Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

'Alakart operasyonu'nda 13 gözaltı: Örgüt liderinin 80 yıl kesinleşmiş cezası var

Diyarbakır Emniyeti Dolandırıcılık Büro Ekipleri, Diyarbakır merkezli 3 ilde başlattığı 'Alakart operasyonu'nda aralarında 80 yıl kesinleşmiş cezası bulunan sözde örgüt lideriyle birlikte 13 şüpheli gözaltına alındı.

Eşini öldürüp kayıp ilanı vermişti, 2 yıl sonra korkunç gerçek ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde eşini öldürüp aile ferleriyle birlikte gömdükten sonra kayıp ilanı veren koca ile birlikte ona yardım eden 3 şüpheli aradan geçen 2 yıl sonra yakalandı. Korkunç gerçeğin ortaya çıkmasından sonra 4 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali'nin yarışma filmleri ve emek ödülleri açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin paydaşlığında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali'nin yarışma filmleri ve emek ödülleri açıklandı.

Bağlar Belediyesi'nin kursuna katılan 38 öğrencinin tamamı üniversiteli oldu

Diyarbakır'da Bağlar Belediyesi tarafından açılan konservatuvar kurusuna bu sene katılan 38 öğrencinin tamamı üniversiteli oldu.

Diyarbakır'da Bursaspor alarmı

Bu hafta sonu Diyarbakır'da oynanacak Amedspor-Bursaspor maçı öncesinde kentte alarm verildi. İl Spor Güvenlik Kurulu tarafından rakip takım taraftarlarının mücadeleye alınmaması kararlaştırıldı.

Kulp'ta hayvan içme suyu göletinin bakımı tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kulp ilçesi kırsal Zeyrek Mahallesi'nde daha önce inşa edilen Hayvan İçme Suyu (HİS) göletinin bakım-onarımını tamamladı.

Türk Hava Yolları, kapı arızalı diyerek yolcuların bir kısmını uçağa almadı

Diyarbakır'dan Ankara'ya gitmek isteyen yolcular, Türk Hava Yolları'nın, kapı arızası nedeniyle yolcuların yarısını uçağa almamasını şaşkınlıkla karşıladı. Mağdur olan yolcular, kalkan uçağın ardından bakakaldı.

Dicle ilçesinde İlköğretim Haftası coşkuyla kutlandı

2022-2023 eğitim, öğretim yılının açılmasıyla birlikte ders başı yapan öğrenciler, tatil sonrası okullarına kavuşmanın mutluluğunu yaşarken, her yıl geleneksel olarak gerçekleşen ilköğretim haftası Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde coşkuyla kutlandı.

Eşini öldürdü ardından kayıp ilanında bulundu: Gerçek ise yıllar sonra ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde 9 Kasım 2020'de eşini öldüren şüpheli hedef saptırmak emniyete gidip kayıp ihbarında bulundu. Gerçek ise yıllar sonra aile içi namus cinayeti olarak ortaya çıktı.

Diyarbakır annelerinin oturma eylemi ilk günkü gibi sürüyor

Çocuklarının terör örgütü PKK mensupları tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin direnişi ilk günkü gibi bin 114'üncü gününde de sürüyor.

Bakan Soylu, Diyarbakır'da etkisiz hale getirilen teröristlerin 'sarı torbalı' fotoğrafını paylaştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyarbakır'da devam eden 'Eren Abluka-34' operasyonu çerçevesinde etkisiz hale getirilen 3 bölücü terör örgütü mensubunun 'sarı torbalı' fotoğrafını paylaştı.

Sezaryen doğumdan sonra 'skar defekti' hastalığına dikkat: Gebe kalma ihtimalini düşürüyor

Diyarbakır'da Memorial Hastanesinde görevli Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Ali Emre Tahaoğlu, İstmosel (skar defekti) hastalığının kadınlarda sezaryen doğumdan sonra gebe kalma ihtimalini düşürdüğünü söyledi.

Dolandırıcılığın böylesi: Hedef, kurum ve daire başkanları üzerinden kuyumcular

Diyarbakır Sarraflar ve Kuyumcular Odası (DİKO) Başkanı Mehmet Yüksel, son dönemlerde kentte kurum amirlerinden dair başkanlarına, akademisyenlerden savcılara kadar birçok meslek grubunda görev yapan şahsiyetlerin referans gösterilerek kuyumcuların mağdur edildiğini kaydedip uyarıda bulundu.

Kulp'ta Gaziler Günü törenle kutlandı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü Kulp Kaymakamlığı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Diyarbakır'da sağlıksız peynir üretimi yapılan imalathane mühürlendi

Diyarbakır'da vatandaşlardan gelen ihbarı değerlendiren Bağlar Belediyesi, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile emniyet ekipleri, koordineli çalışarak sağlıksız koşullarda peynir üretimi yapılan kaçak imalathaneye baskın düzenledi.

Diyarbakır'da alacak verecek meselesi kanlı bitti: 3 ağır yaralı

Diyarbakır'da bir grubun alacaklılarının evini bastığı silahlı kavgada 3 kişi ağır yaralandı.

Evlat nöbetinin 80'ıncı gününde kardeşine seslendi, 4 yıl sonra müjdeli haberi aldı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde evlat nöbetinin 80'ıncı gününde kardeşi için oturma eylemine dahil olan Hüseyin Aytekin ve ailesi 4 yıl sonra müjdeli haberi aldı.

Dicle Üniversitesi kurduğu stantlarla yeni öğrencilerini karşıladı

Dicle Üniversitesi, il dışından gelen yeni öğrencilerini kenttin farklı noktalarında kurduğu stantlarla karşıladı.

PKK mağduru anneden oğluna çağrı: 'Bu acı sen geldiğinde son bulacak'

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 113'üncü gününde kararlılıkla sürüyor.