Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Barış için toplandılar, silahla çatıştılar: 1'i ağır, 4 yaralı

Diyarbakır'da daha önce aralarında bilinmeyen bir nedenden dolayı husumet bulunan iki grup barışmak için buluştukları kıraathane içerisinde anlaşamayınca tartıştılar. Yaşanan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesiyle 1'i ağır 4 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgeye sevk edilen çevik kuvvet polisleri tarafları ayırdı.

Adalet Bakanı Gül, Diyarbakır'da gençlerle buluştu

Diyarbakır'da temasları kapsamında Gençlik Buluşması'nda konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Bütün siyasi partilere çağrıda bulunuyorum. Şu gençlerin yeni yüzyıla 12 Eylül darbe anayasasıyla girmek değil, 2023 Anayasası ile yeni yüzyıl anayasasıyla, sivil anayasayla girmeye hakkı var. Gençlerimize 12 Eylül darbe anayasasını layık görmeyin' dedi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül: 'Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz'

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Diyarbakır Cezaevi'nde, 12 Eylül'de insanlık dışı ve keyfi uygulamalara, işkencelere maruz kalınan Diyarbakır Cezaevi'ni kapatıyoruz ve yakın bir dönemde boşaltmış olacağız' dedi.

Yenişehir'de 250 çocuk sünnet edildi

Diyarbakır'ın Yenişehir Kaymakamlığı ve Belediyesi ilçede bulunan dezavantajlı ailelerin çocuklarına yönelik sünnet töreni düzenledi.

Emniyet Müdürü Dr. Aşkın, 'Bi Hareketine Bakar Hayat' kapsamında denetleme yaptı

Diyarbakır İl Emniyet Müdürü Dr. Hüseyin Aşkın, Bi hareketine bakar hayat kampanyasında emniyet kemeri denetimi yaptı.

Ev yıkımında iş makinesi devrildi: 1 yaralı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesi Seyrantepe 450 Evler Mahallesinde kimsenin olmadığı ve imarsız olduğu iddia edilen mesken yıkımında kullanılan paletli kepçe zemin kırılması sonucu devrildi.

Evde yaptıkları yiyecekleri oyuncakla takas ettiler, köy okullarına gönderdiler

Diyarbakır'da anasınıfı öğrencilerinin başlatıp yürüttüğü proje ile evde yaptıkları yiyecekleri oyuncakla takas eden öğrenciler bu oyuncakları köy okullarına gönderdi.

Kaymakam Yurdagül'den 'Bir hareketine bakar hayat' uygulamasına destek

Diyarbakır'ın Dicle İlçe Kaymakamı Kadir Yurdagül, yol kontrol ve denetim uygulaması gerçekleştiren polis ekiplerini ziyaret ederek, yurt genelinde hayata geçirilen trafik kampanyasına destek verdi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçeği aratmayan KBRN tatbikatı

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gerçeği aratmayan Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer gaz sızıntısı tatbikatı gerçeği aratmadı.

Evlat nöbeti direnişine yüreği yanık bir aile daha katıldı

Diyarbakır'da çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan aileler, HDP il başkanlığı önündeki nöbetine 802'nci gününde de devam ediyor. Ailelerin direnişine bir aile daha katıldı.

Bakan Gül: Nerede uluslararası insan hakları kurumları?

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 802 gündür HDP Diyarbakır il binası önünde evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret eden Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, 'Kadına şiddet diye ortalığı ayağa kaldıranlar, bir kadına yapılacak en büyük şiddet evlatlarından ayrı kalması değil midir? Çocukları 14 yaşında, dağlara çıkartılması kaçırılması bir insan hakkı ihlali ve zulüm değil midir, nerede dünyada insan hakkı savunucuları, nerede uluslararası insan hakları kurumları' dedi.

Adalet Bakanı Gül: 'Reform bizim temel stratejik hedeflerimizden biri'

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Diyarbakır'da Bölge Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bakan Gül, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu bizim bu alanda temel şiarımızdır, düsturumuzdur. Adaleti yaşatırsak insanı yaşatırız. İnsanı yaşatırsak devleti yaşatırız' dedi.

Alışveriş yapan beyaz eşya kazanıyor

Diyarbakır'ın önemli alışveriş merkezlerinden biri olan Forum Diyarbakır kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Yeni kampanya ile alışveriş yapan müşteriler beyaz eşya kazanıyor.

Konservatuvar öğrencileri belediyenin desteğiyle hayallerine kavuştu

Sosyal belediyecilik hizmetleriyle konuşulan Bağlar ilçesinde ilçede 2019 yılından sonra başlayan çalışmalarda oluşturulan ücretsiz eğitim merkeziyle ilçedeki yüzlerce genç üniversite hayallerine kavuştu.

Tutşi, 'Acil durumlar pompa istasyonu kentin kalbidir'

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, Diyarbakır Merkez İçme Suyu Arıtma Tesisi'ndeki pompa istasyonunun kentin beyni acil durumlar pompa istasyonunun ise kalbi konumunda olduğunu söyledi.

Dicle Elektrik'ten özel çocukların eğitimine katkı

Dicle Elektrik tarafından Sur Özel Eğitim Meslek Okulu'nda yapımı tamamlanan Tarım Atölyesi ve Uygulama Serası Projesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

Uzman Fizyoterapist Selbi pandemi döneminde hareketsiz kalma sonucunda oluşan ağrılara dikkat çekti

Korona virüs sonucunda alınan yönetimsel ve kişisel önlemler sonrasında evde daha fazla zaman geçirilmeye başlanılmasının hareketsizliği de beraberinde getirdiğini dile getiren Uzman Fizyoterapist Hasan Selbi Uzun süre evde kalmak, dışarıya çıkmamak hareketsizliği ve bundan kaynaklı eklem ile kas ağrılarını da beraberinde getirdi. Hareketsiz kalmak boyun ve bel bölgelerinde sorunlara neden olur dedi.

Yenişehir'de 500 fidan toprakla buluştu

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Dökmetaş İlköğretim Okulu bahçesine yetim, öksüz, otistik çocuklar ve ailelerinin katılımı ile 500 fidan dikti.

TBMM Başkanı Şentop: 'Annelerin eylem dünyanın en sivil, en doğal ve en güçlü eylemidir'

Çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 801 gündür HDP Diyarbakır İl Binası önünde evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret eden Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, annelerin eyleminin dünyanın en sivil, en doğal ve en güçlü eylem olduğunu belirterek, 'Burada anlatılanlar çok üzücü şeyler' dedi.