Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Eski Siverek Caddesinde altyapı çalışmaları tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, eski Siverek Caddesinde altyapı çalışmalarını tamamladı.

Barış için kıraathanede toplanan grubun silahlı kavgasında ölü sayısı 3'e yükseldi

Diyarbakır'da geçtiğimiz hafta gece yarısı barış için bir kıraathanede toplanan iki grup arasında yaşanan silahlı kavgada yaralı 2 kişiden 1'i hayatını kaybederken olayda, ölü sayısı 3'e yükseldi.

Terörün yıllardır engellemeye çalıştığı barajın müjdesi verildi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, yıllardır terör örgütü PKK tarafından projenin tamamlanmaması için saldırılara maruz kalan ve GAP'ın dev çılgın projesi olan Silvan Barajında 2022 yılında su tutacağını müjdeledi.

Diyarbakır'da patentli elektrikli tandır fırınlarına büyük talep

Diyarbakır'da 35 yıldır elektrik ve elektronik işi ile uğraşan Mehmet Bulak, korona virüs nedeniyle evlerinden çıkmak istemeyen vatandaşlar için kolay ve pratik bir şekilde ekmek yapabilecekleri ve patentini aldığı elektrikli tandır fırını üretti. Kendi imkanlarıyla iş yerinde üretimini yaptığı elektrikli tandırları Türkiye'nin birçok noktasına gönderdiğini belirten Bulak, 'Mardin'de bir çarşıda gezerken bu ürünü gördük. Böyle buna benzer bir üründü. Biz de kendimiz patentini aldık ve Diyarbakır'da bunu geliştirdik geliştirince bayağı satış artmaya başladı' dedi.

DİSKİ, altyapı çalışmalarını bir bir tamamlıyor

DİSKİ Genel Müdürlüğü, Bağlar ilçe sınırları içinde yer alan Eski Siverek Caddesi'nde sürdürdüğü altyapı çalışmalarını tamamladı.

Diyarbakırlı genç futbolcular Trabzonspor'un radarında

Süper Ligin lideri Trabzonspor, genç yetenekleri bünyesine katmak için ülke genelinde tarama çalışmalarını sürdürüyor. Bordo-Mavili kulübün futbolcu izleme ve keşfetme ekibinde yer alan teknik direktör Fethi Türkoğlu, Diyarbakır'da geleceğin yıldız adaylarını bulmak için bölge çıkarması yaptı.

BAL derbisinde kazanan yok

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 1. Bölge 2. Grup'ta yer alan Diyarbakır'ın iki takımı arasında oynanan maçta Bağlar Belediyespor ve Diyarbakırspor 0-0 berabere kaldı.

Evlat nöbetindeki ailelerden CHP'ye 'helalleşme' tepkisi

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 811'inci gününe girdi. Evlat nöbetindeki baba Süleyman Aydın, CHP'nin 'helalleşme' açıklamasına tepki gösterdi.

Diyarbakır'da 593 kilo esrar ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca düzenlenen operasyonda 593 kilo esrar ele geçirildi. Olaya ilişkin 6 şüpheli yakalandı.

Diyarbakır'da korkutan tablo: 509 kazada 4 kişi öldü, 280 kişi yaralandı

Diyarbakır'da Ekim ayı trafik kaza bilançosu korkuttu. 509 kazada 4 kişi öldü, 280 kişi yaralandı.

Muradiye Mahalle sokaklarına hizmet eli değdi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, ilçenin eski yerleşim yerleri arasında yer alan Muradiye Mahallesinde yapısı bozulan kaldırımları ve sokakları yenileyerek yaya geçişleri için elverişli hale getirdi.

Güneydoğu'nun en genç CEO'su Diyarbakır'da

Diyarbakır ve Türkiye'nin birçok ilinde 37 yılı aşkın bir süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastanelerinin genç CEO'su, 800 personelin istihdamını sağladı.

DSÖ 2016 yılı verilerine göre 3 milyon insanın ölümü alkolle ilişkilendirildi

Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Hastaneleri Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdullah Atlı, 15-21 Kasım Alkol Bağımlılığı Farkındalık Haftası'nda vatandaşlara uyarıda bulundu. Prof. Dr. Atlı, 'Çözüm, psikiyatri uzmanına gidip tedavi olup uygun tedavileri, terapileri, ilaçları almaktadır' dedi.

Evlat nöbetindeki aileler 810 gündür çocukları için direniyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 810. gününde de devam ediyor.

Yenişehir Belediyesi'nden spora ve sporcuya yatırım

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi bünyesinde kurduğu Yenişehir Belediyesi Spor Kulübü kendine güveni olan, her alanda yeterliliği olan gençleri yetiştirerek farklı ödüller almalarını sağlıyor.

'İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu' kuruldu

DİYARBAKIR (İHA) –Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından 'İki Gözüm Diyarbakır Fotoğraf Platformu' kuruldu. Fotoğraf severler, platformun lansman tanıtım programı ve sergisinde bir araya geldi.

DİSKİ, Diyarbakırlılara 108 milyon metreküp içme suyu ulaştırdı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ), Genel Müdürü Fırat Tutşi, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerinin yeni imar alanlarında yapımı devam eden içme suyu şebeke hattı denetiminde bulundu.

Vali Münir Karaloğlu: 'Artık bizim Diyarbakır'da feda edebileceğimiz tek bir gencimiz bile yok'

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) İl Temsilciliği ile ortaklaşa düzenlenen Uyanış Gençlik Futbol Turnuvası'nın finali, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla yapıldı.

3 düşük sonrası rahmi alınması gerektiği söylenen hasta sağlığına kavuştu

Diyarbakır'da 40 yaşındaki Kısmet Kaçmaz, 3 düşük sonrası şiddetli ağrı ve kanama şikayetiyle Kadın ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e gitti. Prof. Dr. Çoksüer, yaptığı operasyonla hastanın rahminden çok sayıda miyom çıkartarak sağlıklı gebelik için tedavi başlattı.