Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

İşitme engelli bireylerin sesi olmak için eğitim alıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan işaret dili kursuna katılan vatandaşlar, işitme engellilerin sesi olmak için eğitim alıyor.

Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti bin 110'uncu gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti, bin 110'uncu gününde kararlılıkla sürüyor.

Sur Kaymakamı Solak, gençlik merkezinde kursiyerlerle bir araya geldi

Diyarbakır'ın Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Gençlik ve Sanat Merkezinde çocuk ve genç kursiyerler bir araya gelip yakın ilgi gösterdi.

Bağlar Belediyesi seferber oldu, tahrip yollar yenileniyor

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince tahrip olan yollar yenileniyor, sokak araları parke taşlarıyla döşeniyor.

Diyarbakır'da STK'lardan DTSO'nun erken seçim kararına tepki

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası'nın mevcut yönetiminin 2 Ekim'de seçim kararı almasına kentte faaliyet yürüten Sivil Toplum Kuruluşları, süreci keyfi uygulama ve kaybetme telaşıyla alınan baskın seçim kararı olarak değerlendirip, bu duruma tepki gösterdi.

Saklama kabında uyuşturucu taşıdılar, uygulamada yakayı ele verdiler

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde saklama kabında uyuşturucu taşımak isteyen şüpheliler, uygulama noktasında yakayı ele verdi. Gözaltına alına iki şüpheliden biri tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Beslenme çantasında paketlemeye dikkat: 'Alüminyum folyo, streç sarmak plastik ve ağır demir geçişine neden olabilir'

Yeni eğitim-öğretim dönemiyle birlikte ebeveynler, okulların açılmasıyla çocuklarının beslenme çantalarını hazırlıyor. Hazırlanan beslenme çantalarında paketlemede kullanılan malzemelerdeki tehlikeye dikkat çeken Diyetisyen Şilan Alyamaç, Alüminyum folyo, streç sarmak plastik ve ağır demir geçişine neden olabilir' dedi.

Diyarbakır'da kanser hastaları son nükleer tıp teknolojileriyle şifa buluyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nükleer Tıp Bölümünde diferensiye tiroid kanseri, prostat kanseri, nöroendokrin tümör ve hipertiroidi hastalıkları tedavi ediliyor. Her ay yaklaşık 2 bin sintigrafik görüntüleme ve 800 PET/CT görüntülemesinin yapıldığı bölümde, 15 hipertroid tedavisi, 50 civarı troid ca tedavisi, 25 civarı Lutesyum177 tedavisi uygulanıyor.

Otomobiller kavşakta kafa kafaya çarpıştı: 2 yaralı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesinde kavşakta iki otomobil kafa kafaya çarpıştı. Araçların yol kenarına savrulduğu kazada 2 kişi yaralandı.

22 meslek kursunda eğitim gören 1300 gencin 200'ü istihdam edildi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, Başvur, Eğitim Al, İş Kapısını Aralayalım sloganıyla başlatılan Yenişehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim (YESMEK) projesi çerçevesinde düzenlediği kurslardan mezun olan kursiyerlerin işe yerleştirilmelerini YESMEK İstihdam Lansman Toplantısı ile kutladı.

Bağlar'da KPSS sınavı nedeniyle iki semt pazarının yeri değiştirildi

Pazar günü yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) nedeniyle Bağlar'da aynı gün kurulacak iki semt pazarın yeri Bağlar Belediyesi'nce değiştirildi.

Yeşilçam'ın 'Şoför Nebahat'ı Diyarbakır'da hayat buldu

Diyarbakır'ın ilk minibüs şoförü Sinem Sibel Sun, direksiyon başına geçti, görenler şaşırsa da, sempatikliğiyle beğeni aldı.

DİSKİ'den arızalara anında müdahale

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Kayapınar ilçesi Talaytepe mahallesinde içme suyu hattındaki arızayı kısa sürede giderdi.

Zabıta ekiplerinden okul servislerine denetim

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla okul servis araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi.

PKK mağduru aileler bin 109 gündür evlat nöbetinde

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini bin 109 gündür kararlılıkla sürdürüyor.

Rahim gençleştirme aşısıyla tüp bebek tedavisinde başarı

Diyarbakır'da özel bir hastanede görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, rahim gençleştirme aşısıyla tüp bebek tedavisinde başarı şansının arttığını söyledi.

TOKİ'nin dev sosyal konut projesi sektör temsilcileri ve vatandaşları heyecanlandırdı

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinin detaylarını geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştı. Dar gelirli aileler için TOKİ, tek seferde 250 bin konut inşa edecek. Sektör temsilcileri, inşa edilecek olan konutların inşaat sektörüne nasıl bir etki oluşturacağına dair değerlendirmede bulunurken, vatandaşlar ise bu projeden dolayı heyecanlandıklarını söyledi.

6 milyon liralık kaçak ürün taşıyan kargo aracı jandarmanın gözünden kaçmadı

Diyarbakır'da jandarma ekiplerince şüphe üzerine durdurulan kargo firmasına ait bir kamyonda 6 milyon lira değerinde kaçak ürün ele geçirildi.

Kumanyadan yemek yiyen 5 bin öğrenciden 45'i zehirlendi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kırsal ve ilçe merkezlerinde okuyan öğrenciler okulda öğle yemeği sonrasında 45 öğrenci kusma, karın ağrısı, baş dönmesi ve ishal şikayetleri nedeniyle Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu.