Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

BİK Genel Müdürü bölge basını ile buluştu

Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdür Rıdvan Duran, Diyarbakır'da düzenlendiği programda bölge gazetecileri ile bir araya geldi. Duran, 'Biz gazetelerin ayakta kalması gerektiğini ve gazetecilik kültürünü internet medyasına aktarmalarını istiyoruz. Bu haberciliği, gazeteciler olarak internet medyasına öğretmeliyiz' dedi.

Diyarbakır Borsa Rize ile kardeş oldu

Diyarbakır'da bu yıl düzenlenen Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarının onur konuğu olan Rize ile Diyarbakır arasında kardeşlik protokolü de imzalandı.

Evlat nöbetindeki Begdaş: 'HDP ve PKK, Kürtlere soykırım yaptı oğlum, fırsatını bulduğun gibi kaç'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 807. gününde de devam ediyor.

1. Doğu Pediatri Kongresi başlıyor

Doğu Pediatri Derneğinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi kongre merkezinde düzenleyeceği 1. Doğu Pediatri kongresi yarın başlıyor.

Diyarbakır'da bir olay iki cinayet

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, hayvanlar tarafından parçalanmış olarak bulunan cansız bedenin, 22 Ekim'de ailesinin kayıp ilanı verdiği Mehmet Beraat Kağanarslan'a (26) ait olduğu belirlenirken, olayla bağlantılı olduğu öğrenilen Mehmet Can Çelik ise Silvan yolu üzerinde uzun namlulu silahla taranarak öldürülmüş halde bulundu.

Tutşi, 9 bin 19 nüfus ve 2 bin 596 hanenin yararlanacağı projeyi denetledi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, 9 bin 19 nüfus ve 2 bin 596 hanenin yararlanacağı Lice'de yapımı devam eden altyapı ile içme suyu çalışmalarını denetledi.

Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı açıldı

Diyarbakır'da 6 gün sürecek olan Mezopotamya Gurme ve Yöresel Lezzetler Fuarı, 53 metrelik örgülü peynirin kesimiyle başlarken, Rize ile birlikte 55 ilin tanıtılacağı fuarda, söyleyişiler ve paneller ile yarışmalar düzenlenecek.

Rize Valisi Çeber, evlat nöbetindeki ailelerle buluştu

Çeşitli temas ve inlemelerde bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Rize Valisi Kemal Çeber, yağının tozuyla çocukları terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırılan ve HDP il binası önünde 805. gündür evlat nöbetinde olan aileleri ziyaret ederek, acılarını paylaştı.

Kayapınar Belediyesi'ne 'TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi' verildi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Belediyesinin almaya hak kazandığı 'TS EN ISO 9001 Kalite Yönetim Sistem Belgesi' için belediyenin meclis toplantı salonunda tören düzenlendi. Törene Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Kayapınar Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, belediye birim müdürleri katıldı.

Diyarbakır'da eylem hazırlığındaki 2 PKK'lı terörist mühimmatlarla yakalandı

Diyarbakır'da polis ekipleri, kamu kurum müdürlerine yönelik eylem hazırlığında olan 2 PKK'lı teröristi kaldıkları evde mühimmatlarla birlikte yakaladı. Yakalanan teröristler sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bağlar'da hizmet seferberliği devam ediyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kış mevsimine doğru ilçe merkezi ve kırsal bölgelerde üst yapı sorunlarını çözme çalışmalarını yoğun bir tempoda sürdürüyor.

Diyarbakır yolları yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yılki asfalt sezonunda kent merkezi ve kırsalda yeni yol yapım ve yenileme çalışmalarında sona yaklaştı.

'Yurt dışında üniversite okumak artık hayal değil'

Marmara Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı yetkilisi Botan Dalmış; yurt dışında üniversite okumanın artık halay olmadığını söyledi.

Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarında çalışmalar devam ediyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğünün, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvarında kanalizasyon, yağmur suyu ve ızgara hattı çalışmaları devam ediyor.

Diyarbakır'da otomobil çocuğa çarptı, akrabaları otomobile saldırdı

Diyarbakır'da düğün salonundan çıkan 13 yaşındaki çocuk otomobil çarpması sonucu ağır yaralandı. Kazayı gören çocuğun yakınları araca saldırarak camlarını kırdı. Olay yerine gelen polis ekipleri kızgın vatandaşları sakinleştirdi.

Diyarbakır'daki terör operasyonunda aralarında HDP'li yöneticilerin de olduğu 13 kişi tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında 4 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyonda gözaltına alınan aralarında HDP'lilerin de olduğu 19 şüpheliden 13'ü tutuklandı.

Diyarbakır'a gelen oda ve borsa başkanlarından DTB'ye ziyaret

Diyarbakır'a gelen oda ve borsa başkanları, Diyarbakır Ticaret Borsası'nı (DTB) ziyaret etti.

Oğlunu PKK'dan kurtardı, şimdi askere gönderecek

Diyarbakır'da terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocukları için HDP il binası önünde oturma eylemi başlatan annelerden Ayşegül Biçer, kanser hastası olmasına rağmen verdiği mücadele ile 3 ay önce PKK'nın elinden kurtardığı oğlunu askere göndermek için kına etkinliği düzenledi. Dağdaki örgüt mensuplarına da çağrıda bulunan anne Biçer, 'Bugün oğlumu asker ediyorum ve asker kınasını yakıp askere göndereceğim. Gelin sizler de teslim olun, anne ve babanızın kucağına geri dönün' dedi.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu, tekstil fabrikasının açılışını yaptı

Diyarbakır Tekstil Organize Sanayi Bölgesinde (TOSB) bir tekstil fabrikasının açılışında konuşan Vali Münir Karaloğlu, 'Diyarbakır'da yakaladığımız bu yatırım ikliminin, huzur ve güven ortamının bozulmasına izin vermeyelim' dedi.