Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

On parmağında on marifet

Diyarbakır Yenişehir Belediyesinin kadın antrenörlerinden Sevcan Bozan, yaptığı çalışmalarla adından söz ettiriyor. 27 yaşındaki antrenör, bir yandan Diyarbakırlı çocuklara halk oyunları eğitimi verirken, diğer yandan da özel etkinliklerde hem bando çalıyor hem futbol hakemliği, yapıyor hem de tiyatro ve müzikle de ilgileniyor.

Aileler evlatlarını bin 118 gündür HDP'den istiyor

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 118. gününde kararlılıkla sürdürüyor.

Diyarbakır polisi uyuşturucuya ve uyuşturucu tacirlerine göz açtırmıyor

Diyarbakır polisinin bir süredir takip ettiği ve içinde uyuşturucu madde taşınabileceği değerlendiren aracı durdurarak arama yaptı. Yapılan aramada 68 parça halinde 52 kilo 200 gram skunk madde ele geçirilirken, araçta bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Biroğlu, DTSO 3. grup meslek komitesi adaylığını açıkladı

İş adamı Mahmut Biroğlu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimleri için 3. grup meslek komitesinde aday olduğunu açıkladı.

Diyarbakır merkezli dev veri avı operasyonunda 10 hacker yakalandı

Diyarbakır merkezli 7 ilde düzenlenen 'Veri Avı Operasyonunda' 10 hacker gözaltına alındı.

Önümüzdeki yüzyıl içerisinde kalp yetmezliği pandemisi bekleniyor

Teknolojinin gelişmesiyle birçok hastalığın tedavi edilmesi yaşam sürecini uzattı. Uzmanlar, önümüzdeki yüzyıl kalp yetmezliği pandemisi başlayabileceğini açıkladı.

Ailelerin evlat nöbeti gece de devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan aileler, gece saatlerinde de eyleme devam ediyor.

Diyarbakır'da silahlı saldırı: 1 yaralı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı.

AK Parti heyeti Diyarbakır'da STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle buluştu

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları' programı çerçevesinde Diyarbakır'a geldi. Yazıcı ve beraberindekiler, bir otelde sivil toplum kuruluşları (STK) temsilcileri ve kanaat önderleriyle bir araya geldi.

Otobüsün kapısına üstü sıkışan kadın canından oldu

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde durakta halk otobüsünden inerken kıyafeti kapıya sıkışan kadın, aracın altında kalarak hayatını kaybetti. Kaza anı bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı evlat nöbetindeki ailelerle bir araya geldi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, beraberindeki heyetle birlikte çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerini ziyaret etti. Yazıcı, Bu çocuklar Türk milletinin çocuklarıdır, bu olayda hassasiyetimiz son bulana kadar devam edecek' dedi.

AK Parti heyeti Diyarbakır'a çıkarma yaptı

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, 'Bugün terör örgütü Türkiye'de icrai faaliyette bulunan bir siyasi parti üzerinde bir anlamda tabiri caizse vesayetçi bir etki vurgulamaktır. Dolayısıyla HDP bu bağlantıyla kendini arındırmadıkça Türkiye'nin belli sorunlarının aşılması konusunda muazzam bir engel olduğu görülmektedir' dedi.

Diyarbakır İl Müftüsü İmamoğlu, camide çocuklarla bir araya geldi

Diyarbakır İl Müftülüğünce Biz Bir Aileyiz, Cuma Akşamı Ailece Camideyiz programı düzenleniyor.

Vali Ali İhsan Su, yol yapım çalışmasını denetledi

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su, Şanlıurfa Yolu ve Elazığ Bulvarı'nı birbirine bağlayan Necmettin Erbakan Bulvarı'nda devam eden asfalt serim çalışmalarını inceledi.

Yenişehir'de bağımlılıkla ortak mücadele

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, bağımlılıklara yönelik olarak koruma, önleme ve rehabilitasyon alanlarında mücadele faaliyetlerinin yürütülmesi amacıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile iş birliği protokolü imzaladı.

Evlat nöbetindeki babadan oğluna çağrı: 'Etrafına bak, HDP'li vekillerin çocukları var mı?'

Terör örgütü PKK ve ailelerin iddiasına göre HDP mağduru ailelerin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti bin 117'inci gününde.

Diyarbakır Kuyumcular Odası'ndan demokrasi örneği: Semt başkanlığı kuruldu, yetkiler verildi

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, 450'den fazla üyeleri olan odanın sorunlarının hızlı çözümü için semt başkanlığı sistemini hayata geçirdi.

Kulp-Muş karayolu tehlike saçıyor

Diyarbakır'ın Kulp ilçesini Muş'a bağlayan karayolunun 25. kilometresinde geçtiğimiz kış mevsiminde meydana gelen heyelanda düşen kaya parçalarının temizlenmemesi ve yeterli önlem alınmaması tehlike saçıyor.

10 yaşında çekiç sesine kulak verdi, 35 yıldır deri mont onarıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde günümüzde unutulmaya yüz tutmuş mesleklerden biri olan deri mont tamirciliğini 35 yıldır el emeği ile yapan Mehmet Çetin, kış aylarının yaklaşmasıyla deri mont tamiri sezonunun açıldığını söyledi.