Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Sur Belediyesi geleneksel 1. satranç turnuvası başladı

Diyarbakır'ın Sur Belediyesi tarafından tarihi İç Kale içerisinde 2 gün boyunca sürecek 3 ayrı kategorideki satranç turnuvası 15 ilden 96 sporcu, Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdullah Çiftçi'nin katılımıyla başladı.

DİSKİ taziye evlerine suyu indirimli sağlıyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, toplumsal dayanışma ve beraberliği pekiştiren taziye evlerine içme ve kullanma suyunu yüzde 50 indirimle sağlıyor.

Hafıza Odası sergisini açan Ahmet Güneştekin, Bakan Soylu'ya yanıt verirken, teröristlere övgüler yağdırdı

Diyarbakır'da 'Hafıza Odası' ismiyle sergi açan ve sanat eseri olarak tabutları kullanan Ahmet Güneştekin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sorusuna yanıt verirken, Cizre'de öldürülen teröristlere de övgüler yağdırdı.

Diyarbakır'da ünlü modacı Andıç'a yoğun ilgi

Bir dizi etkinlik ve programa katılmak üzere Diyarbakır'a gelen ünlü modacı Cafer Andıç, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

Evlat nöbetindeki baba, kızının dağa kaçırılmasından HDP'yi sorumlu tuttu

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önünde başlattığı evlat nöbeti 782'nci gününde de ilk günkü kararlılıkla sürüyor.

Çüngüş'te Türk Kızılıay'ı hizmet binasının açılışı yapıldı

Diyarbakır'ın Çüngüş ilçesinde Türk Kızılıay'ı hizmet binası açılışı gerçekleştirildi.

Uzmanlardan cilt koruyucu bakım önerileri

Cilt bakımının insanlar için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirten uzmanlar, bazen bunun için fırsat bulamayanların cilt bakımını ihmal ettiğini dile getirdi. Marmara Klinik Güzellik Uzman Estetisyeni Hira Dalmış, 'Bakımsız bir ciltte zaman geçtikte sorun çıkarmaya başlar. Korunmadığı zaman, daha hızlı bir şekilde yaşlanma gösterir. Bunun içinde cilt koruyucu bakım önerilerini bilmekte fayda vardır' dedi.

Vali Karaloğlu talimat verdi, Ergani'de dev projeler başladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla Ergani ilçesini şantiye alanına dönüştürecek dev projeler başlatıldı.

Mineraller, kayaçlar, ve fosillerin gizemi

Dicle Üniversitesi Çocuk Eğitimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen ve Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Maden Mühendisliği bölümünün katkılarını sunduğu 'Mineraller, Kayaçlar ve Fosillerin Gizemi' adlı atölye çalışması gerçekleştirildi.

Sabırsızlık Zamanı Türkiye prömiyeri Boğaziçi Film Festivalinde

Oyuncu ve yönetmen Aydın Orak'ın yazıp yönettiği Sabırsızlık Zamanı filmi dünyanın en büyük film festivallerinden Varşova Film Festivali Ana Yarışma'da büyük beğeniyle karşılanmıştı. Türkiye prömiyerini ise 23 ve 25 Ekim tarihlerinde Boğaziçi Film Festivali yarışma bölümünde yapacak.

Havanın soğumasıyla Anzele suyunda çocukların yerini balıklar aldı

Yaz ayları boyunca sıcaktan bunalan çocukların uğrak mekanı olan Anzele suyunda kış aylarının gelmesiyle çocukların yerini balıklar aldı.

Evlat nöbetindeki anneden oğluna Kürtçe 'teslim ol' çağrısı

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen ailelerin HDP Diyarbakır il binası önündeki evlat nöbeti 781'inci gününde de ilk günkü kararlılıkla sürerken, Türkçe bilmediği için Kürtçe konuşan anne, oğluna Kürtçe 'teslim ol' çağrısında bulundu.

En iyi özel eğitim kurumları ödülü Radikal Okulları'nın oldu

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da üçüncüsü düzenlenen ve ünlü sunucular Afrikalı Ali ile Özlem Demir'in sunuculuğunu yaptığı 'Altın Toprak' ödül gecesinde ödüller sahiplerini bulurken, eğitimde aldığı radikal karar ve yaptığı çıkışlarla yılın en iyi özel eğitim kurumları ödülü Radikal Okulları'na verildi. Ödülü Radikal Eğitim Kurumları Genel Müdürü Lokman Yetiz aldı.

Diyarbakır kış aylarında 1 milyon 200 bin çiçekle renklenecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kışlık mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında farklı türlerde çiçek üretimine başladı.

TGB'li gençler evlat nöbetindeki ailelerle buluştu

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından zorla dağa kaçırıldığı iddiasıyla 781 gündür HDP il binası önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Dilek Çınar, 'Biz öyle İstanbullardan Diyarbakır'a gelip HDP PKK'yla görüşüp giden Ekrem İmamoğlu'na benzemeyiz. Bizim yerimiz Diyarbakır annelerinin yanıdır' dedi.

Diyarbakır Altın Toprak Ödülleri gecesine yoğun ilgi

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da üçüncüsü düzenlenen 'Altın Toprak' ödül gecesinde ödüller sahiplerini bulurken, geceye yoğun ilgi gösterildi.

Altın Toprak Ödülleri sahiplerini buldu

Meya Ajans tarafından Diyarbakır'da üçüncüsü düzenlenen 'Altın Toprak' ödül gecesinde İhlas Haber Ajansı (İHA) yılın en iyi haber ajansı ödülüne layık görülürken, ünlü modacı Recep Demiray tarafından düzenlenen ve ünlü mankenlerin podyuma çıktığı defilede yılın en iyi özel eğitim kurumu olarak Radikal Okulları, yılın en başarılı ünlülerin moda kumaşçısı Cafer Andıç seçildi.

15 yıllık firari operasyonla yakalandı

Diyarbakır'da 15 yıldır 'Tasarlayarak adam öldürme' suçundan aranan ve 25 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan M.M. operasyonla yakalandı.

GIDABİRDER Diyarbakır temsilciği Açıldı

Gıda Mühendisleri Derneği (GIDABİRDER) Diyarbakır temsilciliği faaliyete başladı.

Toplam 8708 haber.