Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Gönüllüler bir araya geldi, 200 öğrenciye kırtasiye desteğinde bulundu

İstanbul'dan Diyarbakır'a gelen hayırseverler, Ergani'de beş köy okulunu ziyaret ederek, öğrencilere kırtasiye malzemesi ve çanta yardımında bulundu.

Gre Fılla kurtarma kazıları, Göbeklitepe'nin çağdaşını açığa çıkarıyor

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesi yakınlarında yer alan Gre Fılla kurtarma kazıları ile Kocaeli Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Göbeklitepe'nin çağdaşını açığa çıkarıyor.

Evlat nöbetine 5 aile katıldı sayı 309'a yükseldi

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, evlat nöbetini bin 116. gününde kararlılıkla sürdürüyor.

'Hoş geldin Bebek' projesinden 300 aile faydalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, hastanelerde doğum yapan kadın ile bebeklerin ihtiyacını karşılamak amacıyla başlattığı 'Hoş geldin Bebek' projesinden 300 kişi faydalandı.

DTSO başkan adayı Musa Karagöz'den, Amedspor taraftarına sağduyu çağrısı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, 2 Ekim'de yapılacak seçime mavi liste ile gireceklerini açıklamıştı. 25 Eylül Pazar günü Yeni Diyarbakır Stadyumu'nda oynanacak Amedspor-Bursaspor maçı öncesi iş adamı Karagöz, önceki yıllarda yaşanan gerilimin bu müsabakada yaşanmaması için Amedspor taraftarına sağduyu çağrısında bulundu.

Uzman psikolog uyardı: 'Ailelerin kendi kaygıları öğrencilerde başarısızlık duygusu ve ödevlere karşı dirençlere neden oluyor'

Diyarbakır'da Memorial Dicle Hastanesinde görevli Uzman Psikolog Olcay Geçgel, okulların açılmasıyla beraber yeni okula başlayan öğrencilerin ödev yapmama veya kaygılı davranmalarının nedenini açıkladı.

Uyuşturucu ticaretinden 21 yıl hüküm giyen zanlı operasyonla yakalandı

Diyarbakır'da uyuşturucu madde ticareti yapmaktan dolayı 21 yıl 10 ay kesinleşmiş cezası olan M.Ş.U., JASAT tarafından yapılan operasyonla yakalandı.

Zooloji profesöründen Suriye üzerinden Türkiye'ye 'Asya Kaplan Sivrisineği' uyarısı

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, son günlerde Türkiye'de hava sıcaklarının normalinin üzerinde seyrinden ötürü cins sivrisinek vakalarında hastanelere başvuruların arttığına dikkat çekerek, popülasyonu artan Aedes Sivrisineğinin taşıyıcı virüslerle insanlarda hastalığa sebebiyet verebileceğini söyledi.

Develerle sokaklarda taşındı, Diyarbakır 12. Karpuz Festivalini coşkuyla kutladı

Diyarbakır'da düzenlenen 12. Diyarbakır Karpuz Festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Eski gelenek tekrar yaşatıldı, karpuzlar develer ile festival alanına taşındı. En büyüğü ise 51 kilo 400 gram ile sahnede yerini aldı.

Bağlar Belediyesi hizmetlerine devam ediyor

Bağlar Belediyesi, yeni yapıların inşa edilmeye devam edildiği Karacadağ bölgesindeki yerleşim yerlerinde ulaşım üst yapı sorununu çözmeye devam ediyor.

'Vatansız Ahmet'in hayatı film oldu

İçişleri Bakanlığı tarafından askerden firar ettiği gerekçesiyle 1994 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarılan ve Diyarbakır İl Göç İdaresi tarafından verilen 'Vatansız' belgesiyle yaşayan 56 yaşındaki Ahmet Önder'in hayatı film oldu.

Pandemi sonrası Dicle Üniversitesi'nde Zooloji Müzesi ziyaretçilerini bekliyor

Dicle Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesinde bulunan Zooloji Müzesi ziyaretçilerini bekliyor.

10 metrelik su havzasına düşen köpek ekipler tarafından kurtarıldı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 10 metrelik derinliğindeki su havzasına düşen köpek, AFAD hazır kıta ekipleri tarafından kurtarıldı.

Tatil dönüşü cilt lekeleri ve saç dökülmelerine dikkat

Diyarbakır Memorial Hastanesi Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Dr. Hamza Aktaş, yazın ciltlerinde meydana gelen lekeler ve saç dökülmeleri nedeniyle işlem yaptırmak isteyenlere merdiven altı işlem yapılan yerlerden uzak durmaları ve önce bir hekime danışmaları tavsiyesinde bulundu.

9 yıldır evlat hasreti çeken babadan oğluna çağrı: 'Evine dön gel'

Çocuklarının terör örgütü PKK'ya katılmak üzere HDP aracılığıyla kandırılarak dağa kaçırıldığı iddiasıyla oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerinin eylemi bin 115'inci gününde kararlılıkla devam ediyor. Oğlunun 9 yıl önce dağa kaçırıldığını belirten Nurettin Ödümlü, 'Oğlum eğer sesimi duyuyorsan evine dön gel diyerek oğluna seslendi.

Sur Belediyesi kolları sıvadı, dezavantajlı çocuklara bilgievi

Diyarbakır Sur Belediyesi, ilçede bulunan dezavantajlı çocukların eğitimine destek olmak amacıyla ilçede 850 metrekare yapı kiralayarak Sur Bilgievini kurmaya hazırlanıyor.

'Alakart operasyonu'nda 13 gözaltı: Örgüt liderinin 80 yıl kesinleşmiş cezası var

Diyarbakır Emniyeti Dolandırıcılık Büro Ekipleri, Diyarbakır merkezli 3 ilde başlattığı 'Alakart operasyonu'nda aralarında 80 yıl kesinleşmiş cezası bulunan sözde örgüt lideriyle birlikte 13 şüpheli gözaltına alındı.

Eşini öldürüp kayıp ilanı vermişti, 2 yıl sonra korkunç gerçek ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde eşini öldürüp aile ferleriyle birlikte gömdükten sonra kayıp ilanı veren koca ile birlikte ona yardım eden 3 şüpheli aradan geçen 2 yıl sonra yakalandı. Korkunç gerçeğin ortaya çıkmasından sonra 4 şüpheli çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali'nin yarışma filmleri ve emek ödülleri açıklandı

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve Diyarbakır Valiliği ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin paydaşlığında düzenlenecek olan 2. Uluslararası Diyarbakır Kısa Film Festivali'nin yarışma filmleri ve emek ödülleri açıklandı.