Diyarbakır

Diyarbakır Haberleri

DTB Başkanı Yeşil güven tazeledi

Diyarbakır Ticaret Borsası seçimlerinde mevcut Başkan Engin Yeşil güven tazeledi.

Evlat nöbetindeki ailelerin oturma eylemine 2 aile daha katıldı

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti bin 126. gününde kararlılıkla sürüyor. Ailelerin direnişine 2 aile daha katıldı.

Dünya Yaşlılar Gününde 'Ulu Çınarlar' yalnız bırakılmadı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla 65 yaş ve üstü vatandaşları yalnız bırakmadı.

Biroğlu, 'Yaşadığım topraklara karşı sorumluluk duygusuyla hizmet etmeye aday oldum'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) seçimleri için 3. grup meslek komitesinde aday olan ve kırmızı listede yarışan iş adamı Mahmut Biroğlu, '25 yıllık deneyimimi paylaşmak ve yaşadığım bu topraklara karşı sorumluluk duygusuyla hizmet etmek için aday oldum' dedi.

Yenişehir'de kaldırım işgaline gece operasyonu

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi zabıta ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile birlikte gecenin geç saatlerinde kaldırım işgallerine yönelik olarak sıkı bir denetim gerçekleştirdi. Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, ilçe genelinde kapılarının önlerinde bulunan kaldırım ve caddeleri işgal eden işletmelere izin vermeyeceklerini söyledi.

Dicle Üniversitesi AB Middle Georgia State Üniversitesi ile bilimsel iş birliği

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi AB Erasmus Proje Ortağı Mıddle Georgıa State Üniversitesine Bilimsel işbirliği ziyareti gerçekleştirdi.

Diyarbakır'da 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' başladı

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından düzenlenen 'Devlet Teşvikleri Tanıtım Günleri' Diyarbakır'da başladı.

Evinin dört bir yanı 350 milyon yıllık fosillerle dolu

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde yaşayan antropoloji mezunu Naci Akdemir, bilime olan merakıyla kırsalda bulduğu 350-500 milyon yıllık fosilleri toplayarak evini açık hava müzesine çevirdi.

Terör örgütü PKK mağduru ailelerin evlat nöbeti bin 125'inci gününde

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin evlat nöbeti, bin 125'inci gününde kararlılıkla sürüyor.

Hırsıza sitemi güldürdü, o anlar kameralara yansıdı

Diyarbakır'da bir güzellik merkezinin önündeki aydınlatmayı farklı günlerde gelip çalan hırsıza işletme sahibi çektiği videoyla sosyal medyadan tepki gösterdi. İşletme sahibinin, hırsızın diğer aydınlatmaları çalmaması için 'sattığın parayı ben veriyim yeter ki çalma' sözleri izleyenleri güldürdü.

DTSO Başkan adayı Karagöz'den mevcut yönetime eleştiri

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığının 2 Ekim'de yapılacak olan seçimleri için mavi listeden başkan adaylığını gösteren Musa Karagöz, basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Diyarbakır sanayisini nasıl geliştirileceğini anlatan Karagöz, yeni nesillere müreffeh bir Diyarbakır'ın nasıl bırakılacağını anlattı..

Diyarbakır'da göçmen kaçakçılığından 5 kişi tutuklandı

Diyarbakır'da göçmen kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 5 şüpheli tutuklandı.

Dönüşün yasak olduğu yola girdi, iki araç kafa kafaya çarpıştı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde dönüşün yasak olduğu yola giren sürücünün aracı, karşı yönden gelen otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 2 kişi yaralandı.

Diyarbakır itfaiyesinden 3 bin 500 öğrenciye yangın eğitimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Haftası dolayısıyla 3 bin 500 öğrenciye eğitim verdi.

Sur Kaymakamı ve Belediye Başkanı Solak, zabıta personeliyle bir araya geldi

Diyarbakır'ın Sur İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, tarihi ilçede görev yapan zabıtalarla bir araya geldi.

Diyarbakır'da ailelerin evlat nöbeti kararlılıkla devam ediyor

Çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı iddiasıyla Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerim evlat nöbeti bin 124'üncü gününde kararlılıkla sürüyor.

Diyarbakır'da 650 yılından kalma cami zamana direniyor

Diyarbakır'ın Kocaköy ilçesinde 650 yılından kalma Anadolu'nun en eski camisi, yılların olumsuz şartlarına rağmen varlığını koruyor.

Soğuk havalarda tatlı çeşitlerini muhafaza etmenin püf noktaları

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte ikram tabaklarının vazgeçilmezi tatlılar, soğuk havalarda daha fazla tercih ediliyor. Uzmanlar, şerbetli tatlı çeşitlerinin nasıl muhafaza edilmesi gerektiğini anlattı.

Dicle Elektrik, Cizre Belediyespor'un forma sponsoru oldu

Dicle Elektrik ile erkek voleybol takımı Rams Global Cizre Belediyespor arasında geçtiğimiz sezon yapılan forma sponsorluk anlaşmasının 2022-2023 sezonunda da devam etmesine karar verildi.