşendi

AK Partili Bağlar Belediyesi, 4 eğitim kurumuna ulaşımın sağlandığı yolu parke taşı döşeyerek konforlu hale getirirken, Başkan Hüseyin Beyoğlu, Çocuklarımızın konforlu koşullarda eğitim almasına imkan sağlamak bizi mutlu ediyor dedi.

Kayapınarlı öğrencilerden Kaymakam Koç'a sevgi gösterisi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulunu ziyaret etti. Ziyaret sonrası okul bahçesinde toplanan öğrenciler, Kaymakam Koç'a yönelik sevgi gösterilerinde bulundu.

Yenişehir'de üretici ve muhtarlara destekleme eğitimi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üreticilere ve muhtarlara yönelik olarak 'Kırsal Kalkınma Çalıştayı' düzenlendi.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'ndan hafta sonu mesaisi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden, Sezai Karakoç Edebiyat Gençlik Merkezi restorasyon çalışmalarını inceledi.