Malatya

Malatya Haberleri

Kuluncak Kaymakamı Kömürcü göreve başladı

Malatya'nın Kuluncak ilçesi Kaymakamlığına atanan Muhammed Safa Kömürcü ilçeye gelerek göreve başladı.

Coğrafi işaretli ürünler yoğun ilgi gördü

Malatya'nın Arapgir ilçesinde Arapgir Belediyesi koordinatörlüğünde hafta sonu düzenlenen 25. Arapgir Bağbozumu ve Mor Reyhan Hasat Şenlikleri ilgi gördü. Coğrafi işaret almış olan Arapgir Köhnü Üzümü ile Mor Reyhanı ilçeye gelenler tarafından tüketildi ve iki ürün de dillerden düşmedi. İki ürünün tanıtımı iki gün boyunca yapıldı.

Jandarmadan tarihi eser baskını

Malatya'da Jandarma tarafından Roma dönemine ait 4 bin 501 adet sikke, bir adet heykel, 2 adet yüzük ve bir adet kolye ile bir adet tarihi kitap ele geçirildi.

Gelenek bozulmadı, 12 Eylül hala siyah-beyaz

Malatya'da 22 yıldır yayın hayatını sürdüren Sonsöz Gazetesi 12 Eylül Askeri Darbesinin yıl dönümünde siyah çıkma geleneğini devam ettirdi.

Vali Şahin'den Yunanistan'a mesaj

2022-2023 eğitim öğretim yılı töreninde konuşan Malatya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye'nin ilköğretim öğrenci sayısının 11 milyon kadar olduğunu belirterek, isim vermeden genç nüfus üzerinden Yunanistan'a mesajlar verdi. Vali Şahin, 'Bizim öğrenci sayımız, bize kafa tutanların nüfusundan fazla. Bu büyük bir güçtür. Bizim sadece kredi kartı harcamaları o komşumuzun gayri safi milli hasılasından fazla. Biz büyük bir dünya ülkesiyiz' dedi.

Uluslararası Yüzme Şampiyonasında Malatyalı 2 sporcudan başarı

Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonasında Malatyalı milli yüzücüler Burcu Naz Narin, birinci olurken Tuna Erdoğan ise ikinci oldu.

Akrabalar arasında silahlı kavga: 1 yaralı

Malatya'da akrabalar arasında çıkan silahlı kavgada 1 kişi yaralandı.

Çınar, gençlerle buluştu

Malatya Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğünün ilçedeki gençlerin talep ve isteklerini öğrenmek adına başlattığı 'Başkan Çınar Gençlerle Buluşuyor' projesinin ilk etkinliği gerçekleştirildi.

'Teknolojik Tayfa' Malatya'da çocuklarla buluştu

Rafadan Tayfa karakterlerinin yeni gösterisi olan 'Teknolojik Tayfa' çıktığı Türkiye turu çerçevesinde son olarak Malatya'da çocuklarla buluştu.

Cittaslow heyeti Arapgir'i mercek altına aldı

Sakin Şehir (Cittaslow) Birliğine kabul edilmesinden sonra ilçedeki değişimleri değerlendirmek ve yerinde görmek üzere birlik başkanı ile yetkilileri Malatya'nın Arapgir İlçesini ziyaret etti.

Karbon fiber kumaşla birleşen ahşap depreme direnç gösteriyor

Malatya İnönü Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde geliştirilen projede karbon fiber kumaşlarla birleşen ahşap yapıların deprem çok daha fazla direnç gösterdiği belirlendi.

Malatya'da iki ayrı kazada 3 kişi yaralandı

Malatya'da meydana gelen iki ayrı trafik kazasında 3 kişi yaralandı.

Kenan Işık Caddesine konforlu yol

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Malatya genelinde yaptığı yol yenileme, yol genişletme ve asfalt çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çalışmalar çerçevesinde Yakınca Mahallesi Kenan Işık Caddesinde yol yenileme ve asfalt çalışmalarını yapan ekipler, güvenli ve konforlu bir trafik akışı için çalışmalar yapıyor.

TFF 3.Lig 3. Grup

TFF 3.Lig 3. Grupta ligin ikinci hafta maçında Arguvanspor kendi sahasında, 1984 Muşspor'a 1-0 mağlup oldu. Arguvanspor geçen sezonun şampiyonluk kupasını bugünkü maç öncesi aldı. Ancak, Arguvanspor'a kupa uğursuz geldi.

Sadıkoğlu: 'Haciz kararları çaresiz bırakıyor'

Vergi borçları nedeniyle çıkarılan haciz kararlarının büyük mağduriyetler yaşattığını yaptığı açıklamada dile getiren Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu 'Haciz kararları esnafı, tüccarı çaresiz bırakıyor' dedi.

Malatya'daki vinç kazasında bir tutuklama

Malatya'da bir inşaat sahasında vincin devrilmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği bir kişinin de ağır yaralandığı olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişiden biri tutuklandı.

Arapgir Bağbozumu şenlikleri

Malatya'nın Arapgir ilçesinde bu yıl 25'ncisi düzenlenen bağbozumu ve mor reyhan hasat şenlikleri dolu dolu geçiyor.

Kentsel dönüşümde yeni binalar yükseliyor

Turgut Özal Mahallesinde yapımı devam eden Kentsel Dönüşüm Binalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Yaşanılabilir şehirler inşa etmenin yolu kentsel dönüşümlerden geçiyor. Turgut Özal Mahallemizde yapımı hızla devam eden Kentsel Dönüşüm Binalarımızla birlikte planlı, sağlıklı ve güvenli yaşam alanlarımıza bir yenisi daha eklemiş olacağız' dedi.

Malatya'daki vinç kazasında 3 gözaltı

Malatya'da bir inşaat sahasında vincin devrilmesi sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği bir kişinin de ağır yaralandığı olayla ilgili olarak gözaltına alınan 3 kişi adliyeye sevk edildi.