Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Meteoroloji uyardı: Diyarbakır'da bunaltıcı sıcaklar düşüyor

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü, Diyarbakır'da 22 Eylül'den itibaren hava sıcaklıklarının azalacağını duyurdu.

Bağlar ilçesinde 13 caddenin açılışı yapıldı

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Bağlar ilçesinde 160 bin ton asfalt kullanılarak yapımı tamamlanan 13 caddenin açılışını gerçekleştirdi. Vali Su, Ersin Tatar Parkı'nda yapılan törende yaptığı konuşmada, ülkenin her yerinde olduğu gibi Diyarbakır'da da her alanda kamu hizmetlerinin son sürat devam ettiğini söyledi.

Vali Su, Bağlar ilçesinde muhtarlarla bir araya geldi

Diyarbakır Valisi ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ali İhsan Su Bağlar İlçe değerlendirme toplantısında muhtarlarla bir araya geldi, istek ve taleplerini dinledi.

Diyarbakır'da 4 otobüs güzergahında düzenleme yapıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bazı hatlarda düzenleme yaparak hizmete sundu. Ulaşım Daire Başkanlığı, vatandaşların hastane, eğitim, sağlık, ticari ihtiyaçlarını rahat ve güvenli bir şekilde sağlaması amacıyla oluşturduğu toplu ulaşım ağı hizmet vermeye devam ediyor.

Terör mağduru Diyarbakırlı baba 8 yıldır oğlunun peşinde

Terör örgütü PKK ve siyasi uzantısı HDP tarafından çocuklarının dağa kaçırıldığını ileri süren ailelerin Diyarbakır'daki evlat nöbeti bin 112'nci gününde.

Diyarbakır'da 100 bisikletçi hareketli yaşamak için pedal çevirdi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi 16-22 Eylül tarihlerinde 'Avrupa Hareketlilik Haftası'' çerçevesinde Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bisiklet gruplarının üyeleriyle ''hareketli yaşamak için pedal çevir'' etkinliği düzenledi.

Terörden arındırılan ilçede kadınlar el emeği göz nuru ürünler üretip meslek sahibi oluyor

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin 2015'teki saldırılarında bir süre kapalı kalan Sur Kaymakamlığı bünyesindeki Aile Destek Merkezinde (ADEM) kadınlar, el emeği göz nuru ürünler yapıp aile geçimine katkıda bulunuyor.

Kesisiz kanser ameliyatı bölgede ilk kez Diyarbakır'da gerçekleşti

Diyarbakır ve bölgede ilk kez TAMİS ameliyatı, kesisiz özel aparatlarla makattan gerçekleşti, hasta 24 saatte taburcu oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi yeni yetenekleri keşfediyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şehir Tiyatroları bünyesinde ücretsiz açtığı Hızlandırılmış Tiyatro ve Drama kursları devam ediyor.

12. Diyarbakır Karpuz Festivali 21 Eylül'de başlıyor

Diyarbakır'da eğlenceli etkinliklerle düzenlenecek 12. Karpuz Festivali 21 Eylül'de Dağkapı Meydanında gerçekleştirilecek.

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali başlıyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin paydaşlığında düzenlenecek olan Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali, ikinci yılında sinemaseverlerle buluşmaya hazırlanıyor.

DTSO Başkan adayı Karagöz'den mevcut yönetimin erken seçim kararına tepki

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, geçtiğimiz günlerde 2 Ekim'de yapılacak seçime 'Mavi liste' ile gireceklerini açıklarken, DTSO'nun açıkladığı seçim tarihinin erken olmasına tepki gösterdi.

Diyarbakır havalimanında nefes kesen anlar: Film sahnesini aratmayan tatbikat gerçekleştirildi

Diyarbakır havalimanında AFAD, DHM, Emniyet, 112 Acil Servis işbirliği ile KBRN (Kimyasal, biyolojik, radyolojik nükleer) olaylarında alınacak önlemler için ortak koordinasyon ile film sahnesini aratmayan senaryonun tatbikatı başarıyla gerçekleştirildi.

Bir oğlu şehit edilen diğeri ise dağa kaçırılan anne bin 111 gündür evlat nöbetinde

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerim evlat nöbeti bin 111. gününde kararlılıkla sürdürüyor.

Diyarbakır'da kozmetik fabrikasında 3 ayda ikinci yangın: 10 kişi dumandan etkilendi

Diyarbakır OSB'de bulunan Lila kozmetik fabrikasında 3 ayda ikinci kez yangın çıktı. Dumandan etkilenen 10 kişi hastaneye sevk edildi.

Diyarbakır'da 4. kattan düşen küçük kız ağır yaralandı

Diyarbakır'da 4. kattan beton zemine düşen 4 yaşındaki çocuk ağır yaralandı.

İşitme engelli bireylerin sesi olmak için eğitim alıyorlar

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan işaret dili kursuna katılan vatandaşlar, işitme engellilerin sesi olmak için eğitim alıyor.

Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti bin 110'uncu gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinin evlat nöbeti, bin 110'uncu gününde kararlılıkla sürüyor.

Sur Kaymakamı Solak, gençlik merkezinde kursiyerlerle bir araya geldi

Diyarbakır'ın Sur Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Gençlik ve Sanat Merkezinde çocuk ve genç kursiyerler bir araya gelip yakın ilgi gösterdi.