Malatya

Malatya Haberleri

MHP'li vekilden GES çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, kırsal mahalle ziyaretlerinde yaptığı açıklamada, özellikle kırsal alanda vatandaşların tarımsal üretiminin sürdürülebilir olması için önemli olan sulama suyunun enerji giderlerini en aza indirilmesi için köylere hibe destekleriyle güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulması konusunun takipçisi olacağını bildirdi.

İki organize sanayi Yazıhan'ı kalkındıracak

Malatya'nın Yazıhan ilçesine yapılacak olan Besi ve Sera organize sanayi bölgeleri ilçeyi kalkındıracak.

Uzmanından okul öncesi ailelere ''iletişim'' uyarısı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala ailelere uyarılarda bulunan Psikolog Hale Nur Cömertoğlu Şakalar, okul öncesi için önemli olan kısmın anne, baba ve çocuk arasındaki sağlıklı iletişimin kurulup kurulamamasına bağlı olduğunu belirterek, iletişim sağlıklı bağlamla kurulmuşsa çocuğun bireyselleşmesinin daha kolaylaşacağını söyledi.

Malatya'dan Dağcılık Milli Takım kampına 2 davet

Malatya'da tırmanış sporcusu Zeynep Cumurcu ile Antrenör Leyla Karadağ, Spor Tırmanış Dağcılık Milli Takım Kampına davet edildi.

Kontrolden çıkan otomobil öğrencilerin arasına daldı

Malatya'da sürücünün kontrolünden çıkan otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra kaldırımda yürüyen öğrencilerin arasına daldı. Otomobilin kayısı bahçesine girerek durduğu kazada 6 kişi yaralandı.

Emekli öğretmen yaptığı minyatürleri evinde sergiliyor

Malatya'nın Darende ilçesinde yaşayan emekli öğretmen Fikri Çalışkan, doğada bulduğu atıkların birleşiminden yapmış olduğu eski yılları anlatan minyatürleri yoğun ilgi görüyor.

MHP'li Fendoğlu mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, 'Bir gönül seferberliği halinde adım adım 2023 çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz' dedi.

Doğanşehir kuru fasulyesi markalaşıyor

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) çerçevesinde Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından desteklenen 'Kuru Doğanşehir'de Yeşeriyor' projesi düzenlenen törenle imzalandı.

Yeşilyurt'ta Ocak ve Eylül ayları arasında 47 metruk bina yıkıldı

Yeşilyurt Belediyesi metruk ev yıkımlarıyla mahallelerdeki yaşam kalitesini yükseltiyor.

Minik öğrencilere kırtasiye sürprizi

Battalgazi Belediyesi ilçe genelinde okula başlayan tüm öğrencilere kırtasiye yardımında bulundu.

Malatya'da kaçakçılık operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da polis ekipleri tarafından düzenlenen 3 ayrı kaçakçılık operasyonunda 4 kişi gözaltına alındı.

FKA'dan sağlık eğitimine destek

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Eğitmenleri İçin Eğitici Eğitimi Projesi imza töreni düzenlendi. Fırat Kalkınma Ajansı (FKA), eğitici eğitim projesine maddi destek verecek.

Otomobil ile minibüs çarpıştı: 1 yaralı

Malatya'da minibüs ile otomobilin karıştığı trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Doğru bilinen yanlışları anlatıyorlar

Malatya'da sağlık görevlileri Halk Sağlığı Haftası çerçevesinde açtıkları stantta doğru bilinen yanlışları anlatıyor.

Dron destekli operasyonda 232 kilo esrar ele geçirildi

Malatya'da jandarma ekipleri tarafından gerçekleştirilen dron destekli operasyonda 232 kilogram kubar esrar ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alındı.

Dünyada ilk

Malatya'da mühendisler atık malzeme kullanarak yeni çimentosuz harçlarla, tonlarca ağırlığa sahip dayanıklı güvenlik duvarları geliştirdi. Savunma sanayisinde kullanılması hedefiyle üretilen duvar elemanları 30 tonluk basınca direnç gösterebiliyor.

Dünya Kadınlar Boks Şampiyonu sporcuya Vali Şahin'den hediye

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Uluslararası Boks Birliği (IBA) tarafından Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlenen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanan milli sporcu Hatice Akbaş'ı Valilik Makamında kabul ederek hediye verdi.

MTSO Başkanı Sadıkoğlu'nun Seçim Ofisi açıldı

Malatya TSO Başkanı ve 2 Ekim'de yapılacak seçimlerde Başkan Adayı olan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu'nun Seçim Ofisi düzenlenen törenle açıldı. Yoğun katılımın sağlandığı törende konuşan Başkan Sadıkoğlu, 'Söz veriyoruz, bir kesimin değil, her kesimin temsilcisi olmaya devam edeceğiz' dedi.

Kontrolden çıkan otomobil takla attı: 2 yaralı

Malatya'da sürücünün kontrolünde çıkan otomobil bariyerlere çarptıktan sonra takla attı. Feci kazada 2 kişi yaralandı.