Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Kayapınarlı öğrencilerden Kaymakam Koç'a sevgi gösterisi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Ünal Koç, Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulunu ziyaret etti. Ziyaret sonrası okul bahçesinde toplanan öğrenciler, Kaymakam Koç'a yönelik sevgi gösterilerinde bulundu.

Yenişehir'de üretici ve muhtarlara destekleme eğitimi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üreticilere ve muhtarlara yönelik olarak 'Kırsal Kalkınma Çalıştayı' düzenlendi.

Diyarbakır Valisi Karaloğlu'ndan hafta sonu mesaisi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden, Sezai Karakoç Edebiyat Gençlik Merkezi restorasyon çalışmalarını inceledi.

Diyarbakır'da silah kaçakçılarına operasyon: 4 kişi tutuklandı

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından silah kaçakçılarına yönelik yapılan operasyonda 7 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait 7 adet şarjör ele geçirilirken, olayla ilgili gözaltına alınan 4 şüpheli ise çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı.

Diyarbakır'da şehit aileleri derneğinden Akşener ve Türkkan hakkında suç duyurusu

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Milletvekili Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulunan Türkiye Harp Malûlü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Diyarbakır Şube Başkanı Reşit Can, 'Kendileri bugün Türkiye toprakları üzerinde rahat gezip vekillik yapabiliyorlarsa şehidimin verdiği bedelin hatırına gezebiliyordur' dedi.

Fenomen Benır'dan sürpriz proje

Modellik kariyerinde emin adımlarla ilerleyen, fenomen ve şarkıcı Eve Benır 'Bukalemun' isimli şarkısıyla sevenleriyle buluştu.

DİSKİ su depolarının bakım ve onarımını yapacak

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 4 merkez ilçenin kırsal mahallelerinde bulunan betonarme ayaklı ve gömme su depolarının bakım ve onarımını yapacak.

Diyarbakır'da kadın kooperatifleri ürünleri sergisine yoğun ilgi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve kadın kooperatifleri işbirliğiyle kadınların el emeği göz nuruyla hazırladığı ürünlerin satışa sunulduğu sergi iki gün boyunca vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördü.

Medeniyetler şehrinde sanat karma sergisi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı ve PerceART tarafından organizasyonu yapılan 'Medeniyetler şehrinde sanat karma sergisi' ile 2021-2022 sergi sezonu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Diyarbakır'da sanatseverleri ağırlıyor.

HDP'li yöneticiler de gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında, Diyarbakır, İzmir, Antalya ve Mardin illerinde 19 adrese eş zamanlı operasyon yapıldı. 18 kişinin yakalandığı operasyonda 1 kişi ise aranıyor.

Estetik Uzmanı Dr. Yiğit 'Yaş ve kilo doku deformitelerine ve sarkmalarına neden olur'

Medikal Estetik Hekimi Uzman Dr. Yahya Yiğit, yaş ve kilonun vücudun bazı bölgelerinde sarkmalar ve deformitelere neden olduğunu söyledi. Dr. Yiğit, 'Yaş almaya, kilo alıp vermeye, çevresel faktörlere bağlı olarak doku kayıpları meydana gelir. Bu da yüz, gıdı ve boyun bölgesinde doku deformitelerine ve sarkmalara sebebiyet verir' dedi.

Uzmanlar pandemi döneminde güzellik merkezi seçimine dikkat edilmesi konusunda uyardı

Ülkemizde kadınların en çok sevdiği ve düzenli olarak bakıma gittikleri yerler arasında güzellik merkezlerinin olduğunu belirten Marmara Klinik GüzellikYöneticisi Botan Dalmış, özellikle kozmetik, bakım ve estetik gibi birçok alanda hizmet veren güzellik merkezlerinde pandemi ile birlikte birçok konuda önlem alma zorunluluğu oluştuğunu kaydederek, vatandaşların güzellik merkezi seçimlerinde dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Diyarbakır'da tırın arkasında patenle tehlikeli yolculuk

Diyarbakır'da bir tırın arkasında ilerleyen 3 şahıs hem canlarını hem de trafiği tehlikeye düşürürken, şahısları fark eden tır sürücüsü onları uyararak uzaklaştırdı.

Diyarbakır'da ilginç sonbahar defilesi

Diyarbakır'da gelinlik tasarımı ve üretimi yapan Mehmet Kaymak, doğanın güzelliklerine dikkat çekmek, gelinlik ve benzeri elbiselerin tanıtımını yapmak amacıyla sonbaharın koleksiyonunda ağaç yapraklarından hazırladığı elbiselerin defilesini yaptı. Vatandaşlar tarafından büyük beğeniyle izlenen defilede en dikkat çekilen ise keçi boynuzundan yapılan gelinlik oldu.

MHP İl Başkanı Kayaalp, lösemili çocuklarla bir araya geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Diyarbakır İl Başkanı Cihan Kayaalp, beraberindeki partililerle lösemili hastaları ziyaret etti.

Bağlar Belediyespor yine galip geldi

Bölgesel Amatör Futbol Ligi (BAL) 1. Bölge 2. Grup'ta mücadele eden Bağlar Belediyespor, ikinci hafta karşılaşmasında Seyrantepe Tesisleri'nde ağırladığı Kızıltepe Sportif Faaliyetler'i 2-1 mağlup ederek ikinci sınavından da 3 puanla ayrılarak puanını 6'ya çıkardı.

Diyarbakır'da 3 bin yıllık tarihten esinlenerek üretilen takılar defileyle tanıtıldı

Diyarbakır'da 3 bin yıllık Zerzevan Kalesi'ndeki arkeolojik kazılarda bulunan takılar ve motiflerden esinlenerek üretilen takı koleksiyonu, düzenlenen defile ile tanıtıldı. Zerzevan Kalesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun, sergilenen eserlerin Roma dönemine ait takılar olduğunu ifade ederek, Bu eserler arasında özellikle kolyeler, küpeler, bilezikler, yüzükler ve kemer tokaları önemli bir koleksiyonu oluşturmaktadır. Takılar ve eserler üzerindeki motifler de oldukça çeşitli ve ilgili çekicidir. Bu kapsamda Diyarbakır Olgunlaşma Enstitüsü ve Kazı Başkanlığı işbirliği ile takılar yeniden üretilmişlerdir dedi.

İstihdam lokomotifi Hacıbaba Pastaneleri dünyaya açılmaya hazır

Diyarbakır'da 36 yılı aşkın süredir tatlı sektöründe ün salan ve Türkiye'ye birçok farklı tat kazandıran Hacıbaba Pastaneleri, İstanbul'da 7 katlı fabrikayı tamamlayarak dünyaya açılan kapıyı araladı.

Yolun karşısına geçmeye çalışan 90 yaşındaki vatandaş, otomobil çarpması sonucu öldü

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde, yolun karşısına geçmeyen çalışan 90 yaşındaki vatandaş, otomobil çarpması sonucunda hayatını kaybetti. Plakası öğrenilmeyen araç sürücüsü ise yaklaşık 200 metre ilerde bulunan polis uygulamasında durarak teslim oldu.