Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Bağlar Belediyespor'un deplasmanda çifte galibiyetli haftası

Bağlar Belediyespor'un futbol ve voleybol takımları deplasmanda oynadıkları maçları kazanarak çifte galibiyete imza attı.

7'den 70'e Ceylan Karavil AVM'de yapılan satranç turnuvasında buluştu

Diyarbakırlıların buluşma noktası haline gelen Ceylan Karavil AVM, Türkiye Satranç Federasyonu ortaklığında resmi satranç turnuvası düzenleyerek 7'den 70'e vatandaşları bir araya getirdi. Turnuvada galip olan oyuncuların alışveriş merkezinde geçerli hediye çekleri kazanacağı belirtildi.

Dicle'de doğa harikası kanyon keşfedilerek turizme kazandırılmayı bekliyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde doğa harikası kanyon, keşfedilerek turizme kazandırılmayı bekliyor.

Uçuruma çıkan kayalıklarda 4 saatlik keçi kurtarma operasyonu

Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Konuklu Mahallesi'nde yaşayan çiftçinin 10 adet keçisi, uçuruma çıkan kayalıklarda mahsur kaldı, tüm çabalara rağmen indirilemeyen keçiler için Diyarbakır AFAD müdürlüğü ekiplerince kurtarma operasyonu gerçekleştirildi.

İnter, Diyarbakır'da futbolcu seçecek

İtalya'nın dünyaca ünlü kulübü İnter'in isim hakkını alarak Diyarbakır'da faaliyet gösteren Diyarbakır İnter Akademi ve futbol kulübü, amatör ve genç futbolculara yönelik seçme yapmaya başladı.

Evlat nöbetindeki baba HDP ve PKK'ya ateş püskürdü

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 804. gününde devam ediyor. 6 yıl önce oğlu terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan Süleyman Aydın, 'HDP zaman zaman yaptıkları açıklamalarda diyor ya, 'doğuda zulüm var.' Doğrudur HDP ve PKK zulmü vardır. 15 yaşındaki çocukları dağa göndermek zulüm değil midir?' dedi.

Darbe mağduru doktor Diyarbakır Cezaevi'nde yaşadıklarını kitaba aktardı

1982 darbesinde Diyarbakır Cezaevi'nde 4 yılı geçen ve aslen Gaziantepli olan Aile Hekimi Dr. Mustafa Dağcı, cezaevinde yaşadıklarını 'Elbet Gün Ağarır Anne' isimli kitabında anlattı. Dr. Dağcı, 'Kenan Evren'in yargılanması benim için çok önemli, çok da değerli bir olgudur. Şimdiki gençlerin okumasını tavsiye ediyorum ve Türkiye'nin parlak geleceği, ışıklı geleceği buna bağlıdır' dedi.

Diyarbakır Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı'na hazır

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), 16-21 kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı hazırlıklarını tamamladı.

Başkan Beyoğlu, hafta sonunu Bağlar sokaklarında geçirdi

Hafta sonunu esnaf ve ev ziyaretlerine ayıran Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, sokak sokak gezerek vatandaşları dinledi.

Tutşi, VASKİ ve ŞUSKİ genel müdürleriyle bir araya geldi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, VASKİ ve ŞUSKİ genel müdürleriyle bir araya gelerek 3 kentte, yapılan ve planlanan çalışmalarla ilgili karşılıklı fikir alış verişinde bulundu.

Kayapınar'da pazar yerlerinde atıklarla ele edilen kompostlar, 3 çiftçiye dağıtıldı

Diyarbakır Kayapınar ilçe Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 'Topraktan Toprağa Biyobozunur Atık Yönetimi' projesiyle, kentin birçok noktasında kurulan pazar yerlerinde ortaya çıkan sebze ve meyve atıklarının dönüştürülmesi sonucu elde edilen 326 ton komposttan 60 tonu ve bin 500 kilogram buğday tohumu 3 çiftçiye dağıtıldı.

Kızların üniversite umudu belediye desteğiyle yeşeriyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi 'Konukevi Kız Yurdu' kırsalda eğitim imkanına ulaşamayan kız çocuklarının umudu oldu.

Forum AVM kampanyalarına yenisini ekledi

Forum Diyarbakır kampanyalarına bir yenisini daha ekledi. Yeni kampanya ile alışveriş yapan müşterilerine çekiliş ile beyaz eşya hediye ediliyor.

DİSKİ'den 737 personeline iş sağlığı ve güvenliği eğitimi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, oluşabilecek iş kazalarının önüne geçmek için farklı birimlerde çalışan 737 personele iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verdi.

Başkan Aydın 'Bizim mücadelemiz memleket için'

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın tarafından başlatılan, 16 ilçe ile birlikte 17. ilçede buluşma programı Çüngüş'te gerçekleşti.

Evlat nöbetindeki babadan eylemde kararlılık vurgusu

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 803. gününde de devam ediyor.

Diyarbakır evlat nöbetine bir aile daha katıldı

Diyarbakır dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine ailelere bir aile daha katılarak sayı 244'e yükseldi.

Barış için kıraathanede toplanan grubun silahlı kavgasında yaralanan 2 kişi öldü

Diyarbakır'da dün gece yarısı barış için bir kıraathanede toplanan iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada yaralı 4 kişiden durumu ağır olan iki kişi sabah saatlerinde doktorlar tarafından yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Polis olayla ilgili sabahın ilk ışıklarıyla düzenlediği operasyonda kaçan iki zanlıyı evde kıs kıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Mardin'de fidan dikme etkinliği

Vali Mahmut Demirtaş'ın katılımıyla Mardin Adalet Ormanında 750 adet fidan toprakla buluşturuldu.