Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbakır'da 349 ağaç toprakla buluşturuldu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar ilçe sınırlarında yer alan Abdulkadir Aksu Caddesi'ne farklı türlerde 349 ağaç dikti.

Meyve suyu kutusu içinde 975 bin lira değeri olan 65 cep telefonu ele geçirildi

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ticari bir takside yapılan aramada 975 bin lira değerinde 65 adet cep telefonu ele geçirildi.

DTSO Başkan adayı Karagöz, seçim öncesi esnafla bir araya geldi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanlığına 'mavi' listeden aday olan Musa Karagöz, seçime sayılı günler kala Bismil'de esnafla bir araya geldi.

Çermik'te trafik kazası: 3 ölü, 8 yaralı

Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde 3 aracın karıştığı trafik kazasında 3 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi yaralandı.

Terör örgütü PKK mağduru ailelerin evlat nöbeti bin 122'inci gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 122'inci gününde kararlılıkla devam ediyor.

Yurt dışında gördü, Lice'de milyonluk 'Pomeranian' çiftliği kurdu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde yaşayan Engin Zengin, 2018 yılında yurtdışı seyahatinde beğendiği 'pomeranian' cinsini almak isterken ve cinsin değerli olduğunu öğrendikten sonra eğitimlerini tamamlayarak ilçede 1 milyon 300 bin liralık yatırımla çiftlik sahibi oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'a geliyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, 8-16 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 'Sur Kültür Yolu Festivaline' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı davet ettiğini ve Erdoğan'ın da bu daveti kabul ettiğini söyledi.

Diyarbakır'da işitme engelli öğrenciler unutulmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 23-29 Eylül 'Uluslararası İşitme Engelliler Haftası' dolayısıyla işitme engelli öğrencilere okula dönüş setleri ve kırtasiye malzemeleri hediye etti.

DİSKİ kış öncesi kentte çalışmalarını sürdürdü

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış ayları öncesinde altyapı konusunda herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bismil'de 22 kilometrelik asfalt çalışması başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Bismil ilçesinde devam eden asflat çalışmaları denetledi.

Evlat nöbetindeki anne: '2 evlat hasretini birden çekiyorum'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti, bin 121'inci gününde kararlılıkla sürüyor.

Dicle Üniversitesi'nde Arjantin'den gelen öğretim üyeleri seminer verdi

Dicle Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde bir hafta süren farklı konu başlıklı sunumlar gerçekleştirildi.

Bir berberde 24 yıllık 2 ayrı dünya

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde 47 yaşındaki berber Hasan Mansur Mustafaoğlu, dükkanının bir tarafını ticari amaçlı, diğer tarafını ise iç duygularını dışa yansıtması için atölye olarak kullanıyor.

Diyarbakır'da ihtiyaç sahipleri talep etti, 7 yılda 3077 hastaya evde hizmet verildi

Diyarbakır Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi bünyesinde 2015 yılında kurulan Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Bölümü ile 7 yılda 3077 hastaya diş ve ağız sağlığı hizmeti verildi.

İşçileri taşıyan traktör ile kamyon çarpıştı: 1 ölü, 6 yaralı

Diyarbakır-Mardin karayolunda tarım işçilerini taşıyan traktör ile kamyonun çarpıştığı kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı.

Evlat nöbetindeki aileler seslerini duyurdukça katılımlar devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır'da HDP il binası önünde bin 120 gündür eylem yapan ailelerin sayısı 312'ye ulaştı.

DİSKİ'den kırsal mahalleye kesintisiz içme suyu

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yürüttüğü çalışmayla Kocaköy ilçesi Boyunlu Mahallesine 24 saat kesintisiz, kaliteli ve çeşmeden içilebilir su sağladı.

Türkiye'de yılda yaklaşık 2 bin 500 yeni doğan bebeğe işitme tanısı konuluyor

Sağlık Bakanlığının verilerine göre ülkemizde her yıl yeni doğan yaklaşık 2 bin 500 bebeğe işitme engeli tanısı konuluyor. Uzmanlar, yeni doğan bebeklere en geç 3 gün içerisinde işitme testi yapılması gerektiğini belirterek, ailelerin bu konuda dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı.

Diyarbakır'da 250 öğrenciye uygulamalı trafik eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı işbirliğiyle trafik bilincinin oluşması amacıyla öğrencilere eğitim verdi.