Malatya

Malatya Haberleri

Başkan Gürkan'dan Bakan Kurum'a ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u makamında ziyaret etti.

Malatya'da eğitim görecek bütün öğrenciler yurtlara yerleştirildi

Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan, 'İlimizde eğitim görecek hiçbir öğrencimiz açıkta kalmayıp, hepsi yurtlarımıza yerleştirilmiştir' dedi.

Demirli'den eğitim teftişi

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. Cihad Demirli, Malatya'da eğitim alanlarından inceleme yaptı.

Engelli genç kadının gelinlik giyme hayali yıllar sonra gerçekleşti

Malatya'da yıllardır gelinlik giyme hayali kuran engelli Dilek için temsili düğün töreni düzenlendi. Beyaz gelinlik giyen Dilek, konvoy ile düğün alanına getirildi.

Malatya'da 183 bin 650 öğrenci ders başı yapacak

17 Haziran'da karnelerin alınmasıyla başlayan 3 aylık yaz tatili 12 Eylül Pazartesi günü ders zilinin çalması ile sona erecek. Türkiye geneli milyonlarca ve Malatya'da ise 183 bin 650 öğrenci ile 12 bin öğretmen 2022-2023 eğitim ve öğretim yılına başlayacak.

Kahta'da arabulucuyla binlerce uyuşmazlık dosyası çözüme kavuştu

AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı, Başsavcı Savran'ı ziyarette yaptığı konuşmada, 'Arabulucuk sistemi sayesinde belki de binlerce dosya mahkemeye gelmeden çözüldü' dedi.

Kuyuya düşen yavru köpek kurtarıldı

Malatya'da bir okul inşaatı şantiyesinde bulunan kuyuya düşen yavru köpek itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Fendoğlu: '2023 hedefleri için var gücümüzle çalışıyoruz'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, kırsal mahalle ziyaretlerinde, ' 2023 hedeflerinin gerçekleşmesi için var gücümüzle çalışmaya ve sahada olmaya devam edeceğiz' dedi.

Çilek, artık pestil olarak sofralara geliyor

Malatya'nın Pütürge ilçesinde üretilen çilek, artık pestil olarak sofralara geliyor.

Yeşilyurt'ta 228'nci parkı Bostanbaşı mahallesine

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, parkta inceleme yaparak, ''Bostanbaşı mahallemizde yapımına başladığımız Lavanta Parkımız ile ilçe genelindeki park sayımızı 228'e çıkartmış olacağız'' dedi.

Temizlik aracı ile otomobil çarpıştı: 4 yaralı

Malatya'da temizlik aracı ile otomobilin karıştığı kazada 2'si ağır 4 kişi yaraladı.

Malatyalı sporcu Belemir Almira Dede, Dünya Şampiyonası'nda 3. oldu

Malatyalı sporcu Belemir Almira Dede, Modern Pentatlon U19 Dünya Şampiyonası'nda üçüncülük sevincini yaşadı.

Malatya İdman Yurdu'ndan transfer atağı

Bölgesel Amatör Futbol Ligi'nde (BAL) Malatya'yı temsil eden Malatya İdman Yurdu transfer atağı yaparak, dış transferde 10, iç transferde ise 7 futbolcuyla sözleşme imzalandı.

Su kabaklarını sanata dönüştürüyor

Malatya'da 4 yıl önce hobi olarak su kabağından süs eşyaları yapmaya başlayan 62 yaşındaki Şamil Gülseren evinin bahçesindeki müştemilatında avize, gece lambası ve abajur gibi hediyelik eşyalar üreterek kabakları birer sanat eserine dönüştürüyor.

Tartışma kanlı bitti: 1 ölü, 1 yaralı

Malatya'da iki kişi arasında çıkan bıçaklı kavgada hayatını kaybeden 47 yaşındaki şahıs defnedilirken, olayın şüphelisi ise adliyeye sevk edildi.

Eğitim sendikalarından ortak karar

Malatya'daki eğitim sendikaları yöneticileri Eğitim Bir-Sen Başkanı Hüseyin Söylemez, Türk Eğitim-Sen Başkanı Fevzi Şahin, Eğitim Sen Başkanı Kazım Albayrak, Eğitim İş Başkanı Hüseyin Kara bir araya gelerek, eğitim çalışanlarının sorunları ve çözümü ile ilgili konularda istişare etti.

Battalgazi Belediyesi eylül ayı meclis toplantısı tamamlandı

Malatya Battalgazi Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı tamamlandı. Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in başkanlığında yapılan toplantıda Güder'e yol ve asfalt çalışmalarında kullanılmak üzere İller Bankası'ndan kredi kullanma yetkisi verildi.

Battalgazi Kaymakamı Savar göreve başladı

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Kaymakamlığına atanan Erkan Savar, yeni çalışma yeri Battalgazi'de göreve başladı.

Çınar, Malatya imam hatip lisesi ilk dönem mezunlarını ağırladı

Malatya İmam Hatip Lisesi ilk dönem mezunlarını ağırlayan Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'İmam Hatip lisesinden mezun olan siz değerli büyüklerimizin bilgi ve tecrübelerinden her daim faydalanıyoruz' dedi.