Malatya

Malatya Haberleri

Başarılı öğrencilere Vali Şahin'den hediye

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Teknofest Karadeniz 2022'de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullardan dereceye giren öğrencileri Valilik Makamında kabul ederek hediye verdi.

Yeşilyurt'un yöresel yemekleri tanıtıldı

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın daveti üzerine Yeşilyurt'a gelen fenomen yarışma programı MasterChef Türkiye Yarışmasının ekibi, Tarihi Yeşilyurt Konaklarında yaptıkları çekimlerle Yeşilyurt'un hem tarihi zenginliklerini hem de tadına doyulmaz yemeklerini dünyanın dört bir tarafındaki izleyicileriyle buluşturdular.

Beydağı eteklerindeki 500 milyonluk dev yatırımın temeli törenle atıldı

Malatya Beydağı eteklerine yapılacak olan 'Battalgazi Konakları'nın temeli törenle atıldı.

Malatya'da dronlu uyuşturucu operasyonu

Malatya'da uyuşturucu tacirlerine yönelik düzenlenen dronlu operasyonda 4 kilo 107 gram kubar esrar ve 5 bin 507 kök kenevir ele geçirildi.

Malatya'da 7 bin 340 ünite tormbosit kan toplandı

Malatya İnönü Üniversitesi öğrenci toplulukları tarafından Turgut Özal Tıp Merkezi'nde (TÖTM) yatmakta olan hastalar için 2017-2022 yılları arasında 7 bin 340 ünite trombosit gönüllü bağışında bulunuldu. Trombosit bağışta bulunan öğrenci topluluklarının temsilcileri ile en çok bağış yapan iki donöre teşekkür plaketleri takdim edildi.

Malatya'da polis şiddete dikkat çekti

Malatya'da polis ekipleri 'Kadına Şiddette' farkındalık oluşturulması amacıyla kent merkezinde vatandaşlara el broşürü dağıttı.

Darende'de kaza: 2 yaralı

Malatya'nın Darende ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Malatya merkezli 3 ilde Uyuşturucu operasyonunda 24 tutuklama

Malatya merkezli 3 ilde düzenlenen uyuşturucu operasyonlarında gözaltına alınan 27 zanlıdan 24 tutuklandı.

Malatya'da 54 yaşındaki Azerbaycanlı kadın otel odasında ölü bulundu

Malatya'da 54 yaşındaki yabancı uyruklu bir kadın altı yıldır kaldığı otelde ölü olarak bulundu.

Milli Tekvandocu Kılınç, Avrupa Şampiyonasında iddialı

Malatyalı milli Tekvandocu Halime Neslihan Kılınç, Avrupa Şampiyonası'ndan madalya ile dönmek istiyor

Malatya'daki göletlere 2 milyon yavru balık

Malatya'da, Tarım ve Orman Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğünce yürütülen Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi çerçevesinde Elazığ Keban Sazan Üretim Tesislerinde üretilen 2 milyon adet yavru sazanın barajlara ve göletlere bırakılması çalışmaları başlatıldı.

MTSO Başkan adayı Baştürk'ten ortak akıl vurgusu

Malatya kent merkezinde esnaf ziyaretlerinde bulunan MTSO Başkan Adayı Akif Baştürk, ortak ve istişareyi önemsediklerini söyledi.

Malatya'ya 4 yılda 5 kardeş oda

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), 4 yılda 5 ilin Ticaret ve Sanayi Odası ile kardeş oda protokolü imzaladı. Özellikle ihracat yapılan limanlara ve sınır kapılarına yakın şehirlerin TSO'ları ile kardeş oda olduklarını belirten MTSO Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, 'Birçok üyemiz kardeş odalarımızın üyeleri ile önemli ticari iş birlikleri yaptı' dedi.

Arguvanspor, Muş 1984 Muşspor hazırlıklarını sürdürdü

Malatya Arguvanspor, TFF 3. Lig'in 2. Haftasında 11 Eylül Pazar günü sahasında Muş 1984 Muşspor ile yapacağı maçın hazırlıklarına devam etti.

MHP'li vekilden GES çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve partinin MYK üyesi Mehmet Fendoğlu, kırsal mahalle ziyaretlerinde yaptığı açıklamada, özellikle kırsal alanda vatandaşların tarımsal üretiminin sürdürülebilir olması için önemli olan sulama suyunun enerji giderlerini en aza indirilmesi için köylere hibe destekleriyle güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulması konusunun takipçisi olacağını bildirdi.

İki organize sanayi Yazıhan'ı kalkındıracak

Malatya'nın Yazıhan ilçesine yapılacak olan Besi ve Sera organize sanayi bölgeleri ilçeyi kalkındıracak.

Uzmanından okul öncesi ailelere ''iletişim'' uyarısı

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala ailelere uyarılarda bulunan Psikolog Hale Nur Cömertoğlu Şakalar, okul öncesi için önemli olan kısmın anne, baba ve çocuk arasındaki sağlıklı iletişimin kurulup kurulamamasına bağlı olduğunu belirterek, iletişim sağlıklı bağlamla kurulmuşsa çocuğun bireyselleşmesinin daha kolaylaşacağını söyledi.

Malatya'dan Dağcılık Milli Takım kampına 2 davet

Malatya'da tırmanış sporcusu Zeynep Cumurcu ile Antrenör Leyla Karadağ, Spor Tırmanış Dağcılık Milli Takım Kampına davet edildi.

Kontrolden çıkan otomobil öğrencilerin arasına daldı

Malatya'da sürücünün kontrolünden çıkan otomobil park halindeki araca çarptıktan sonra kaldırımda yürüyen öğrencilerin arasına daldı. Otomobilin kayısı bahçesine girerek durduğu kazada 6 kişi yaralandı.