Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da Cumhuriyetin 98. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır'da da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle coşkuyla kutlanırken, törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, 'Cumhuriyeti gözümüz gibi korumak, bir seçenek değil, hepimiz için tek yoldur. Onu yüceltmek, onunla birlikte yücelmektir' dedi.

Türkiye'nin 3 gururundan 2'si Diyarbakır'dan

Google'nin eski Ceo'su Schmidt Futures ile Oxford Üniversitesi dünyanın en parlak 100 öğrencisini seçti. Türkiye'den 3 kişi programa girmeye hak kazanırken, bu öğrencilerin 2'si Diyarbakır'dan çıktı.

Araç satış uzmanı Tokmak, araç alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarılarda bulundu

Araç satış uzmanı Murat Tokmak, araç alırken dikkat edilmesi gereken konular hakkında uyarılarda bulundu. Doğru araç seçimi yapmak için dikkat edilmesi gereken pek çok unsur bulunduğunu belirten Tokmak, sıfır veya ikinci el alınacak araçlarda dikkat edilecek unsurların farklı olmakla birlikte istenen özellikleri karşılaması gerektiğini dile getirdi.

9 yıllık hasreti bebekle taçlandıran çift, ikiz gebelikle ikinci sevinçlerini yaşadı

Çocuk hasreti çeken ve 9 yıl aradan sonra Medine isimlerini verdikleri bebekle bu hasreti taçlandıran çift, ikinci sevinçlerini ikiz gebelikle yaşadı.

Diyarbakır'ın kadın balıkçısı

Diyarbakırlı Rukiye Bakış, yıllardır yaz kış demeden, çocuklarına bakmak, ev ekonomisine katkı sağlamak için pazarda balık satıyor. Sabahın erken saatlerinde tezgahının başına geçen ve akşama kadar balık satan Rukiye Bakış, haftanın 6 günü bu işi yaparak geçimini sağlıyor.

160 metre uzunluğunda Türk bayrağı ve fener alayı Diyarbakır halayı ile devam etti

Diyarbakır'da Cumhuriyet'in 98'inci kuruluş yıl dönümü 160 metre uzunluğunda Türk bayrağı ve fener alayı, halayla devam etti.

Diyarbakırlı kuyumcudan darphaneye altın önerisi

Diyarbakır'da 30 yıla yakındır kuyumculuk yapan Yüksel Gold Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yüksel, vatandaşların dolara yönelmesinin kendilerini rahatsız ettiğini belirterek, bunun engellenebilmesi için 1 kilogram has altından 14 gram altın alınmasında maliyetin düşürülmesi adına darphaneye çağrı yaptı.

Çocuklara renkli Mevlid-i Nebi etkinliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mevlit Nebi Haftası dolayısıyla çocuklara yönelik 'Mevlid-i Nebi Çocuk Şenliği' programı düzenlendi.

Motor tutkunları, Cumhuriyetin 98'nci yıl dönümü için Türk bayraklarıyla Diyarbakır'ı turladı

Diyarbakır'da motor tutkunları bir arala gelerek, Cumhuriyetin 98'nci yıl dönümünde Türk bayraklarıyla kenti turlayıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu vatandaşlarla kutladı.

Hazro Millet Bahçesine kavuşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazro'da bir süre önce yapımına başlanılan 32 bin metrekarelik Millet Bahçesi'nde çalışmalar sürüyor.

Uzmanlar Rusya'da sınavsız üniversite okumanın avantajlarını açıkladı

Marmara Yurtışı Eğitim Danışmanlığı yetkilisi Botan Dalmış Rusya'da sınavsız üniversite okumanın avantajları hakkında bilgi verdi.

Sağlıklı Beslenme Danışmanı Özkuş önemli tavsiyelerde bulundu

Sağlıklı Beslenme Danışmanı İlknur Özkuş, beslenme ve zayıflama hakkında önemli ipuçları verdi.

Forum Diyarbakır'dan eğitime anlamlı destek

Diyarbakır'ın ve bölgenin göz bebeği olan yenilikçi ve modern alışveriş merkezi Forum Diyarbakır eğitime verdiği destekler ile de sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştiriyor.

AK Parti 'Teşkilat Akademisi' devam ediyor

AK Parti Genel Merkez AR-GE ve Eğitim Başkanlığı tarafından 'Bu Hikayenin Kahramanı Sensin' teması ile düzenlenen 'Teşkilat Akademisi' 30-31 Ekim tarihlerinde Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Kilis, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta düzenlenecek eğitimlerle devam edecek. İki gün boyunca sürecek eğitimlere tüm teşkilat mensupları katılım gösterecek. Düzenlenen eğitimler sayesinde Türkiye'nin tamamında yaklaşık 93 bin parti yöneticisi için eğitim atağı başlatılacak. AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, 'Tarihin en önemli seçimi olan Haziran 2023 seçimlerine büyük bir güçle, emin adımlarla hazırlanmaya devam ediyoruz. Hafta sonu yapılacak olan eğitim çalışmaları, yaptığımız teşkilat çalışmalarına büyük bir katkı sunacaktır' dedi.

Diyarbakır'da KOM ekiplerinden operasyon: 11 tutuklu

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çeşitli suçlardan 7'si cezaevinde 30 şüpheliye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 5'i tutuklanırken, 6'sının cezaevinde tutuklu olduğu bildirildi. 18 şüpheli ise serbest bırakıldı.

Dicle'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, düzenlenen törenle kutlandı.

Terör örgütü PKK'nın dağa kaçırdığı ağabeyi için annesiyle nöbette

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnişi 787'nci gününde de devam ediyor. Kaçırılan ağabeyi için annesiyle nöbet tutan Rojbin Çiftçi, ağabeyini HDP ve PKK'dan istedi.

DİSKİ Diyarbakırlılara günlük 270 bin ton ucuz ve sağlıklı su ulaştırıyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, günlük ortalama 270 bin ton kaliteli, ucuz ve sağlıklı suyu Diyarbakırlılara ulaştırıyor.

Yenişehir'e bir ödül daha

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Türkiye Belediyeler Birliği'nce düzenlenen 'Sürdürülebilir Ulaşım Fikir ve Uygulama Yarışması'nda Yeşil Kuşak ve Akıllı Bisiklet Durağı Projesi ile ödüle layık görüldü.