Malatya

Malatya Haberleri

Malatya TSO üyelerinin yıllar süren davaları birkaç hafta içinde sonuca ulaşacak

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), üyelerine işçi-işveren, ticari-tüketici uyuşmazlıklarında zorunlu hale gelen arabuluculuk hizmeti verecek. MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Aylar, hatta yıllar süren davalar Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Merkezimizde birkaç hafta içinde sonuca ulaşacak. Üyelerimize hayırlı olsun' dedi.

Bu balıkların gizemi çözülemiyor

Malatya Arguvan'daki Balıklı Çeşme'de bulunan, öldüklerinde cenaze töreni düzenlenen ve yiyenin öleceğine inanılan balıkların gizemi yıllardır çözülemiyor.

Rektör Kızılay genç kuşaktan ümitli

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Teknofest'i değerlendirirken, 'Bu kuşaktan ümit varız, geleceğimiz daha parlak görünüyor' dedi.

Otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı

Malatya'da yolun karşısına geçmeye çalışırken otomobilin çarptığı yaşlı adam ağır yaralandı.

Başkan Gürkan'a kılıç hediyesi

Malatya'da yarım asrı aşkın bir süredir damascus ustası olarak sanatını icra eden dünyanın sayılı, Türkiye'nin ise tek damascus ustası Yusuf Bayyiğit, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan'ı makamında ziyaret etti.

Başkan Güder gençlerin TEKNOFEST gezisi talebini geri çevirmedi

Bu yıl Samsun'da düzenlenen TEKNOFEST'e katılıp yeni teknolojileri yakından görmek istediklerini Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e ileten gençlerin bu isteği geri çevrilmedi. Battalgazili gençler Türkiye'nin ayakları yere basmayan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivalini gezerken kendilerine bu imkanı sunan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'e teşekkür ettiler.

MTSO Başkan adayı Baştürk'ten esnaf ziyareti

MTSO Başkan Adayı Akif Baştürk, Özsan Sanayi Sitesi esnafları ile bir araya gelerek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Yeşilyurt Gedik'e sıcak asfalt

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, hizmetleri incelerken, Yeşilyurt'un en fazla tercih edilen mahallelerinden olan Gedik Mahallesinin yaşam seviyesini artıran yatırımlara devam ettiklerini, mahalle aralarındaki yolları sıcak asfalt serimiyle konforlu hale getirdiklerini söyledi.

Polisten 'torbacı' operasyonu: 6 tutuklama

Malatya'da polis tarafından torbacı olarak tabir edilen sokak satıcılarına yönelik düzenlenen 4 ayrı operasyonda 6 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan zanlılar tutuklandı.

Siyaset ve iş dünyası düğünde buluştu

Malatya Büyükşehir ile Yeşilyurt Belediyesi eski Başkanı Hacı Uğur Polat'ın oğlu Erkam ile Aybüke Polat (Güngör) düzenlenen düğün programı ile evlendiler.

Bayan Kaymakamdan ilk ziyaret şehit ailesine

Malatya'nın Yazıhan ilçesinin yeni bayan Kaymakamı Kutsal Baytak, ilçede göreve başladıktan sonra ilk ziyaretini şehit ailesine yaptı.

Spor Toto 1. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - Ç. Rizespor: 4

Spor Toto 1. Ligi 4. haftasında Yeni Malatyaspor sahasında Çaykur Rizespor'a 4-0 mağlup oldu.

Baraj kenarında silahla vurulmuş halde bulunmuştu, hastanede hayatını kaybetti

Malatya'da baraj kenarında başından silahla vurulmuş halde bulunduktan sonra hastaneye kaldırılan kadın, iki haftalık yaşam mücadelesini kaybetti.

Gazeteci Haydar Karaduman anıldı

Malatya Gazeteciler Cemiyeti kurucusu ve Başkanı Haydar Karaduman 4. ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

TEKNOFEST'te Malatyalı öğrencilerin başarısı

Malatya Erman Ilıcak Fen Lisesi öğrencileri Asaf Güngördü, Mehmet Söylemez ve Rıza Güzel, projeleri ile TEKNOFEST'te Türkiye birincisi oldular.

Sanatçı Alişan, Malatya'da dut pestiline hayran kaldı

Program çekimleri için Malatya'ya gelen ünlü sanatçı Alişan, kadınların bir araya gelerek el emeği ile yaptığı dut pestiline hayran kaldı.

Malatya Şeker Fabrikası'nda yeni sezon pancar alım sezonu başladı

2022-2023 pancar alım sezonunu başlatan Malatya Şeker Fabrikası'nda bu yıl 50 bin ton şeker üretilmesi hedefleniyor. Sezon açılışına katılan Türk Şeker Genel Başkanı Dr. Muhiddin Şahin, şeker üretiminde hiçbir zaman sıkıntı olmadığını belirterek, 'Bunun için üzülmeye veya kıtlık olacak kaygısı içerisine girmeye gerek yok' dedi.

Malatya'da kayıp genç, 40 saat sonra bulundu

Malatya'nın Arapgir ilçesinde evden ayrıldıktan sonra haber alınamayan 15 yaşındaki genç 40 saat sonra Günyüzü Mahallesi'nde sağ olarak bulundu.

Çapa motoru 40 metreden uçtu: 1 yaralı

Malatya'da sürücünün kontrolünde çıkan çapa motoru yaklaşık 40 metreden aşağı uçtu. Kazada araç sürücüsü yaralandı.