Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

Diyarbekirspor'a kupa morali

Bölgesel amatör Ligi (BAL) ekibi Kars 36Spor'u 3-0 mağlup eden Diyarbekirspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda tur atladı, 4 maç sonra kazanarak moral buldu.

Bağlar Belediyesinin desteklediği proje ile 788 kilogram atık pil toplandı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Belediyesi tarafından atık pillerin geri dönüşüme ve ekonomiye kazandırılması hedefiyle hayata geçirilen proje ile bu yıl 788 kilogram atık pil toplandı.

Evlat nöbetindeki ailelerin oturma eylemine bir aile daha katıldı

Çocuklarının terör örgütü PKK mensuplarınca dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin Diyarbakır'da HDP il binası önündeki evlat nöbetine bir aile daha katıldı. Ailelerin sayısı 313'e yükseldi.

Yenişehir ilçesinde mısır hasadında rekolte 30 bin tonu geçti

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir Belediyesi, 2022 yılı üretim sezonu çerçevesinde mısır hasadı etkinliği düzenledi.

Bağlar Belediyesinde yol çalışmaları devam ediyor

Diyarbakır'da Bağlar ilçesinde üst yapı güçlendirme ve asfalt çalışmaları belediye ekipleri tarafından devam ediyor.

Ölü taklidi yapan yaralı 'balaban' köylüler tarafından fark edildi, yetkiler tedavi altına aldı

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde ölü taklidi yapan yaralı 'balaban' kuşu köylüler tarafından fark edildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilen yaralı balaban, tedavi altına alındı.

DTSO Başkan adayı Karagöz, Sur esnafıyla bir araya geldi

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkan adayı iş adamı Musa Karagöz, seçime sayılı günler kala Sur ilçesinde esnafla bir araya geldi. Karagöz, 2 Ekim'de yapılacak olan DTSO seçimine 'mavi liste' ile başkan adayı olduğunu belirterek esnaftan destek sözü aldı.

Ergani'de sağlık çalışanlarından çocuklara hediye

Diyarbakır'da Ergani Devlet Hastanesinde Sağlık Bakımı Hizmetleri öncülüğünde öğrencilere sağlık taraması yapıldıktan sonra hediyeler verildi.

Pandemiye rağmen dünyada ölümlerin bir numaralı nedeni kalp ve damar hastalıkları

Diyarbakır Memorial Dicle Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Aziz Karabulut, 29 Eylül Dünya Kalp Günü vesilesiyle konuştu. Dr. Karabulut, 'Pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde bile yine bütün dünyada bir numaralı ölüm sebepleri kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümlerdir' dedi.

Azra Gülendam Haytaoğlu'nun katili intihar etti, baba emin olmak için Diyarbakır'a geldi

Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu katili Mustafa Murat Ayhan, tutuklu bulunduğu Diyarbakır 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevinde intihar etti. Baba Mustafa Haytaoğlu, emin olmak için kente gelerek savcıdan bilgi aldı.

Huzurun yakalandığı Diyarbakır'da turizm canlandı

Tarihi, kültürel ve inanç turizmiyle ön plana çıkan Diyarbakır'da yakalanan huzurun ardından Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) turları hareketlendi. Otellerde doluluk oranının yüzde 99'u bulacağını söyleyen işletmeciler, festivaller ve 16 Kasım tarihinde Diyarbakır'da oynanması planlanan Türkiye-İskoçya milli maçının Diyarbakır'ı çok iyi tanıtacağını kaydetti.

Üniversiteli Azra'nın katili cezaevinde intihar etti

Antalya'da üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nu öldürüp cesedini 13 parçaya ayırdığı suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Mustafa Murat Ayhan, tutuklu bulunduğu cezaevinde intihar etti.

Terör mağduru aileler evlatlarını bin 123 gündür HDP'den istiyor

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP Diyarbakır il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 123'üncü gününde kararlılıkla devam ediyor. Evlat nöbetindeki baba Yusuf Erdinç, Seni devlettin için okuttum, Amerika için okutturmadım. Sen ise katillerin kıyafetlerini giymişsin kuru ekmek buramıyorsun, bırak gel dedi.

Diyarbakır'da kaçırılan bir kuyumcu ölü bulundu

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde iddiaya göre alacak verecek meselesi nedeniyle kaçırılan kuyumcu ölü bulundu.

Kayapınar Belediyesi başarılı 25 öğrenciyi ödüllendirdi

Kayapınar Belediyesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın farklı kategorilerde düzenlemiş olduğu yarışmalarda dereceye giren 25 öğrenciyi ödüllendirdi.

Diyarbakır'da bir yıldır aranan hükümlü JASAT tarafından yakalandı

Diyarbakır'da 'uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti yapma' suçundan hüküm yiyen firari zanlı, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından yakalandı.

Diyarbakır'da trafik kazası: 2'si çocuk 4 yaralı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, aralarında çocukların da olduğu 4 kişi yaralandı.

Sırt çantasında metamfetamin taşıyan kız tutuklandı

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde şüphe üzerine durdurulan 20 yaşındaki kızın çantasından uyuşturucu madde çıktı. Adliyeye çıkartılan şüpheli tutuklandı.

Yenişehir Belediyesi kursiyerlerini kültür gezisine gönderdi

Diyarbakır'da, Başvur, Eğitim Al, İş Kapısını Aralayalım'' sloganıyla başlatmış olduğu Yenişehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim (YESMEK) projesi çerçevesinde açılan kurslarda eğitim alan kadın kursiyerler, Mardin'e kültür gezisine gönderildi.