Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Takip ettiği kişiyi sokak ortasında vahşice öldürdü, o anlar kameraya yansıdı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bir şahıs takip ettiği kişiyi sokak ortasından boynunu keserek vahşice öldürdü. Saldırı anı güvenlik kameralarına yansıdı.

Dicle Üniversitesinde, 'Atık geçici depolama alanı' kuruldu

Dicle Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kampüsün muhtelif alanlarına atık pil toplama kutuları, bina içi kağıt, metal ve plastik toplama kutuları, bina dışı kağıt, metal ve plastik toplama kutuları ve ara depolama istasyonları kurulurken, şimdi Dicle Üniversitesinde 'atık geçici depolama alanı' kuruldu.

Diyarbakır'da cuma namazı çıkışı silahlı saldırı: 1 yaralı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde cuma namazı çıkışı yolda yürüyen bir vatandaş, kimliği belirsiz bir saldırgan tarafından silahlı saldırıya uğradı.

1. Doğu Pediatri Kongresi başladı

Doğu Pediatri Derneğinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi kongre merkezinde düzenleyeceği 1. Doğu Pediatri Kongresi başladı.

Diyarbakır'da çiftçiye 89 ton tohum desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yürütülen ortak proje kapsamında çiftçilere yaklaşık 89 ton adi fiğ tohumu dağıtımı yapıldı.

Araştırmacı Siyasetçi Battal Aldudak: 'Ülkemizin gündemi seçimler olmamalı'

Araştırmacı Siyasetçi Battal Aldudak Türkiye'de vatandaşların uzun süredir erken seçim gündemi ile yatıp kalktığını, muhalefet kanadının, 'erken seçim' ve parlamenter sistem taleplerini yinelerken, iktidar bloğunun ise seçimlerin zamanında yani Haziran 2023'te yapılacağını vurguladığını kaydederek gündemin seçim olmaması gerektiğini söyledi.

HDP ve PKK mağduru ailelerin evlat nöbeti 809'uncu gününde

Diyarbakır'da çocukları terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırılan ailelerin HDP il binası önündeki evlat nöbeti 809'uncu gününe girdi.

Vatandaşların refaha kavuşacağı proje başladı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kentsel dönüşüm resmen başladı. Vali Münir Karaloğlu, 'Yeni mahalleyle gerçekten insani koşulları yükselmiş, parkıyla, bahçesiyle, sosyal donatısıyla, evlerinin kalitesiyle, burada yeni bir cazibe merkezi oluşacak' dedi.

DİSKİ içme suyundan elektrik üretiyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kurduğu Hidroelektrik Santrali (HSE) ile içme suyundan saatte ortalama 250 kW elektrik üretiyor.

Eşini ve oğlunu öldürmeye azmettirmekten yargılanan baba ve oğluna ara celsede tahliyeye tepki

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde eşi Hamdiye Şık ve oğlu Kadir Karaaslan'ı öldürmek suçundan 5 çocuğu ile tutuklu yargılanan Mahmut Karaaslan ve oğlu Sidar Karaslan celse arasında tahliye edildi. Tahliye kararına itiraz eden ölenlerin yakınları, oturma eylemi başlattı.

Bağlar Belediyesi projeyi hazırladı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilk kazmayı vuruyor

Çarpık kentleşmenin hakim olduğu eski Diyarbakır'ın Bağlar bölgesini dönüştürmeyi amaçlayan kentsel dönüşüm projesinde ilk yıkım 19 Kasım Cuma günü gerçekleştirilecek.

Diyarbakır annelerinin HDP ve PKK'ya başkaldırışları 808. gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 808. gününde de devam ediyor.

Mezarlıkların çevre duvarları yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerdeki mezarlık çevre duvarlarını yeniden inşa ediyor.

Fiskaya şelalesi ışıklandırıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Fiskaya'da bulunan seyir terasında başlattığı yenileme çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Tutşi, 'Serapgüzeli'ndeki çalışmalarımız daha çok kadınların yüzünü güldürecek'

400 haneli bin 800 nüfuslu Serapgüzeli Mahallesinde yürütülecek içme suyu temini çalışmalarının startını veren DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, projenin tamamlanmasıyla günlük ev işlerinden, çocukların bakımına kadar birçok işin üstesinden gelen kadınların yüzünü güldüreceğini belirtti.

PKK'nın sözde yöneticisi Kaytan'ın öldürülmesi evlat nöbetindeki ailelerin yüreğine su serpti

PKK'nın kurucularından ve sözde üst düzey yöneticisi Ali Haydar Kaytan'ın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) ortak operasyonu ile etkisiz hale getirilmesi, Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anne ve babalar tarafından sevinçle karşılandı.

Hakkarili anne, 8 yıldır PKK'nın elinde olan kızı için evlat nöbetine dahil oldu

Diyarbakır'da dağa kaçırılan çocukları için HDP il başkanlığı binası önündeki evlat nöbetindeki ailelere, Hakkari Çukurca'dan gelen bir ailenin katılımıyla sayı 245'e yükseldi.

Yankesici kamera görüntülerinden kendini ele verdi

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yankesicilik olayını gerçekleştiren bir şüpheli izlenilen kamera görüntüleri ve hassas çalışmalar ile yakalandı. Yankesicinin çaldığı cep telefonu sahibine teslim edilirken, şüpheli şahıs çıkarıldığı adli makamlarca tutuklandı.

Bağlar Belediyesi, Diyarbakır'ın tanıtım ve kültür elçiliğini yapıyor

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen 'Gençlik Festivalinde Diyarbakır'ı temsil eden Bağlar Belediyesinin standı büyük ilgi gördü. Bakanlar, milletvekilleri ve belediye başkanlarının yanı sıra binlerce vatandaşın ziyaret ettiği stantta ziyaretçileri karşılayan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır'ın meşhur kadayıf tatlısını ikram ederek çocukları ağırladı. Beyoğlu, kentin güzelliklerini yaşamak üzere vatandaşları Diyarbakır'a davet etti.